قائم مقام پژوهشکده سیاستگذاری علم و فناوری و صنعت دانشگاه شریف ضمن تشریح مطالعات میدانی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: چالشهای توسعه منطقهای تکاب عمدتاً اجتماعی است.
به گزارش مرور نیوز، به نقل از روابط عمومی ستاد احیای دریاچه ارومیه در چهلمین جلسه کمیته هماهنگی این ستاد، قائم مقام پژوهشکده سیاستگذاری علم و فناوری و صنعت دانشگاه شریف به تشریح مطالعات میدانی دفتر فرهنگی و اجتماعی ستاد از وضعیت شهرستان تکاب و مزیتها و چالشهای پیشرو آن پرداخت.
علی ملکی اعلام کرد: روند جمعیتی شهرستان تکاب از سال 1385 تا 1390 کاهشی بوده است البته این روند طی سالهای 1390 تا 1395 رو به افزایش بوده، اما جمعیت آن هنوز به سطح سال 1385 نرسیده است.
وی درخصوص وضعیت تحصیلی افراد در این شهرستان اذعان کرد: درصد بیسوادی در شهرستان تکاب به نسبت حوضه آبریز بسیار بالاتر است.
ملکی درباره وضعیت اراضی تکاب نیز گفت: سطح اراضی کشت دیم در تکاب بسیار بیشتر از اراضی آبی است. سطح اراضی آبی این شهرستان 9887 هکتار و سطح اراضی دیم آن 73 هزارو 117 هکتار است. از سوی دیگر بهرهبرداران دیمکار آن در اراضی گندم نیز 5هزار و331 نفر و بهرهبرداران اراضی آبی 148 نفر هستند. سطح زیر کشت باغات این منطقه نیز با احتساب درختان پراکنده هزار و 770 هکتار است.
قائم مقام پژوهشکده سیاستگذاری علم و فناوری و صنعت دانشگاه شریف در ادامه مزیتهای توسعه منطقهای تکاب را تشریح کرد: در تکاب دیمزارهای وسیع و امکان بهبود عملکرد به کمک مراکز تحقیقاتی و ترویجی وجود دارد، در آنجا ظرفیت گردشگری تاریخی، طبیعی و اکوتوریسم، وجود صنایع دستی منحصر به فرد به ویژه فرش افشار، تولید بالای عسل با کیفیت، مزیت طبیعی دامداری و امکان بهبود آن با تقویت زنجیره ارزش لبنیات و گوشت و در نهایت وجود معادن متنوعی در تکاب، از دیگر مزیتهای این منطقه است.
وی سپس چالشهای توسعه منطقهای تکاب را عمدتاً اجتماعی و ذهنیتها و باورهای مردم مطرح کرد و افزود: موقعیت جغرافیایی و طبیعی شهرستان یعنی دور افتادن تکاب از شهرهای بزرگ و راههای مواصلاتی اصلی کشور، سرمای شدید هوا و محدودیت بسیاری از فعالیتها در ماههای سرد سال، ارتفاع زیاد از سطح دریا و کمبود اراضی کم شیب از دیگر چالشهای منطقه است.
وی در ادامه پیشنهاد کرد: یکی از جنبه توسعه اقتصادی، کمک به راهاندازی شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان تکاب و دومی از جنبه توسعه اجتماعی، راه اندازی خانه توسعه تکاب بود که هر دو مورد تایید مسولان ارشد ستاد در جلسه قرار گرفت.