وزیر بهداشت با تاکید بر گسترش و تقویت برنامه درمان سکتههای حاد قلبی و مغزی در دولت دوازدهم گفت: این اقدام بسیار افتخارآمیز است چرا که مرده را زنده میکند.
به گزارش مرور نیوز، سید حسن هاشمی در نخستین جشنواره تقدیر از بیمارستانهای برتر درمان سکتههای حاد قلبی و مغزی با اشاره به اقدامات انجام شده در طرح تحول نظام سلامت گفت: برای من شیرینترین کاری که در طرح تحول به نتیجه رسید، همین برنامه درمان سکتههای حاد قلبی و مغزی است و احساس میکنم که شما فرد مرده را زنده میکنید و این موضوع نشان میدهد که این لباس پزشکی چقدر عزیز و مقدس است.
وی با بیان اینکه در هر پنج تا ۱۰ دقیقه یک نفر دچار سکته مغزی میشود، ادامه داد: قلبا از همه همکارانی که در این حوزه این کار خداپسندانه را انجام دادند ممنونم. ای کاش سایر انجمنها نیز چنین برخورد کرده و با ما همراهی میکردند. اما برخی از آنها در طی این چهار سال فقط به فکر خودشان بودند. باید بدانیم که هیچ چیز بهتر و آرامشبخشتر از کمک به همنوع نیست. در اینجا از انجمن نورولوژی و قلب ایران تشکر میکنم.
هاشمی همچنین اظهار کرد: پیشبرد این برنامه نشان میدهد که ما باید به صورت یک تیم کار کنیم. هر چقدر هم تجهیزات و بیمارستان داشته باشیم، اما وقتی هماهنگی وجود نداشته باشد یا پزشک و پرستار نباشند، کار ما بیثمر است. در عین حال وجود حمایتهای بیمهای در این موارد نیاز است و همه این اقدامات یک زنجیره را تشکیل میدهند. باید توجه کرد که کشور ترکیه با تمام امکاناتی که در حوزه سلامت دارد، نتوانسته در این برنامه مانند ما به موفقیت برسد و این نشان میدهد که زیرساختهایش هماهنگ نیست.
وی با تاکید بر اینکه این برنامه رسما در دولت دوازدهم ادامه مییابد و زنجیره آن کامل میشود، گفت: ما نباید در ارائه خدمت به مردم به کم راضی باشیم و اینکه باید تا میتوانیم خودمان را بدهکار مردم بدانیم و در جهت ارتقای کیفی و کمی برنامههایمان گام برداریم. باید بدانیم که نیمی از مردم ما به دلیل سکتههای قلبی و مغزی از بین میروند یا دچار معلولیت میشوند و این موضوع عوارض اجتماعی و اقتصادی زیادی را بر دوش کشور میگذارد.
وزیر بهداشت با تاکید بر نقش مردم در حفظ سلامتی خودشان، گفت: مردم هم باید به ما کمک کنند و مراقب سلامتیشان باشند. خیلی بد است که فردی فشار خون داشته باشد اما از این موضوع اطلاع نداشته باشد و یا درمانش را دنبال نکند. در عین حال ضمن کاهش مصرف نمک، روغن و شکر باید تحرک فیزیکی داشته باشیم و اجازه ندهیم که بیمار شویم.
هاشمی با بیان اینکه یک سوم سکتههای قلبی و مغزی در کشورهای در حال توسعه اتفاق میافتد، گفت: چرا که مردم نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند. البته سطح سواد نیز در این زمینه اهمیت دارد که خوشبختانه شرایط کشور ما در این زمینه در طی دهههای اخیر بهبود یافته است. بر این اساس امیدواریم مردم هم به همکاران ما که هر روز هفته را به صورت ۲۴ ساعته در این مراکز فعالند، کمک کنند تا برنامهها بهتر پیش رود. در عین حال باید توجه کرد این برنامه در دولت دوازدهم گسترش یافته و مطمئنم بیمهها هم از آن حمایت میکنند؛ چرا که با هر عقلی که فکر کنیم میبینیم که حمایت از این بیماریها مقرون به صرفه است. به عنوان مثال شما آمپولی را به یک فرد سکته مغزی تزریق میکنید و او خوب میشود، اما اگر این هزینه را ندهید معلولی به وجود میآید که روی دست خانوادهاش افتاده و هزینههای زیادی را به نظام سلامت و بیمهها تحمیل میکند.
هاشمی ادامه داد: باید توجه کرد که ۷۰ درصد سکتههای مغزی اگر درمان نشوند، موجب از کار افتادگی شده و فرد نمیتواند به روال زندگیاش بازگردد. در عین حال تاکید میکنم که انجام سکتههای حاد قلبی و مغزی بسیار افتخارآمیز است. حال هر که هر چه میخواهد بگوید مهم نیست. فکر میکنم خداوند ما را دوست داشته که در این لباس قرار داده است. بیشترین لذت را زمانی میبریم که رضایت بیماران را با لبخندشان میبینیم. امیدوارم آینده کشور و جامعه پزشکی پر فروغتر باشد و بتوانیم هم از مردم مراقبت کنیم و هم دانش بهداشتی آنها را ارتقا دهیم.