آمادگی بیمه سلامت برای استقرار راهنماهای بالینی در کشور

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: اعلام آمادگی می‌کنیم تا در صورت مشخص شدن قلمرو کار راهنماهای بالینی بتوانیم با استراتژی‌هایی مانند پرداخت‌های تشویقی به استقرار آنها کمک کنیم.

به گزارش مرور نیوز، محمد جواد کبیر در نشست شورای راهبردی تدوین راهنماهای بالینی گفت: به نظر می‌رسد راهنماهای بالینی می‌توانند میثاق نامه‌ای برای صیانت از استانداردها باشند، البته باید توجه کرد که برای پیاده سازی آنها به یک چهارچوب مشخص نیاز داریم و در عین حال باید هیات‌های بورد هم در حوزه وزارت بهداشت و هم در حوزه نظام پزشکی را به عنوان یک ارزش تلقی کنند و حتی در ارزشیابی دانشگاه‌ها نیز رتبه‌ای برای آنها قائل شوند.

وی افزود: البته حتما اجرای راهنماهای بالینی برای سازمان‌های بیمه گر هم یک بارقه امید است تا بتوانند کیفیت و کمیت خدمات را برای بیمه شدگان محقق کنند.

وی با بیان اینکه برای استقرار این راهنماها باید به تدریج نظام پرداخت را در حوزه سلامت اصلاح کنیم، گفت: اصلاح نظام پرداخت در پیاده سازی راهنماهای بالینی بسیار موثر است. همچنین باید به نظام ثبت اطلاعات و ارتباط آن با نظام پرداخت نیز توجه کرد، چرا که ثبت درست داده‌ها و ارتباط آن با نظام پرداخت به پیاده سازی راهنماهای بالینی کمک می‌کند.

کبیر با اشاره به گام‌های برخی دانشگاه‌ها در شناسایی مواردی که می‌توان با خرید از آنها هزینه‌ها را کنترل کرد افزود: باید توجه کرد که با این کار توانسته‌ایم از طریق کارگروه‌ها 200 میلیارد تومان ذخیره منابع داشته باشیم، بنابراین اگر راهنماهای بالینی را به عنوان یک اصل قرار دهیم مدیریت بهتری بر منابع مستقر می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت همچنین اظهار کرد: از طرفی پزشکی مبتنی بر شواهد نیز به اجرای راهنمای بالینی کمک می‌کند و فکر می‌کنم در این زمینه گام‌های خوبی برداشته شده، در عین حال ما اعلام آمادگی می‌کنیم که اگر قلمرو کار مشخص شود جلسه‌ای را میان روسای بیمه و روسای دانشگاه‌ها برگزار می‌کنیم تا در یک دوره زمانی بتوانیم با استراتژی‌هایی مانند پرداخت‌های تشویقی این راهنماها را مستقر کنیم.