رئیس سازمان غذا و دارو در واکنش به برخی اخبار مغرضانه روزهای اخیر با تاکید بر عدم وجود تقابل بین دولت و صنعت در حوزه دارو سازی گفت که فحوای کلام در مطالب هر دو بخش مشترک است.
به گزارش مرور نیوز، به نقل از سازمان غذا و دارو، «رسول دیناروند» در واکنش به دو خبر «وضعیت GMP صنعت داروسازی» و پاسخ سندیکای مربوطه به آن که در روزهای اخیر منتشر شده است، گفت: فحوای هر دو خبر نشان از واقعیت فعلی صنعت داروسازی اگر چه از دو دیدگاه دارد که متاسفانه با انتخاب تیتر مغرضانه از سوی نگارنده، در جهت القای اختلاف بین سازمان غذا و دارو و سندیکای صاحبان صنایع داروسازی تلاش بعمل آمده است.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو یادآورشد که این سازمان تاکنون با هر ابزاری که در اختیار داشته از صنعت داروسازی کشور در کنار ایجاد دسترسی برای بیماران حمایت کرده است.
دیناروندادامه داد: صنعت دارویی کشور نیز در چنین شرایط غیر رقابتی توانسته است اکثریت نیازهای کشور را برآورده سازد ولی این به معنای تطبیق استانداردهای کیفی صنعت کشور با استانداردهای بین المللی نیست و همانطور که رئیس محترم سندیکا نیز تلویحا اعلام کرده اند وضعیت GMP صنایع ما در جایگاهی است که شرکت های قبرسی، هندی هم از آنها پیش گرفته اند.
وی افزود: وجدان ملی و قصد صیانتی که از سرمایه های داخلی وجود دارد و البته اهمیت سلامت مردم کشور می طلبد که شرکت های داروسازی هرچه سریعتر در جهت این انطباق قدم بردارند که در غیر اینصورت به علت اشکالات کیفیتی در بازار داخل نه تنها جایگاه خود را از دست خواهند داد بلکه در بازارهای صادراتی نیز جایگاهی نخواهند داشت.
دیناروند تصریح کرد: انطباق با شرایط GMP نه تنها سبب افزایش کیفیت فراورده های دارویی کشور می شود بلکه باعث کارآفرینی برای بسیاری از کارشناسان صنایع و داروسازی شده و موجب توزیع عادلانه ثروت از معدود سهامداران صنعت به سمت اقشار تحصیل کرده کشور خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت مقایسه قیمت داروهای ایرانی با داروهای وارداتی گفت: ادعای 5 تا 10 برابری قیمت داروهای قبرسی و هندی نسبت به داروهای ایرانی کاملا نادرست است و دلیل اینکه داروهای وارداتی بطور کلی گرانتر از داروهای ایرانی هستند عمدتا به برند بودن بسیاری از داروهای وارداتی مربوط بوده که در همه دنیا هم قیمت آنها بالاتر از داروی ژنریک است.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در پایان یادآورشد: سازمان غذا و دارو تحت هیچ شرایطی بازار کشور را در اختیار داروهای ارزان قیمت وارداتی قرار نداده است تا بدین ترتیب امکان مقایسه آنها با داروهای تولیدی وجود داشته باشد.