مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به افزایش آمار محکومان مالی گفت: اکنون در این دسته از زندانیان 2500 مرد ایرانی بابت ناتوانی در پرداخت تعهد مهریه در حبس به سر میبرند.
به گزارش مرور نیوز، سید اسدالله جولایی با ارایه آمار استانی افزود: به ترتیب فارس با 231 مددجو، استانهای اصفهان و تهران هر کدام با 182 محکوم و در رتبههای بعدی گیلان و مازندران هر کدام با 179 بدهکار میزبان بیشترین زندانی مهریه هستند.
وی ادامه داد: استانهای خراسان شمالی تنها با 15 زندانی، ایلام با 22 محبوس و خراسان جنوبی با 23 دربند مستمند کمترین زندانیان مهریه را در آمار کشوری به خود اختصاص دادهاند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور با بیان اینکه حمایت از زندانیان مهریه هرگز در اولویت این نهاد مردمی نیست، یادآور شد: در تمامی پروندههایی که با عنوان ناتوانی مالی در پرداخت مهریه به این ستاد ارجاع میشوند، در وهله نخست تمام تلاش دفاتر نمایندگی معطوف به برقراری صلح و سازش بین خانوادهها میشود. در مرحله بعد اگر واقعا محرز شود امکان سازش بین یک زوج نیست در صورت تایید «نداری» و «آبرومندی» این دسته از بدهکاران معاضدتهای قضایی و راهنماییهای لازم در جهت ارایه درخواست اعسار به دادگاه انجام میشود.
جولایی با اشاره به تلاشهای کمیتههای مردمی صلح و سازش ستاد دیه در راستای اخذ گذشت بعضا 90 درصدی در برخی پروندههای مهریه افزود: این مجموعه مردم نهاد به هیچ مددجوی بدهکار مهریه تسهیلات مستقیم ارایه نداده و نمیدهد؛ یعنی بعد از ارایه اعسار و قبول آن از سوی قاضی و تقسیط بدهی طبق حکم دادگاه شخص زندانی باید درصد معینی از کل بدهی را در قالب پیشپرداخت بپردازد. عدهای از محبوسان در تامین همین مبلغ ماهها دچار مشکل میشوند که ستاد دیه در تامین این مهم، آن هم نه به صورت بلاعوض بلکه در بسته تسهیلات بدون سود به آنها کمک میکند.
در حال حاضر از مجموع 12 هزار زندانی واجد شرایط محکوم به جرایم غیرعمد، 11194 مددجو بابت محکومیتهای مالی ناشی از صدور چک، تعهد مهریه یا نانوانی در پرداخت نفقه در ندامتگاههای سراسر کشور حضور دارند که جالب است از این جمع 2500 نفر بابت مهریه زندانی هستند.