قائم مقام معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: حس خوب با هم بودن، کار گروهی، حضور درجمع و دور شدن از فضاهای مجازی و حضور در فضای واقعی و جذاب از محاسن جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت هستند که بی شک از آسیب های اجتماعی و افسردگی و انزوا جلوگیری می‌کنند. همچنین حضور در جمع های پرنشاط دانشجویی که با تیم ورک همراه است قدرت مدیریت جوانان را در آینده تضمین می‌کند.

به گزارش مرور نیوز، دکتر حسام الدین علامه قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت بهداشت تجربه زیست و کار حرفه ای در فضای واقعی و دور شدن دانشجویان از فضای مجازی را یکی از بهترین و مهمترین دستاوردهای جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت دانست و گفت: خوشحالم که میوه و ثمره آنچه دولت تدبیر و امید در چهار سال گذشته نهال آن را کاشت، عیان می بینیم و شاهد تغییرات ملموسی در فضای فرهنگی هنری دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور هستیم.

وی افزود: از ابتدا نیت و هدفمان این بود که برای گروه های دانشجویی که در دانشگاه های علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند با توجه به سلایق، استعدادها و علایقشان بستری ایجاد کنیم تا در کنار تحصیل در رشته های مرتبط با پزشکی که عمدتا دروس بسیار سنگین و سختی دارند، فضایی پرنشاط و پر امید ایجاد کنیم. در قطار فرهنگی وزارت بهداشت سعی شد برای همه علاقه ها و خواسته های دانشجویان واگن‌هایی تعبیه شود تا نیازهای روحی خود را برطرف کنند.

تا چهار سال قبل حتی یک کانون موسیقی در دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود نداشت

دکتر علامه گفت: تا سه چهار سال قبل حتی یک کانون موسیقی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور نداشتیم و تعداد کانون های تئاتر به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسید و در زمینه های ادبی، محیط زیست، گردشگری و حوزه های اجتماعی و خیرین هم تعداد کانون های دانشجویی بسیار محدود بودند. ما هم از نظر تنوع و هم از نظر کمیت کانون هایی را در دانشگاه های سراسر کشور ایجاد کردیم که مثال زدنی است. بنابراین ثمره کارهای تاسیسی و توسعه‌ای را امروز در برگزاری با شکوه هشتمین جشنواره فرهنگی شاهد هستیم.

دانشجویان را به مشارکت، همفکری و کار گروهی تشویق کرده‌ایم

دکتر علامه با اشاره به اهمیت مشارکت دانشجویان در فعالیت های اجتماعی گفت: همه نهادهای دانشجویی یک سری وظایف تخصصی بر عهده دارند که خاص آن نهاد دانشجویی است و یک سری نتایج ، مهارت و توانمندی ها بین این نهاد ها مشترک است. در شروع کار دولت تدبیر و امید آمارها از این حکایت داشتند که سرمایه اجتماعی به شدت کاهش یافته است. سرمایه اجتماعی سه ویژگی دارد. ویژگی اول اعتماد است. اینکه مردم به ساختارها و نهادها اعتماد داشته باشند و به اصطلاح وارد بازی شوند. به این معنا که وارد نهادهای اجتماعی شده و بدانند که می توانند تاثیر گذار باشند. دومین ویژگی بحث رضایتمندی است. یعنی از حضورشان احساس رضایت و خرسندی داشته باشند و سومین ویژگی مشارکت است. یعنی خود مردم حس کنند در کارها محور هستند و مشارکت و همکاری دارند و کارها را خودشان جلو می برند. اینکه ما اجازه دهیم برنامه های دانشگاه های مان به جای برنامه های صرفا مناسبتی و کلیشه ای و کارمند محور، فعالیت هایی باشند که مشارکت، همفکری و همکاری دانشجویان را طلب کرده و این قشر را به مشارکت تشویق کنیم موفق خواهیم بود. در کشور ما کارهای گروهی معمولا ضعیف است و برای تقویت حس همکاری و مشارکت باید کار را ابتدا از نهادهای دانشجویی آغاز کنیم. در جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت گام هایی در جهت همین راستا برداشته شده است و در آینده می توان ثمره و نتیجه اش را دید.

دور شدن از فضاهای مجازی از دستاوردهای جشنواره فرهنگی است

دکتر علامه اعتماد به جوانان را یک اصل توصیف کرد و گفت: اعتقاد ما به نسل جوان باعث اعتماد به نفس آنها می شود و حضورهای اجتماعی‌شان بخصوص در فعالیت های فرهنگی و هنری باعث شور و نشاط شان خواهد شد. مشارکت در فعالیت های هنری باعث ایجاد رضایتمندی می شود که از اهداف اصلی ماست و خوشبختانه در حال و هوای شرکت کنندگان جشنواره فرهنگی شاهدش هستیم. دانشجویان از اینکه به علایق و سلایقشان احترام گذاشته شده و به نیازهایشان پاسخ داده شده و برای بروز استعدادهایشان بستری فراهم شده است خوشحالند.

وی افزود: حس خوب با هم بودن، کار گروهی، حضور درجمع و دور شدن از فضاهای مجازی و حضور در فضای واقعی و جذاب از محاسنی هستند که بی شک هم از آسیب های اجتماعی جلوگیری می کند و هم از افسردگی و انزوا . همچنین حضور در جمع های پرنشاط دانشجویی که با تیم ورک همراه است قدرت مدیریت جوانان را در آینده تضمین می‌کند. در این جمع ها حس مدارا و صبوری افزایش می یابد و در کنار اینها بودن در جمعی دوستانه و رقابتی باعث می شود دانشجویان به جای حسادت ،غبطه بخورند، و سعی کنند استعدادهای خودشان را تقویت کنند و از پیروزی دوستان خوشحال می شوند. بنابراین فکر می کنم علاوه بر افزوده های مستقیم هنری و ادبی و فرهنگی که این جشنواره قطعا برای دانشجویان به همراه دارد ، پر است از دستاوردهای غیر مستقیم که در آینده و در زندگی اجتماعی دانشجویان اثر مثبت خواهد داشت.

دانشگاه باید یک قدم از جامعه جلوتر باشد

دکتر علامه قائم مقام معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به علاقه‌مندی این سازمان برای تزریق روحیه همدلی و امید در دانشگاه ها گفت: ما دوست داریم دانشجویان در محیطی پرشور و نشاط قرار گرفته و همواره پرانگیزه باشند و حس اعتماد به‌نفس‌شان تقویت شود البته برایمان مهم است که این محیط با حرمت دانشگاه و فضای علمی آن در تضاد نباشد. دانشگاه محل علم آموزی است و حریم و حرمتی دارد و جو و فضایش باید از جامعه یک قدم هنجارمندتر باشد. دوست داریم فضایی به وجود آوریم که دانشجویان خودشان به هنجارهای عرفی جامعه احترام گذاشته و از این منظر نیز دستاورهای جشنواره فرهنگی قابل اعتنا است.

کیفیت آثار دانشجویان شگفت زده‌مان کرد

علامه گفت: دانشجویان شرکت کننده دراین جشنواره عمدتا جوانانی بین 18 تا 25سال هستند. این جوانان اغلب در دوره های تحصیلی پیش از دانشگاه هم درسخوان بوده اند و به اصطلاح سرشان در کتاب و درس بوده که توانسته اند در رشته های سخت و پرطرفدار علوم پزشکی وارد دانشگاه های خوب کشور شوند و همچنین رشته این دانشجویان با علایق هنریشان در ارتباط نیست. اگر این سه پارامتر را در نظر بگیریم و بعد آثار شرکت کنندگان را قضاوت کنیم واقعا شگفت زده می شویم.

وی افزود: این همان شگفتی است که بابک زرین بعد از شنیدن آوازهای دانشجویان در رشته های سنتی و پاپ اظهار داشت و سرکار خانم شقایق دهقان و امیر حسین رستمی و ... پس از دیدن استند آپ ها کمدی های بچه ها اظهار داشتند که اجراهای این عزیزان در حدی است که می توانند مستقیم در برنامه «خندوانه» اجرای استند آپ کمدی داشته باشند. در حوزه عکس ، ادبیات، خط و... هم خوشبختانه شرایط به همین گونه است و هرچقدر به روزهای پایانی جشنواره نزدیک می‌شویم پختگی آثار را بهتر لمس خواهیم کرد، در برخی رشته ها آثار بهتر پس از گذشتن از مراحل حذفی در روزهای پایانی اجرا خواهند داشت.

دکتر علامه با اشاره به چشم انداز امیدوارانه‌اش نسبت به جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت در دوره‌های بعدی گفت: سیاست گذاری های معاونت فرهنگی وزارت بهداشت در راستای استعداد یابی و آموزش کم کم خودش را نشان می‌دهد و انباشت تجربه هایی که در سال‌های اخیر کسب کرده ایم و انتقال آن به نسل بعدی دانشجویان سطح آثار آنها را در مراحل بعدی از این هم بهتر خواهد کرد.