متخصص بیماریهای چشم با اشاره به اینکه یکی از بهترین راهکارها برای درمان آلرژی چشم، کمپرس سرد است، گفت: قطرههای چشم را خودسرانه مصرف نکنید.
به گزارش مرور نیوز، لیلا غیاثیان در پاسخ به این پرسش که چه ارتباطی بین آلرژیهای چشمی و آلرژیهای کلی همچون حساسیتهای ریوی و پوستی وجود دارد؟، گفت: گاه فرد فقط آلرژی های چشمی دارد و گاه بیمار علاوه بر آلرژی چشمی، حساسیت ریوی- آلرژی پوستی هم دارد ولی بهطور کلی آلرژیهایی که به طور مکرر اتفاق می افتد، ریشه در ژنتیک فرد دارد.
وی با اشاره به علائم آلرژی چشمی افزود: خارش، سوزش، قرمزی چشم، احساس شن ریز در چشم، خشکی چشم از علائم آلرژی چشمی بوده و آلرژی چشم در موارد بسیار زیاد دو طرفه است و علائم آن از یک طیف خفیف مانند خارش جزیی- قرمزی چشم شروع و تا طیف شدید که با کاهش بینایی شدید همراه است، آشکار میشود.
متخصص بیماریهای چشم با بیان اینکه آلرژیهای چشمی در موارد خفیف خود محدود شونده است، ادامه داد: این مشکل در روزهای خاص مثل آلودگی هوا، ممکن است ایجاد شود و خودبهخود بهبود یابد؛ اما منظور ما، آلرژی های چشمی است که در خارج از منزل و با مراجعه با هوای سرد- هوای گرم، باد، شدید شود.
وی با بیان اینکه آلرژنها بسیار زیاد هستند و تقریبا آلرژی های چشمی مشابه همان آلرژنهای هستند که باعث حساسیت پوستی و حساسیت تنفسی می شوند، گفت: به عنوان مثال آلرژی های مربوط به گرده های بهاری را می توان از قبل با مصرف داروی پیشگیرانه، کنترل کرد. همچنین آلرژیها ممکن است ناشی از فرش، مبل، بالش، پتو باشد و یا در بچه ها آلرژی می تواند ناشی از اسباب بازی که از جنس های خاص باشد.
این متخصص بیماری های چشم فلوشیپ قرنیه با بیان اینکه افراد برای گردگیری خانه از وسایل مرطوب و جاروبرقی استفاده کنند تا خاک از زمین بلند نشود، افزود: افرادی که آلرژی غذایی دارند، ممکن است دچار آلرژی در چشم هم بشوند. البته افراد نابینا هم می توانند علائم آلرژی را ابراز می کنند؛ چون نشانه های آلرژی ربطی به بینایی ندارد، و چشم عضو مخاطی است. مگر اینکه چشم وجود نداشته باشد یعنی چشم تخلیه شده باشد.
وی یکی از بهترین راهکارها برای آلرژی چشم را کمپرس سرد عنوان و بیان کرد: یعنی به جای خاراندن چشم که باعث تشدید خارش چشم می شود، شستن چشم با آب سرد در حالیکه چشم بسته است. همچنین استفاده از اشک مصنوعی بدون ماده نگهدارنده که شیشه آب مقطر است، بسیار بی خطر است و باعث رقیق شدن آلرژن ها میشود.
غیاثیان در ادامه به استفاده چای اشاره و تاکید کرد: از چای استفاده نکنید چون معلوم نیست نعلبکی یا پنبه استریل هست یا نه؛ چای ضرر ندارد اما گرمای آن ممکنه مناسب نباشد.
متخصص بیماریهای چشم و فلوشیپ قرنیه در پایان با اشاره به استفاده از قطرههای چشمی اظهارداشت: قطرههای کورتون دار چشمی را خودسرانه مصرف نکنید. استفاده از نفازولین به صورت خودسرانه برای قرمزی و حساسیت چشمی، توصیه نمی شود چون ممکن است فرد با آن وابسته شود. در کودکان هم ممکن است روی دید، اثر بگذارد.