اعضای شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به اعتراض فرمانداری مبنی بر اصلاح نحوه صدور مجوز حفاری ها در تهران و افزایش قیمت آن، گفتند : اگر از روش های نوین در حفاری استفاده شود، هزینه ها در حدود 60 درصد نسبت به گذشته کاهش می یابد. این در حالی است که حق حفاری از درآمدهای پایدار شهری است و شرکت های تاسیساتی شهری باید این حق را بپردازند.

به گزارش مرور نیوز، در سیصد و بیستمین جلسه شورا رسیدگی به اعتراض فرمانداری تهران به مصوبه اصلاحیه نحوه صدور مجوز حفاری در شهر تهران در دستور کار قرار گرفت.

افزایش بهای ترمیم و بازسازی نوار حفاری معابر شهری عمده اعتراض فرمانداری به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران بوده است که بیشتر مربوط به عملیات اجرایی فاضلاب در شهر تهران می باشد.

اقبال شاکری رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به اعتراض فرمانداری گفت: دو مشکل اساسی در نامه فرمانداری وجود دارد، نخست آنکه نامه در زمان مقرر ارسال نشده و هیات رییسه باید این نکته را تذکر دهند و دوم اینکه این نامه غیر عادی و بر خلاف رویه ی فرمانداری است و به نظر می رسد همان نامه شرکت آب و فاضلاب را عینا به شورا ارسال کرده اند.

وی در ادامه افزود : بسیاری از نکات این نامه اجرایی است که نیازی به پاسخ ندارد اما در بحث هزینه ها باید گفت که افزایش بهای قابل توجهی در این زمینه حتی در روش های سنتی صورت نگرفته است.

رییس کمیته عمران شورا تصریح کرد : ما از 10 سال قبل به فاضلاب کمک کرده ایم و امروز نیز در منطقه 22 کمک شایانی به شرکت آب و فاضلاب نموده ایم ضمن اینکه از 10 سال قبل تا امروز افزایش بهایی در این زمینه صورت نگرفته است.

شاکری افزود : این در حالی است که شرکت آب و فاضلاب تنها برای جابجایی یک لوله های آب در مسیر پل گیشا از شهرداری یک میلیارد تومان بدون یک ریال تخفیف گرفته است حال انکه شهرداری تخفیف های بسیاری در منطقه 22 برای شرکت آب و فاضلاب قائل شده است.


اقبال شاکری خاطر نشان ساخت : در این شرایط تاکید می کنیم که بهای محاسبه شده افزایش چندانی نداشته است و این در شرایطی است که استفاده از تکنولوژی های نوین در حفاری می تواند حتی تا 60 درصد کاهش هزینه برای شرکت آب فاضلاب به همراه داشته باشد که تاکید ما بر اجرای روش های نوین است.

علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه نیز گفت : در سال 86 بودجه کمک به شرکت آب و فاضلاب در ردیف های بودجه ای شهرداری 900 میلیون تومان بود و امروز این بودجه به 50 میلیارد تومان رسیده است.

وی ادامه داد : این در شرایطی است که ارزش واقعی حفاری از آب و فاضلاب گرفته نمی شود کما اینکه شرکت های گاز و مخابرات آن را می پردازند.

دبیر افزود : حق حفاری ها در شهر جز درآمد های پایدار شهری است و این در شرایطی است که سال آینده از درآمد های پایدار شهرداری به میزان 1600 میلیارد تومان کاسته خواهد شد.

دبیر خاطر نشان ساخت : نکته جالب این است که اعتراض فرمانداری به مصوبه 10 سال پیش است که سالهاست اجرایی شده و بعد از 10 سال این موضوع را بیان می کنند.

رییس کمیسون برنامه و بودجه همچنین افزود : حق حفاری در بافت فرسوده صفر در نظر گرفته شده است تا اقدامات تاسیساتی با سرعت بیشتری انجام شود.

در ادامه نیز مهدی چمران گفت : ما بودجه حق انشعاب فاضلاب را از 900 میلیون تومان به 65 میلیارد تومان اضافه کردیم.

بر اساس گزارش اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، در نهایت پاسخ کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا به اعتراض فرمانداری به رای گذاشته شد که با اکثریت آرا به تصویب رسید.