رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آغاز برنامه ادغام خدمات پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در قالب خدمات نوین سلامت در مناطق زیر پوشش خبر داد.
به گزارش مرور نیوز به نقل از پایگاه خبری وبدا، دکتر بابک اقبالی در کارگاه آموزشی ادغام خدمات پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در قالب خدمات نوین سلامت، اظهار کرد: این برنامه با هدف کاهش 25 درصدی خطر مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن ریوی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر در جهان حدود 65 درصد و در ایران حدود 70 درصد است، گفت: بیماریهای قلبی و عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در دنیا همچنین در ایران به شمار میرود.
اقبالی با تاکید بر اینکه مراقبت ادغامیافته دیابت، فشارخون بالا، اختلال چربیهای خون و چاقی میتواند گام موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و بروز سکتههای قلبی و مغزی ناشی از آن باشد، ادامه داد: برای پیشگیری از سکتههای قلبی و سکتههای مغزی، تصمیمگیری درباره شروع مداخلات پیشگیرانه و درمان برای گروههای در معرض خطر بالا باید بر اساس تخمین میزان خطر 10 ساله وقوع سکتههای قلبی و عروقی صورت گیرد.
رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: خطرسنجی سکتههای قلبی و عروقی بر اساس نمودارهای طراحی شده و متغیرهای قابل اندازهگیری محاسبه میشود.
اقبالی سن، جنس، میزان فشارخون سیستولیک، وضعیت مصرف دخانیات، ابتلا به بیماری دیابت و میزان کلسترول خون را از جمله این متغیرها برشمرد.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افراد بالای 30 سال را جمعیت هدف انجام برنامه خطرسنجی بیماریهای قلبی و عروقی ذکر کرد.
وی ابتلا به فشارخون بالا و دیابت، سابقه خانوادگی بیماریهای دیابت، نارسایی کلیه و بیماری زودرس قلبی و عروقی در بستگان درجه یک، استعمال دخانیات، مصرف الکل، اندازه دور شکم بیشتر یا مساوی 90 سانتیمتر و سن 40 سال و بالاتر را از عوامل خطری برشمرد که افراد بالای 30 سال چنانچه حداقل یک عامل خطر آن را داشته باشند باید مورد خطرسنجی قرار گیرند.