رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بطورمیانگین 90 درصد هزینه های دارویی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی دولت، بودجه وزارت بهداشت در قالب طرح تحول سلامت و اعتبار بیمه ها (که از سوی وزارت بهداشت در قالب یک تفاهم نامه در اختیار آنان قرار گرفته است) ، پرداخت می شود.
به گزارش مرور نیوز، رسول دیناروند افزود: بیماران خاص بطورمیانگین 45 درصد هزینه ها را از جیب می پرداختند که این میانگین امروز به حدود 10 درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید طی سه سال و نیم گذشته در حوزه دارویی اقدامات مهم و خوبی انجام داده و برنامه ریزی هایی که انجام داده نتایج ارزشمندی حاصل شده است.
وی افزود: دولت تدبیر و امید در گام نخست ، بحران دارویی را کنترل کرد؛ زمانی که دولت یازدهم مسئولیت را برعهده گرفت، یکی از مشکلات اساسی مردم بحران دارویی بود.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در یک نظرسنجی ، 70 درصد مردم خواستار این بودند که اولویت وزیر بهداشت ، برطرف کردن کمبودهای دارویی باشد. صدها نوع کمبود دارویی وجود داشت و در گزارش صد روزه رئیس جمهور، یکی از اولویت های دولت حل بحران کمبودهای دارویی عنوان شد. از آن روز تاکنون وضعیت دارویی کشور در شرایط باثباتی قرار دارد.
دیناروند افزود: 350 قلم کمبود دارویی طی دو سال اخیر دولت قبلی به کمتر از 30 قلم کمبود دارویی رسید که این کمبودهای دارویی نیز قابل جایگزین بوده و به هیچوجه مشکل حادی ایجاد نمی کند.
به گفته وی، در نظرسنجی های معتبر بیشترین رضایتمندی در حوزه عملکردی دولت از وضعیت دارو بوده است چراکه کمبودهای دارویی در دولت تدبیر و امید به حداقل رسید و حمایت های مالی از بیماران خاص انجام گرفت.
وی در عین حال تصریح کرد: طبیعتا این آمار میانگین است و ممکن است برخی پزشکان، داروهای خارج از فهرست را تجویز کنند که این داروها به راحتی تامین یا هزینه آنها حمایت نمی شود اما اگر داروهای بیماران طبق فهرست دارویی کشور باشد، این داروها به راحتی تامین خواهند شد.
دیناروند با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه بیمار بجز بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشد، گفت: در این دولت به این آرزوی رهبر معظم انقلاب دست یافتیم.
کاهش 500 میلیون دلاری واردات دارو و حرکت در جهت اقتصاد مقاومتی
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: این دستاوردها همراه با حمایت از اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان بود ؛ بحران دارویی با افزایش واردات دارو برطرف نشد بلکه میانگین واردات دارو نسبت به دولت قبلی 25 درصد کاهش یافت.
دیناروند افزود: واردات دارویی در سال های 94 و 95، 500 میلیون دلار کاهش یافت و نسبت به گذشته کمتر شد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت از تولیدات داخلی دارو حمایت های خوبی انجام داد بطوریکه سهم تولید داخل دارو در سال 95، بالای 70 درصد بود درحالیکه این میزان در سال 91، حدود 60 درصد بود به آن معنا که تولید داخلی دارو در دولت تدبیر و امید سهم بیشتری در بازار دارویی به خود اختصاص داد.
ورود بیش از یکصد داروی داخلی جدید به بازار در دولت تدبیر و امید
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: طی سه سال و نیم گذشته ، سالانه تقریبا 30 قلم داروی جدید داخلی وارد بازار شد؛ طی سه سال اخیر بیش از یکصد قلم داروی جدید داخلی وارد بازار شده است.
دیناروند افزود: رضایتمندی و دسترسی مردم به دارو بیشتر شده است و علاوه بر آن ، کنترل قیمت دارویی را داشتیم ؛ قیمت ارزی داروهایی که طی 3.5 سال گذشته وارد کشور شده است، نسبت به دولت قبلی کمتر بوده است و 300 میلیون دلار صرفه جویی ارزی در واردات دارو داشتیم.
کاهش 35 درصدی قیمت تجهیزات پزشکی در دولت یازدهم
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: همین اتفاق در تجهیزات پزشکی نیز اتفاق افتاده است ؛ قیمت تجهیزات پزشکی نسبت به دوره قبل از اجرای طرح تحول سلامت بطورمیانگین 35 درصد کاهش داشته است.
دیناروند افزود: بطورمثال استنت قلبی قبل از اجرای طرح تحول سلامت ، چهار میلیون دلار بود درحالیکه اکنون گران ترین قیمت استنت قلبی ، یک و نیم میلیون تومان می باشد و قیمت آن دو سوم کاهش یافته است. مردم در قالب طرح تحول سلامت فقط 10 درصد هزینه معادل 150 هزار تومان آن را می پردازند و قیمت آن حدود دو هزار درصد کاهش یافت.
وی یادآور شد: در دولت یازدهم ، نه تنها قیمت ارزی تجهیزات و داروهای وارداتی کاهش یافته بلکه هزینه های پرداختی مردم در چهارچوب طرح تحول سلامت ، حمایت شده است.