یک فعال حوزهٔ هنرهای محیطی و زمینی ایرانی از مردم و گردشگران درخواست کرد تا برای حفظ زیبایی جزیره هرمز از خرید خاک رنگی و خام آن خودداری کنند.
به گزارش مرور نیوز، به تازگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کتاب موزه دکتر احمد نادعلیان درباره فعالیتهای او در جزیره هرمز را منتشر کرده است که در این کتاب، فعالیتهای نادعلیان در جزیره هرمز به صورت تصویری و نوشتاری به دو زبان انگلیسی و فارسی تشریح شده است.
در این کتاب توضیح داده شده که فعالیتهای هنری نادعلیان در جزیره هرمز از سال 1385 آغاز شد و سپس با راهنمایی او هنرمندان بومی با استفاده از خاکها و شن های رنگی نقاشی های محیطی با مقیاس بزرگ انجام دادند.
احمد نادعلیان، در بخشی از این کتاب نسبت به برداشت و صادرات خاکهای نایاب جزیره هشدار داده و شرح میدهد که شاید در آینده بتوانیم زبالهها را از محیط طبیعی جمع آوری کنیم اما شکل گیری کوههای رنگی و کانیهای جزیره هرمز میتواند حاصل میلیونها تحول زمین شناسی باشد.
همچنین در ادامه از مردم خواسته شده برای حفظ زیبایی جزیره هرمز از خرید خاک رنگی خام خودداری کنند چرا که با از بین رفتن این خاک ما میراث بزرگی را از دست میدهیم.
وی در این کتاب نه تنها روند شکل گیری موزه دکتر احمد نادعلیان را توضیح میدهد بلکه همواره نسبت به مسایل محیط زیستی هشدار داده و از خواننده میخواهد نسبت به آن حساس باشد.
نادعلین در بخشی از کتاب به عروسکهای پلاستیکی کهنه ای اشاره میکند که از میان زبالهها و کوچهها جمع آوری کرده و آنها را استعاره ای از کودکان نادیده گرفته شده میداند.
وی همچنین به جمع آوری عروسکهای بومی (دختلوک) در موزه اشاره میکند که با پارچههای کهنه ساخته شده و بسیار تخیلی و فاقد جزییات هستند.