رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از رشد مصرف قلیان در میان زنان و جوانان ابراز نگرانی کرد و گفت:یش از ۷۰ تا ۸۰ درصد تنباکوهای معطر دارای مواد شیمیایی صنعتی هستند و در آنها حلالهای آروماتیک و بنزن وجود دارد.
به گزارش مرور نیوز، دکتر خسرو صادق نیت در مراسم هفته ملی مبارزه با دخانیات اظهار داشت: دخانیات بحثی است که کشورهای مختلفی در کاهش مصرف آن موفق بودهاند و میتوانند الگوی کشورهای بسیاری باشند. بر اساس آمارها در سال ۹۰، ۱۱ درصد افراد جامعه به صورت روزانه مصرف سیگار داشتند که ۲۰ درصد آن آقایان و پنج درصد خانمها بودند.
وی افزود: در سال ۹۰ حدود ۳.۵ درصد جامعه که ۵۰ درصد آن را مردان و دو درصد را زنان تشکیل میدادند، قلیان مصرف میکردند. خوشبختانه در سال ٩٥ مصرف سیگار از ١١ درصد به ١٠ درصد کاهش پیدا کرده اما متاسفانه مصرف قلیان رو به افزایش است که این موضوع بین دختران جوان و نوجوانان بیشتر مشاهده میشود. بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد تنباکوهای معطر دارای مواد شیمیایی صنعتی هستند و در آنها حلالهای آروماتیک و بنزن وجود دارد. بنزن موجود در این تنباکوها در یک دوره سه تا ۱۰ ساله باعث ابتلا به سرطان میشود؛ چرا که سرب موجود در این تنباکوها ۵۰ برابر بیشتر از حد استاندارد است.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین بر لزوم ممانعت از تبلیغ سیگار در فیلم و سریالها تاکید کرد و گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه کنترل مصرف دخانیات، مالیات بر دخانیات است که بر خرده فروشی دخانیات باید ۷۰ تا ۸۰ درصد مالیات بسته شود، اما میزان مالیات در کشور ما کمتر از این میزان است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره تفاوت میزان مصرف سیگار در شهر و روستا گفت: مصرف مواد دخانی در روستاها بیش از شهرها است؛ به همین دلیل یکی از اقدامات مهم ما راهاندازی مراکز ترک سیگار در شبکه بهداشتی است. یکی دیگر از اقدامات ما در زمینه کاهش مصرف دخانیات منع مصرف در اماکن عمومی است که به دنبال اجرای آن امروز شاهد هستیم که در محدوده تحت پوشش ٣٠ دانشگاه علوم پزشکی کشور قلیان از اماکن عمومی حذف شده است.
صادق نیت همچنین ادامه داد: مالیات بر دخانیات در ایران کمتر از ۱۰ درصد تعیین شده است. کشور افغانستان تنها کشوری است که در این مورد از ما عقبتر است، اما در صورت ادامه این روند میتواند پیشرفت بیشتری نسبت به ایران داشته باشد. موضوع مالیات بر دخانیات یکی از ضعفهای اصلی موفقیت ایران در زمینه مبارزه با دخانیات است. در این مسیر نیاز به اهتمام ویژه و موثر افراد زیادی داریم که در راس آنها در حال حاضر نمایندگان مجلس هستند.