معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن بیان اینکه سهم علوم پزشکی در پژوهشهای کشور 35 درصد است، بر لزوم نخبهشناسی، اعطای بودجههای مناسب به پژوهشگران و بسترسازی برای تولید پژوهشهای باکیفیت بالا تاکید کرد.
به گزارش مرور نیوز، سیدعلی جواد موسوی در سومین همایش و جشن روز پژوهش دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه پژوهش در کشور هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است، اظهار کرد: مسوولان باید باور کنند که پژوهش کالای لوکس نیست بلکه وسیلهای برای خدمترسانی و تکمیل رفاه بشریت است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: طی دهه اخیر شاهد رشد پژوهش در کشور بودیم که البته در مقطعی این رشد فقط به لحاظ کمی بود اما در حال حاضر رشد کیفی پژوهش نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: براساس آمار پایگاه اسکوپوس در منطقه اول و براساس ISI در منطقه دوم هستیم. از نظر تعداد مقالات کمی رتبه 15 و از نظر کیفی رتبه 22 جهان را دارا هستیم.
موسوی با بیان اینکه سهم پژوهش پزشکی در کشور 35 درصد است، تصریح کرد: تقریباً یکسوم اعضای هیات علمی و یکپنجم دانشجویان کشور در اختیار حوزه علوم پزشکی است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه باید به پژوهش اهمیت بیشتری داده شود، گفت: نسبت به کشور ترکیه یکدهم اعتبارات را در زمینه پژوهش هزینه میکنیم. این در حالی است که توانستهایم با تکیه بر نخبگان در این حوزه از کشور ترکیه پیشی بگیریم.
وی ضمن اشاره به اینکه بستر برای توسعه پژوهش در کشور وجود دارد، افزود: نخبهشناسی، اعطای بودجههای مناسب به پژوهشگران از طریق مدیران و بسترسازی برای تولید پژوهشهای باکیفیت بالا و تبدیل به محصول اقداماتی است که برای توسعه پژوهش باید در دستور کار قرار گیرد البته دانشگاه علوم پزشکی ایران گامهای هرچند ناچیزی را در این حوزه برداشته است.