وزیر علوم دانمارک از تصمیم این وزارتخانه مبنی بر اختصاص بودجه اضافه تحت شرایط خاص به دانشگاهها به منظور بالا بردن شاخص اشتغال خبر داد.
به گزارش مرور نیوز و به نقل از یو.دبلیو.نیوز، سورن پیند وزیر علوم دانمارک اعلام کرد وزارتخانه متبوعش قصد دارد به منظور انجام اصلاحاتی در نحوه سرمایهگذاری در آموزش عالی، بودجه اختصاص داده شده به آموزش عالی را برای بالا بردن شاخص استخدام و اشتغال، 10 درصد افزایش دهد.
از سال 1994 وزارت علوم کشور دانمارک بودجه دانشگاهها را بر اساس اصلی به نام "قانون تاکسیمتر" اختصاص میدهد. این قانون بر اساس تعداد امتحاناتی که دانشجویان پشت سر میگذارند تعریف شده است.
وزارت علوم دانمارک در یک بیانیه خبری که در 10 صفحه تنظیم شده است اعلام کرد: سیستم کنونی دارای نقص و نقاط ضعف بسیاری است چرا که کیفیت لازم برای آموزش و انتقال بهینه دانشجویان به فضای کار را تامین نمیکند، اما سامانه جدید ساده و کاربردی است. این سامانه اقداماتی استراتژیک و شفاف را در موسسات آموزش عالی فراهم و حمایت میکند.
شاخصهای حمایتی کیفیت در این مدل سالیانه 200 میلیون کرون دانمارک ارزیابی شده است و امکان افزایش در آینده را نیز داراست.
این مدل جدید از سال 2019 اجرایی خواهد شد. برای بهتر اجرا شدن این مدل، دولت از موسساتی که حمایت مالیشان بیشتر از یک درصد کاهش یافته حمایت خواهد کرد.
از پارلمان درخواست شده تا بر سر این پیشنهاد بحث و تبادل نظر کند، در حالی که چندین حزب سیاسی اعلام کردهاند که نظر مثبتی روی این طرح ندارند. این برنامه در وزارت علوم سالها در حال آمادهسازی بوده است.
در ماه مارس 2017، نیکولای کارسن و لاوریس لئومونیر از اتاق فکر کراکا ( Kraka ) در یادداشتی چندین پیشنهاد برای قانون تاکسیمتری جدید ارائه کردند که به دانشگاههایی که دانشجویانش به موقع فارغ التحصیل میشوند و دانشجویانی با کیفیت برای فضای کسب و کار تربیت میکنند، تسهیلات بیشتری اختصاص دهند.
روزنامه دانشگاه کپنهاگ به نام اونیاویسن ( Uniavisen ) نوشت: تغییرات پیشنهادی مانند شلاق زدن بر دانشگاه کپنهاگ است، چرا که تاکنون تنها 36 درصد از دانشجویان این دانشگاه به موقع فارغ التحصیل شدهاند و 61 درصد از دانشجویان یک سال دیرتر فارغ التحصیل شدهاند.
نشریه فورسکرفروم ( Forskerforum ) مجله دانشمندان دانمارک در این باره توضیح داد: یک منطق اقتصادی-ملی پشت این تغییرات است که خالی از کیفیت و تطابق فرهنگی است. این مدل داری اجزای بیهودهای است که موجب آسیب رشتههای دانشگاهی و اهداف علمی برای دانشجویان و دانشگاهها میشود.
جیکوب فالسنگ سردبیر بخش آموزش روزنامه پولیتیکن ( Politiken )، دولت را متهم کرد که پولهای سرگردان را تزریق میکند در حالیکه هنوز بزرگترین مشکلات بخش آموزش را حل و فصل نکرده است.
ثنا مهیندوست رییس اتحادیه دانشجویان دانمارک گفت: تمرکز باید روی کیفیت آموزش باشد. این مسئله است که میتواند دانشجویانی باکیفیت برای استخدام در طول سالیان تربیت کند.