کاندیدای لیست خدمت در انتخابات شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه باید شاهد مدیریت دانش بنیان در شهر تهران باشیم افزود: لیست خدمت تلاش کرده است با رویکرد اجتماعی و دانشی در دوره پنجم فعالیت کند و در این راستا افرادی را انتخاب کرده است که هر یک در حوزههای تخصصی میتوانند تحقق مدیریت دانش بنیان شهر تهران را رقم بزنند.
به گزارش مرور نیوز، بابک نگاهداری در میزگرد تبیین برنامههای نامزدهای لیست خدمت در انتخابات شورای شهر پنجم تهران که با حضور اقبال شاکری و پرویز سروری در ایسنا برگزار شد، گفت: بر اساس مطالعهای که ادوار گذشته شوراهای شهر تهران را از دوره نخست تا دوره چهارم مورد ارزیابی قرار میداد، مشخص شد که در این چهار دوره از تشکیل شورای شهر تهران 28 درصد مصوبات مربوط به مسائل مالی 14 درصد مربوط به موضوعات فرهنگی و هفت درصد به مباحث حمل و نقلی اختصاص داشته که این موضوعات نقطه توجه اعضای شورا در این چهار دوره بوده است.
وی افزود: موضوعاتی همچون سلامت شهری، ایمنی و مدیریت بحران به ترتیب با 4.1 درصد و 2.2 درصد کمترین توجه اعضای شورا را به خود اختصاص دادهاند لذا نیاز است که این موضوعات در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران مورد توجه جدی قرار گیرند.
وی ادامه داد: ظرفیتهای بلااستفادهای در شورای شهر تهران وجود دارد که نیاز است شورای پنجم به آنها توجه ویژهای داشته باشد. از جمله گسترش تعاونیهای توزیع و مصرف و همچنین گردشگری و ارتقای مشارکت مردم باید مد نظر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: باید مشارکت شهروندان و اداره امور شهر توسط آنها محقق شود که لیست خدمت قطعا در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
نگاهداری با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در مدیریت شهری گفت: رهنمودهای ایشان در حوزه مدیریت شهری بسیار دقیق و هوشمندانه است. لذا باید به طور جد مورد توجه قرار گیرد. در شوراهای دوره سوم و چهارم به منویات مقام معظم رهبری توجه شد و در مسیر تحقق آنها گامهای موثری برداشته شده که جای تقدیر دارد اما در شورای دورههای اول و دوم در این حوزه وضعیت مناسبی مشاهده نمیشود.
ایجاد فضای سیاسی در حوزه های تصمیم گیری، آفت برنامه های توسعه شهری است
وی با تاکید بر سیاست زدگی فضای تصمیم گیری شورای شهر تهران به عنوان آفت برنامههای توسعه شهری افزود: باید از ایجاد فضای سیاسی در حوزههای تصمیم گیری شورا به طور جد خودداری شود چرا که مانعی برای توسعه شهر قلمداد میشود.
وی افزود: لیست خدمت با توجه به تخصص و توان افراد ایجاد شده است و رویکرد استفاده حداکثری از توان افراد مد نظر قرار گرفته است. در مطالعهای مشکلات شهر تهران احصا شده است به این ترتیب که از میان 600 شورایار تهران برای اولویتهای این شهر نظرسنجی شد. همچنین از مردم نیز برای اولویتهای کلانشهر تهران ظرف پنج سال آینده نظرسنجی متفاوتی انجام شد و با 300 پژوهشگر نیز برای احصای این اولویتها مصاحبه انجام شد.
وی ادامه داد: از میان 50 اولویت احصا شده 10 اولویت با آراء مردم تعیین شدند که آلودگی زیست محیطی، ترافیک و عبور و مرور روان، آرامش و سلامت شهروندان، اشتغال دانش بنیان و فعال سازی مولدهای بخش خصوصی طرحهایی برای ایجاد قطبهای اقتصادی و ارائه گزارش عملکردهای حوزههای مختلف توسط شورا برای افزایش مشارکت شهروندان از اولویتهای انتخابی شهروندان بود.
نگاهداری در حوزه اولویتهای زنان نیز ارتقای امنیت فضاهای شهری را برای نقش آفرینی بهتر از دغدغههای آنها خواند و افزود: لیست خدمت اولویتهایی همچون شیشهای کردن سازمان شهرداری ، قابلیت بازگشت پذیری تخلفات و کم کردن امکان رخداد تخلفات را به عنوان برنامههای اصلی خود مد نظر قرار داده است.
تلاش خواهیم کرد نماینده صداهای ناشنیده شهر شویم
وی تاکید کرد: رویکرد اصلی لیست خدمت، خدمت به طبقه محروم و جنوب شهر تهران است. ما تلاش خواهیم کرد نمایندگی صداهای ناشنیده شهر را بر عهده بگیریم. در همین راستا برنامههای مختلفی برای اقشار جامعه از جمله معلمین و سربازان تدوین شده است. بی تردید در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص نگاه ویژه به محرومین لیست خدمت نگاه ویژهای به اقشار محروم خواهد داشت.
لزوم شکل گیری مدیریت دانش بنیان شهر
وی ادامه داد: لیست خدمت با رویکرد اجتماعی و دانشی در دوره پنجم فعالیت خواهد کرد و معتقد است با شعارهای توخالی وضعیت شهر و مردم بهتر نخواهد شد. باید برنامه داشت و بر همین اساس این لیست برنامه دقیقی جهت مدیریت شهری تهیه کرده است. امیدواریم در روز 29 اردیبهشت ماه با انتخاب مردم شاهد تحقق مدیریت دانش بنیان شهر باشیم. چرا که مدیریت شهر در آینده به غیر از مدیریت دانش بنیان ممکن نخواهد بود.
نگاهداری با انتقاد از شیوه برگزاری انتخابات شورای شهر تهران گفت: هیات اجرایی این دوره بدعتی گذاشته است که نظارت بر صندوقهای شورا را محدود کرده است. بدین صورت که برای 4000 صندوق رای که وجود دارد، هر نامزد اجازه استفاده از 10 ناظر را دارد. این مساله شائبه برانگیز میشود. لیست خدمت با توجه به اینکه 21 عضو دارد، در مجموع میتواند بر 210 صندوق نظارت داشته باشد. برای این محدودیت دلایلی میآورند و میگویند اگر هر نامزدی پای هر صندوق یک ناظر داشته باشد، با توجه به تعداد زیاد نامزدها جمعیت ناظران بسیار زیاد میشود. در حالی که عرف اینگونه نیست هر نامزد بتواند برای تمام صندوقها ناظر بگذارد.
این کاندیدای انتخابات شورای شهر پنجم اضافه کرد: نظارت، اعتماد عمومی مردم را میآورد و کسی بخواهد این نظارت را محدود کند، به انتخابات لطمه میزند و آن هم شبهبرانگیز است. اگر وضعیت به همین صورت پیش برود و پس از برگزاری انتخابات اختلاف صندوقهایی که بر آنها نظارت داشتیم و آنهایی که امکان نظارت وجود نداشت زیاد باشد، درخواست بازشماری آرا را خواهیم داد.