معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: با ایجاد داشبورد جمعیتی می توانیم مدیریت لحظهایی جمعیت را داشته باشیم و آمار ولادت، فوت، ازدواج و وفات و هرم سنی جمعیت را در لحظه داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری مرورنیوز، نشست تخصصی ثبت احوال و آمار حیاتی (اصول و توصیه هایی برای نظام آمار حیاتی) با حضور معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور، مشاور فنی جمعیت و توسعه صندوق جمعیت در منطقه آسیا و اقیانوسیه، رئیس گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران، مدیر برنامه صندوق جمعیت و سرپرست دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال در مرکز آموزش این سازمان برگزار شد.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به سه ماموریت اصلی و اساسی این سازمان، رویکرد آماری سازمان ثبت احوال را توسعه آمار پایگاه محور و ارتقای کیفیت آمارهای موالید، ارتقای جایگاه بین المللی کشور در زمینه آمارهای جمعیتی تولید شده، برنامه ریزی در توسعه و ارتقای کیفی آمار عنوان کرد.
حمید پارسایی اظهار کرد: در راستای بهینه سازی فرایند گزارش گیری در سازمان، استفاده از فناوری OLAP در دستور کار قرار گرفته و از سال 1392 سامانه جامع گزارش گیری آماری سازمان بر مبنای این فناوری در حال بهره برداری است.
وی تصریح کرد: دسترسی به این سامانه در تمام سطوح اداری سازمان (ستاد، ادارات کل و واحدهای تابعه) برای کاربران مجاز فراهم شده است.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی افزود: در سامانه گزارش گیری مبتنی بر فناوری OLAP، 132 نوع گزارش از آمار وقایع حیاتی، 58 نوع گزارش در خصوص ایرانیان مقیم خارج از کشور و 49 گزارش از ثبت جابجایی و مهاجرت داخلی (تغییر نشانی) به دست می آید.
پارسایی گفت: با ایجاد داشبورد جمعیتی ما می توانیم مدیریت لحظه ایی جمعیت را داشته باشیم و در لحظه آمار ولادت، فوت، ازدواج و وفات و هرم سنی جمعیت و همچنین تولید آمار جابجایی با توجه به تغییر نشانی که در پایگاه ثبت می شود را داشته باشیم.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد: سامانه ثبت تغییر نشانی که از سال 1387 در کشور راه اندازی شده است به طور کامل در کشور عملیاتی شود تا مهاجرت های داخلی حتی در یک شهر و یک منطقه کوچک را نیز داشته باشیم.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی همچنین به نقش ثبت احوال در توسعه دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: ثبت احوال برای رسیدن به این مهم در سه بخش توسعه خدمات الکترونیکی درون سازمانی، توسعه خدمات الکترونیکی برون سازمان و توسعه زیرساخت ملی دولت الکترونیک فعالیت داشته است.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: این سازمان متولی تصدیق هویت، احراز هویت، عکس، کدپستی، شرح نشانی و ارتباطات سببی و نسبی است و اگر تمام دستگاه ها به این پایگاه متصل شوند کشور وارد فضای جدیدی در دولت الکترونیک می شود و این امر مانع حمل،کپی مدارک شناسایی مردم و هزینه های اضافی خواهد بود.
در ادامه رئیس گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران در خصوص تعامل موثر بین ثبت احوال و دانشگاه و چگونگی فعالیت هایی که بر روی این مسئله تاثیرگذار است صحبت کرد.
مجید کوششی تاکید کرد: اگر ارتباط متقابل بین سازمان ثبت احوال و دانشگاه برقرار شود با سرعت بیشتری می توان تمام کارها را پیش برد و ما با ارزیابی های خود می توانیم ایده های خوبی برای خروجی آماری سازمان ثبت احوال ارائه دهیم.
مدیر برنامه صندوق جمعیت نیز در این مراسم به وظایف اصلی این صندوق مبنی بر بهبود سلامت باروری، برنامه جمعیت و توسعه که هدفش انتشار، تولید و استفاده از آمارهای جمعیتی برای برنامه ریزی و برابری جمعیتی است اشاره کرد و گفت: فعالیت ما و ثبت احوال در رابطه با وظیفه دوم است.
کامبیز کبیری تاکید کرد: برای هر برنامه ریزی بایستی تعداد، ترکیب، ساختار و روندهای جمعیتی هر جامعه را دانست و صندوق بیش از 20 سال است که با امضاء تفاهم نامه هایی با سازمان ثبت احوال همکاری دارد.
وی افزود: برنامه صندوق برای پنج سال آینده ایران متفاوت خواهد بود و از آنجایی که ظرفیت و زیرساخت ها در ایران فراهم است صندوق بیشتر بر روی فعالیت های ترویجی، تبلیغی و سیاست گذاری فعالیت خواهد داشت.
در ادامه مشاور فنی جمعیت و توسعه صندوق جمعیت در منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز با اشاره به اینکه ثبت احوال و آمارهای حیاتی برای کشور بسیار مهم است گفت: اگر هویت شخصی توسط این سازمان ثبت نشود فرد از دریافت هرگونه امکانات و خدمات محروم خواهد شد.
کریستوف لوفرانک با بیان اینکه ایران جزء کشورهای پیشرفته در منطقه می باشد گفت: مشتاقم تجربیات ایران را فرا بگیرم.
در ابتدای مراسم محمد باقر عباسی سرپرست دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال به بیان اهداف برگزاری این نشست پرداخت و با توجه به اینکه امسال، سال آخر همکاری سازمان و صندوق می باشد لوح تقدیری از سوی رئیس سازمان ثبت احوال کشور به صندوق جمعیت ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران اهداء شد.