در نشست اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان معضلات و مشکلات فرهنگی و اجتماعی، ورزشی و گردشگری استان مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش مرور نیوز، اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس که با هدف نظارت، بررسی و بازدید از اماکن فرهنگی استان هرمزگان به این استان سفر کرده اند صبح امروز در همایش شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان حضور یافتند. در این همایش علاوه بر استاندار و معاون های وی، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاداسلامی، امام جمعه استان و معاون توسعه و مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند.
آسیب های فرهنگی و اجتماعی با اقدامات سلبی و مقطعی برطرف نخواهند شد
بنابراین گزارش نصراله پژمانفر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در این نشست با تاکید بر اینکه همفکری با نمایندگان کمیسیون طی 3 روز سفر به استان هرمزگان کمک می کند که کاستی ها و خلاءهای قانونی و نظارتی شناسایی و برای رفع آن اقدام شود، افزود: مشکلات و معضلات فرهنگی اجتماعی مسائلی هستند که حل آنها نیازمند ریشه یابی است.
نماینده مردم مشهد و کلات با تاکید بر اینکه آسیب های فرهنگی و اجتماعی با اقدامات سلبی و مقطعی پیچیده تر خواهند شد، افزود: برای برون رفت از این آسیب ها نباید به اقدامات عجولانه دست زد.
وی اضافه کرد: باید علت طلاق، حاشیه نشینی، تغییر سبک زندگی، اعتیاد و... را ریشه یابی کرد ضمن آنکه نمایندگان کمیسیون فرهنگی در تلاشند در این سفر با واقعیت های مسائل بهتر آشنا شوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه اگر دستگاه های فرهنگی بخواهند همه هزینه های خود را از طریق دولت اخذ کنند راه به جایی نخواهند برد چرا که این توقع غیرقابل تحقق است.
جعفرپور: ضرورت ورود شورای فرهنگ عمومی به مسئله اقتصاد مقاومتی/ ظرفیت های گردشگری استان فرصتی طلایی برای ایجاد اشتغال
بنابراین گزارش همچنین جمشید جعفرپور در این نشست با تاکید بر ضرورت برگزاری جلسات شورای فرهنگی استان، گفت: از آنجا که مقام معظم رهبری امسال را سال اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید نامیده اند فرهنگ سازی برای تحقق این شعار از اهمیت فراوانی برخوردار است لذا شورای فرهنگ عمومی استان ها باید به این موضوع ورود کنند.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه استان هرمزگان دارای ظرفیت های گردشگری فوق العاده ای است تاکید کرد: با استفاده از این ظرفیت ها می توان علاوه بر ایجاد اشتغال وضعیت اقتصادی آنها را دگرگون کرد.
مازنی: کم توجهی به یافته های پژوهشی علت اصلی عدم برون رفت از آسیب های اجتماعی/ شورای فرهنگ عمومی تشریفاتی است
همچنین احمد مازنی در این نشست کم توجهی به یافته های پژوهشی را یکی از علل ناتوانی در مقابله با آسیب های اجتماعی عنوان کرد و از ارائه گزارشی صرفا اجتماعی از سوی معاونت اجتماعی و فرهنگی استاندار هرمزگان انتقاد کرد.
نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه برای برون رفت از آسیب های اجتماعی و فرهنگی چاره ای جز اتکا به علم وجود ندارد، افزود: باید از تخصص شخصیت های حقیقی و جایگاه شخصیت های حقوقی و همچنین گروه های پژوهشی توانمند استفاده کرده و براساس گزارش آنها برای حل مشکلات تصمیم گیری کرد.
وی عملکرد شورای فرهنگ عمومی در مرکز و استان ها را تشریفاتی خواند و ادامه داد: متاسفانه مصوبات این شورا ضمانت اجرایی ندارد ضمن آنکه انتظار می رفت این شورا در گزارش امروز خود درباره وضعیت کتاب، سینما و تئاتر و گرایش به کلام الله نیز گزارشی ارائه می کرد.
مسعودی: استان هرمزگان به عنوان پایتخت اقتصادی باید وضعیت فرهنگی بهتری داشته باشد
این گزارش می افزاید اصغر مسعودی از دیگر نمایندگان حاضر در این نشست با بیان اینکه متاسفانه در حوزه فرهنگ نیز مانند سیاست همه خود را متخصص می دانند و درباره آن اظهارنظر می کنند، گفت: باید رفتارهای فرهنگی را به رفتارهای فرهنگی در مقابله با معضلات اجتماعی مقدم دانست.
نماینده مردم نی ریز در مجلس با بیان اینکه باید از درآمدهای بالای استان در حوزه صادرات و گردشگری در حوزه های فرهنگی استفاده شود، افزود: استان هرمزگان به عنوان پایتخت اقتصادی کشور باید امکانات فرهنگی بیشتری داشته باشد ضمن آنکه مهاجرت و آسیب های اجتماعی از علل و عوامل متفاوتی نشأت می گیرد.
ذوالقدر: باید به خاطر وضعیت هرمزگان به حال خود تأسف بخوریم/ سیاسی کاری در عزل و نصب مدیران یکی از دلایل عدم حل مشکلات استان
همچنین فاطمه ذوالقدر تصریح کرد: جای تعجب و تأسف است در استانی همچون هرمزگان با دارا بودن منابع مختلف اقتصادی، معضلات اجتماعی، اعتیاد و محرومیت بسیاری وجود دارد لذا باید به حال خودمان که این استان را به حال خود رها کرده ایم تأسف بخوریم.
نماینده مردم تهران در مجلس سیاسی کاری در انتصاب و عزل مدیران را یکی از دلایل عدم برون رفت از مشکلات دانست و افزود: متاسفانه بارها شاهد بودیم یک استاندار یا فرماندار کارآمد به دلیل سیاسی کاری از کار برکنار شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: باید برای ایجاد اماکن فرهنگی در شهرها و بنادری همچون جاسک، میناب، سیرک اقدام عاجل شود چرا که این شهرها در محرومیت بسیاری به سر می برند.
ذوالقدر با بیان اینکه بسیاری از شهرستان های استان هرمزگان فاقد حتی یک سالن سینما هستند طی گزارش معاونت امور اجتماعی و فرهنگی استاندار در این جلسه اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل اصلی طلاق، فقر و بیکاری است و نه شاغل بودن یا نبودن زنان و مادران.
سلحشوری: مجلس باید بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تقویت کند
این گزارش می افزاید پروانه سلحشوری نیز در این جلسه تاکید کرد: انتظار داشتیم شورای فرهنگ عمومی در گزارش خود به موضوعات فرهنگی نیز می پرداختند.
نماینده تهران در مجلس توضیح داد: کمیسیون فرهنگی برای اطلاع دقیق از وضعیت گردشگری، صنایع دستی، درآمدزایی از این طریق و مشکلات زیرساختی در این حوزه و اطلاع از وضعیت دیگر مباحث فرهنگی همچون میزان دسترسی مردم این استان به امکانات ورزشی و فرهنگی به این استان سفر کرده است.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی گردشگری تاکید کرد: مجلس باید بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیشتر کرده تا اداره کل های استان ها نیز تقویت شوند.
سیاوشی: ضرورت افزایش گرایش زنان بومی هرمزگان به ورزش
همچنین طیبه سیاوشی شاه عنایتی با انتقاد از عدم حضور برخی از مدیران مرتبط با حوزه بانوان استانداری در این نشست، افزود: ارائه اطلاعاتی از زنان بومی منطقه، زنان شاغل و خانه دار و اینکه در چه وضعیتی به سر می برند در این نشست ضرورت داشت.
نماینده مردم تهران در مجلس به لزوم بسط و گسترش ورزش در میان زنان تاکید کرد و افزود: ورزش برای زنان علاوه بر جنبه های تفریحی و سلامتی فواید بسیار دیگری به دنبال دارد لذا مسئولان استان باید از هر فرصتی جهت گرایش بیشتر زنان به این مهم استفاده کنند.
سعیدی: مسئولان استان هرمزگان انتظارات خود را از کمیسیون فرهنگی دقیق و شفاف مطرح کنند
همچنین محمداسماعیل سعیدی دیگر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه مسئولان در این نشست نیازها، توقعات و انتظارات خود را از مجلس مطرح کنند، گفت: در صورت طرح درست مشکلات می توان برای حل و فصل آن تصمیم گیری کرد.
نماینده تبریز در مجلس آگاهی از وضعیت زیرساخت های حوزه گردشگری، صنایع دستی، ورزش و جوانان، کانون های فرهنگی و هنری، مساجد و ... از اهمیت بسیاری برای کمیسیون فرهنگی برخوردار است را ضروری دانست.
شیخ: ضرورت برگزاری جلسه ای دیگر میان کمیسیون فرهنگی و شورا به منظور دریافت اطلاعات کامل تر
همچنین مهدی شیخ پیشنهاد برگزاری جلسه دیگری با شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان را در طی حضور سه روزه کمیسیون مطبوعش در این استان ارائه کرد و گفت: معتقدم برای توجیه و تبادل اطلاعات بیشتر جلسه دیگری برگزار شود تا معضلات فرهنگی، وظایف و اقدامات دستگاه های مختلف فرهنگی استان مشخص شده و در ادامه کمیسیون اطلاعات دقیقی برای حل و فصل خلاءها و مشکلات مربوط را پیدا کند.
کاراندیش: تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند توجه به گفتمان سازی
همچنین علی اصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست مطرح کرد: علی رغم تاکیدات بسیار برای ایجاد فضای گفتمان با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی اما اعتبار مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده است.
جاداری:کسب رتبه اول اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی از آن استان هرمزگان
همچنین جاداری استاندار هرمزگان در این نشست با بیان اینکه در دولت یازدهم بسیاری از واحدهای تولیدی از کار افتاده راه اندازی شدند، گفت: این راه اندازی تزریق بودجه و اشتغال بومیان را به دنبال داشته است.
استاندار هرمزگان ادامه داد: علی رغم تمامی کمبودها در کشور هرمزگان استانی برخوردار از امنیت مطلوب و توسعه پایدار بوده و موفقیت های بسیاری در جذب منابع، اشتغال زایی و آموزش داشته است و کسب رتبه اول اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی بر این مهم صحه می گذارد.
جاداری با بیان اینکه نرخ بیکاری استان هرمزگان از میانگین کشوری پایین تر است گزارشی از دستاوردهای بهداشتی، آموزشی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی دولت یازدهم در استان مطبوعش ارائه کرد.
آیت الله نعیم آبادی: اگر شهرداری های وظایف خود را درست انجام دهند شاهد معضلی همچون حاشیه نشینی نخواهیم بود
همچنین آیت الله نعیم آبادی امام جمعه موقت استان هرمزگان در این نشست با انتقاد از وضعیت حاشیه نشینی در شهر بندرعباس، گفت: مسئولان باید این معضل را ریشه یابی کنند این در حالی است که اگر شهرداری ها وظایف خود را به درستی انجام دهند هرگز شاهد این فجایع در اطراف بندرعباس نخواهیم بود.
امام جمعه موقت استان هرمزگان با بیان اینکه تا زمانی که حقوق نیروهای انتظامی افزایش پیدا نکند مبارزه با قاچاق تخیلی بیش نیست، افزود: حقوق یک میلیون و 600 هزار تومانی برای نیروی انتظامی شهری مانند بندرعباس شوخی بزرگی است لذا از نمایندگان می خواهم به این موضوع ورود کرده و برای تغییر شرایط تلاش کنند.
وی همچنین در این نشست به معضلات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی اشاره کرد و خالی بودن روستاها از امکانات فرهنگی و آموزشی را یکی از دلایل بروز آسیب ها دانست.
درویش نژاد: کاهش آسیب های اجتماعی در گروه اقدامات فرهنگی/ انتقاد از بودجه محصول فرهنگی استان هرمزگان
همچنین درویش نژاد مدیرکل اداره ارشاد استان هرمزگان در این جلسه با انتقاد از بودجه محصول حوزه فرهنگ در کل کشور گفت: امیدوارم با عبور از موانع و پویا شدن اداره کل های وزارت فرهنگ بتوان به مطالبات به حق مردم پاسخ داد.
مدیر اداره کل وزارت فرهنگ و ارشاد استان هرمزگان ادامه داد: متاسفانه با وجود راه اندازی کمیته توسعه فرهنگی اما هنوز اعتباری به آن تعلق نگرفته این در حالی است که کاهش آسیب های اجتماعی در گرو فعالیت های فرهنگی است.
اخلاقی پور: مهاجرت، حاشیه نشینی، بیکاری دلیل گسترش آسیب های اجتماعی
بنابراین گزارش اخلاقی پور مدیرکل امور اجتماعی استانداری نیز در این نشست به ارائه گزارشی از آسیب های اجتماعی استان پرداخت و گفت: حاشیه نشینی، مهاجرپذیری، نبود اشتغال و آموزش همگانی از جمله دلایل اصلی بروز آسیب های اجتماعی محسوب می شود.
این گزارش می افزاید در نشست کمیسیون فرهنگی مجلس با استاندار و شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان، پس از انتقادهای مکرر نمایندگان از عدم ارائه گزارشی از مسائل فرهنگی استان، مدیرکل صنایع دستی استان، مدیرکل کتابخانه ها، مدیرکل آموزش و پرورش، فرماندار شهرستان سیری، معاون صدا و سیمای استان نیز هر یک به ارائه گزارش هایی در حوزه تخصصی مسئولیت خود پرداختند.