رییس اداره تشخیص جرایم سایبری گفت: وزارت علوم اعلام کرده هیچ کدام از مشاوره هایی که در باره انتخاب رشته فعالیت می کنند منتسب به آنها نیست و از طرفی دریافت مبالغ بالا متضمن نیست که دانش آموزان در رشته های مورد نظرشان قبول شوند.
به گزارش مرور نیوز، سرگرد حمید کیانی با بیان اینکه انتخاب رشته یکی از مباحثی است که کلاهبرداران سایبری مترصد سو استفاده از آن هستند،اظهار داشت: این کلاهبرداری به دلیل اشتیاق و غفلت کاربران که همان دانشجویان هستند، صورت می گیرد که در این زمینه باید آگاه سازی انجام شود.در حقیقت شاهد هستیم بعضی از سایت های مشاوره و ثبت نام و انتخاب رشته فعالیت گسترده ای را در این ایام انجام می دهند که برای استفاده از خدمات آنها باید مبالغی را پرداخت کرد. بیشتر اوقات نیز ،این سایت ها جعلی هستند و با هدف کلاهبرداری فعالیت می کنند یعنی با تبلیغات غیر واقع و جذاب پذیرفته شدگان کنکور را جذب می کنند.
رییس اداره تشخیص جرایم سایبری که در یک برنامه رادیویی با موضوع "انتخاب رشته دانشگاهی و کاسبی عده ای سودجو" سخن میگفت، با اشاره به اطلاعیه وزارت علوم، گفت: بر اساس اعلام وزارت علوم هیچ کدام از مشاوره هایی که درباره انتخاب رشته فعالیت می کنند منتسب به آنها نیست و این نکته ای است که دانشجویان حتما باید در انتخاب رشته مد نظر قرار دهند. نکته مهم دیگری که باید توجه کنند این است که دریافت مبالغ بالا نیز متضمن این نیست که دانش آموزان در رشته های مورد نظرشان قبول شوند.
در ادامه سید حمید احمد زادگان، پژوهشگر نیز در این برنامه رادیویی با اشاره به مشاوره های رشته کنکور، اظهار داشت: آنچه به عنوان مشاوره های رشته کنکور مطرح می شود، اصلا راه حل نیست و خودش ایجاد مشکل است. کل طراحی ساز و کار کنکور و انتخاب رشته برای این انجام شده است که دانشجو یا کسی که می خواهد دانشجو شود نیازی به گرفتن مشاوره خاصی برای انتخاب رشته نداشته باشد.همچنین انتخاب رشته یک مفهوم شخصی و مهمترین پارامتر در آن علاقه شخص است یعنی فردی که خودش می داند می خواهد در آینده چه کاری را انتخاب کند و این مسئله ای نیست که یک مشاور بتواند به فرد کمک کند.
سید حمید احمد زادگان با بیان اینکه در سازوکار کنکور و دفترچه انتخاب رشته، همه اطلاعات لازم برای انتخاب رشته و دانشگاه به شکل منطقی وجود دارد،گفت: متاسفانه نخستین خلاف واقع در بازار سیاه مشاوره های انتخاب رشته، این است که گفته می شود مشاورها مجموعه ای از اطلاعات دارند که دانشجو ندارد و در راهنمای انتخاب رشته ای که سازمان سنجش منتشر کرده است وجود ندارد اما به صراحت می گویم هیچ اطلاعاتی برای انتخاب رشته وجود ندارد که در دفترچه راهنما نیامده باشد.