نایب رئیس سابق مجلس گفت: دستیابی به صلاحیت علمی، عقلانی و معرفتی، میتواند بستری برای دستیابی به صلاحیت عملی و رفتاری فراهم کند.
به گزارش مرور نیوز، حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، در همایش ملی توانمندسازی و نواندیشی در نظام تعلیم و تربیت در جمع فرهنگیان و معلمان که در دانشگاه الزهرا برگزار شد، اظهار داشت: رسالت انبیای اللهی تربیت انسان صالح است. خداوند متعال انبیا و کتب آسمانی را به یاری عقل بشر و کمک اسنان برای دستیابی به صلاحیت و مقامی که شایسته اوست در اختیار ما قرار داده است.
وی با اشاره به نقش علم و معرفت در تعالی جوامع، افزود: انسانها به میزان بهرهای که از وحی میبرند به صلاحیت برتر و والاتری نایل میشوند و این صلاحیت در دو حوزه تفکر و اندیشه و عمل و رفتار تجلی پیدا میکند. دستیابی به صلاحیت علمی و عقلانی و معرفتی، میتواند بستری برای دستیابی به صلاحیت عملی و رفتاری فراهم کند.
نایب رئیس اول مجلس تصریح کرد: انسانها به میزان مرتبه صلاحیت خود از دنیا و آخرت بهره میبرند. انسانها و نیز جوامعی که از مراتب بالاتر صلاحیت برخوردارند، در این دنیا بهره بیشتری خواهند برد و در آخرت نیز مقام و منزلتی بالاتری خواهند داشت.
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی فرد اضافه کرد: اگر مجموعههای آموزشی ما به طور خاص و همه دستگاهها و نهادهای مسئول به طور عام، رسالت و مسئولیت خود در ارتقای صلاحیتهای علمی و رفتاری خلاصه کنند، به مسئولیت انسانی و وحیانی خود عمل کردهاند و هر مجموعه به میزانی که در این مسیر گام برمیدارد، موفق است.
وی افزود: نکته مهمی که گاهی مورد غفلت قرار میگیرد، این است که ما برای این هدف چه باید انجام دهیم. کدام راه را بپیماییم که کسانی که در حوزه تحت مدیریت ما حضور پیدا میکنند، با صلاحیت بالاتر و بهتری مجموعه را ترک کنند.
نایب رئیس سابق مجلس با بیان اینکه خوشا به حال کسانی که آنچه علم دارند در عملشان تجلی پیدا میکند و معرفت او مسیر حرکت او را مشخص میکند، نه هوی و هوس و امیال و شهوات او، افزود: توافق کامل بین باطن آراسته به نور معرفت و علم و ظاهر حکایت از انسانی میکند که در سلام است. اگر سلام در یک انسان و یک مجموعه و در یک جامعه تحقق پیدا کند، اعتدال و نظم کامل میان تمام اجزا برقرار خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی فرد ادامه داد: برترین و عالیترین راه برای رسیدن به این مرتبه عالی انسانی این است که سلوک ما مبتنی بر علم و معرفت باشد. اولا تلاش کنیم در همه حوزههای مربوط به حیات فردی، خانوادگی، اجتماعی، و مدیریتی خود به مرتبهی بالاتری از علم و معرفت دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: آیتالله بهجت که در قله سلام قرار داشت و این مدارج عالیه را طی کرده بود، چنین توصیه فرمودهاند: «به آن چه علم دارید عمل کند و آن جا که علم ندارید توقف کنید.» عالیترین مرتبه سلوک عرفانی ثمره همین سلوک مبتنی بر علم است و چنین انسان صالحی است که خداوند وعده داده که او وارث زمین است. زمین میراث انسانهای آراسته به علم و معرفت و عمل برآمده از آن است.
در ادامه این مراسم، فاضل سنقری، مدیر عامل مجموعه مدارس سلام اظهار داشت: مطابق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، هدف کلان، تربیت انسانی موحد، مومن، و معتقد به معاد و آشنا و متعهد به مسئولیتها و وظایف در برابر خدا، خود، دیگران و طبیعت و نیز قانونمدار و نظمپذیر و آمادهی ورود به زندگی شایستهی فردی است و این همایش نیز در راستای همین سند و به منظور آگاهیبخشی و همافزایی و هماندیشی با همکاران فرهنگی برگزار شده است.