مدیر جذب و ساماندهی معاونت فرهنگی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: تمامی زائران حج 96 باید با حضور در دوره های آموزشی احکام و مناسک حج، آموزش های لازم را فرا گیرند.
حجت الاسلام علی پروانه روز چهارشنبه در گفت وگو با مرور نیوز افزود: با توجه به برنامه ریزی های انجام گرفته تمامی آموزش های لازم در خصوص احکام و مناسک حج در 12 جلسه به زائران اعزامی توسط مجرب ترین افراد ارایه خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین فعالیت حوزه کاری این بخش جذب کارگزاران فرهنگی، گزینش و اعزام روحانیون در قالب کاروان ها به عتبات و حج است، گفت: کاروان های اعزامی به حج امسال در چهار گروه 85، 115، 135 و 160 نفره خواهد بود که برای کاروان های 85 و 115 نفره هر کدام یک روحانی و مابقی علاوه بر یک نفر روحانی، یک نفر معین و یا معینه بنا به تعداد خواهران و یا برادران اعزام خواهند شد.
حجت الاسلام پروانه با بیان اینکه افراد معین و معینه دارای تحصیلات حوزوی بوده و در کاروان ها در کنار روحانیون پاسخگوی مسایل شرعی زائران هستند، گفت: اگر در هر کاروان 135 و 160 نفره تعداد بانوان بیشتر باشد یک معینه (خواهر) و اگر تعداد آقایان بیشتر باشد یک معین اعزام خواهد شد.
وی با بیان اینکه زائران ایرانی امسال در قالب 600 کاروان راهی عربستان خواهند شد، اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی های انجام گرفته به محض شکل گیری هر کاروان کار آموزش احکام و مناسک حج به زائران نیز آغاز خواهد شد.
پروانه خاطر نشان کرد: روحانیون با استفاده از تکنولوژی و نرم افزارهای آموزشی تهیه شده توسط بعثه مقام معظم رهبری به صورت سمعی و بصری آموزش های لازم را به زائران ارایه خواهند داد.
یاوران حجاج
مدیر جذب و ساماندهی معاونت فرهنگی از دیگر اقدامات را موضوع یاوران حجاج عنوان کرد و افزود: به منظور ارایه مسایل فرهنگی به بهترین شکل ممکن به تمامی حجاج از بین هر 12 زائر یک نفر به عنوان یاوران حجاج انتخاب خواهد شد که این افراد پس از دوره آموزشی کوتاه مدت در طول سفر در زمینه مسایل فرهنگی به زائران فعالیت خواهند کرد.
به گفته وی، تشکیل شورای فرهنگی نیز از دیگر موضوعاتی است که در کاروان ها با هماهنگی مدیریت کاروان و افراد تحصیل کرده به انجام خواهد رسید.
وی تصریح کرد: با عنایت به برنامه ریزی های انجام گرفته امسال تمامی مسایل فرهنگی در مکان های حضور زائران ایرانی به خصوص در هتل شامل دعای کمیل، ندبه و دیگر آیین ها برگزار خواهد شد.
پروانه با تاکید بر اینکه طبق توافقات به عمل آمده زائران ایرانی می توانند در تمامی محل های تعیین شده به برگزاری هرنوع برنامه فرهنگی اقدام نمایند، افزود: تجلیل از خانواده های معظم شهدا نیز از دیگر برنامه هایی است که در طول سفر انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه همایش روحانیون نیز در مکه و مدینه برگزار خواهد شد، خاطر نشان کرد: پنجم ذی الحجه همایش کل روحانیون در مکه برگزار خواهد شد که در این همایش آخرین سیاست های کلی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
پروانه برگزاری مسابقات متنوع فرهنگی برای زائران را از دیگر اقدامات عنوان کرد.
نحوه انتخاب روحانیون برای عتبات و حج
وی با بیان اینکه روحانیون در سه قالب عتبات، عمره و تمتع با شرایط خاص جذب خواهند شد، گفت: روحانیون عتبات باید دارای اتمام پایه هفت حوزی و حداقل شرایط سنی 30 سال باشند که پس از انجام امتحان کتبی ، مصاحبه و دیگر بررسی های لازم و پس از قبولی به آموزش معرفی خواهند شد.
پروانه با بیان اینکه به تمامی روحانیون قبول شده کد اعزام ارایه خواهد شد، افزود: روحانی عمره باید دارای اتمام پایه 10 حوزوی و شرایط سنی 30 سال و طی دیگر مراحل گزینش باشد.
وی گفت: اگر روحانی عمره دارای سابقه سفر باشد و در صورتی که دارای حداقل 13 سفر عمره بوده باشد به عنوان معاون روحانی کاروان انتخاب خواهد شد که پس از آن نیز به روحانی کاروان تبدیل خواهد شد.
مدیر جذب و ساماندهی معاونت فرهنگی اظهار داشت: به تعداد روحانیونی که به عتبات و حج اعزام می شوند تعدادی نیز به عنوان رابط اعزام شده که در طول سفر عملکرد روحانیون کاروان ها را مورد ارزیابی قرار داده و به آن نمره خواهند داد.
امسال 85 هزار و 500 زائر ایرانی برای انجام مناسک حج راهی عربستان خواهند شد.