سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تورم بخش سلامت 17 درصد است، گفت: میزان تورم در حوزه سلامت در سال 93 حدود 31.7 درصد بود که در سال 94 به 23.8 درصد و در نیمه اول امسال به 17درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار مرورنیوز، ایرج حریرچی در نشست خبری درباره سهم اعتبارات وزارت بهداشت از محل اعتبارات هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: وزارت بهداشت تاکنون اعتباری از این محل را دریافت نکرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه بستههای خدمتی طرح تحول سلامت بر زمین نمانده است، گفت: سر سوزنی از خدماتی که در قالب بسته های خدمتی به مردم ارائه میدهیم، کم نشده است.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که بودجه وزارت بهداشت برای سال ۹۶ به دولت ارائه شده است، تصریح کرد: در واقع پیشنهادات در مورد بودجه وزارتخانه و سایر سازمان های مرتبط با حوزه سلامت را به صورت مکتوب ارائه شده است.
حریرچی با انتقاد از انتظارات نامعقول از وزارت بهداشت، افزود: متاسفانه بخاطر بیمه شدگان جدید، به وزارت بهداشت حمله می کنند. در حالی که ۹۷۰۰ میلیارد تومان از دو سازمان بیمه گر طب داریم.
سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با ماجرای سود سپرده گذاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهارداشت: تاکنون پولی از دانشگاه های علوم پزشکی در بانک ها سپرده گذاری نشده است. بلکه، بانک ها برای رقابت، به باقی مانده پول دانشگاه ها سود میدهند.
وی درباره در کاهش لوازم بهداشتی،آرایشی قاچاق گفت: بعد از طرح جدید مبارزه با قاچاق که از چند ماه پیش به همت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با همکاری نیروی انتظامی شروع شده است، میزان مکمل ها و لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق در بازار به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان درباره تورم در حوزه سلامت نیز گفت: میزان تورم در حوزه سلامت در سال 93 حدود 31.7 درصد بود که در سال 94 به 23.8 درصد و در نیمه اول امسال به 17درصد کاهش یافت.
حریرچی درباره تولدها و مرگها در کشور گفت: سال گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار متولد شدند که بالغ بر ۳۸۵ هزار مرگ نیز در این سال رخ داده است که تعداد مرگهای زیر ۷۰ سال ۲۱۲ هزار بوده که ۵۵ درصد از مرگها را شامل میشود. همچنین مرگ زیر ۵۰ سال نیز ۹۸ هزار نفر بود که ۲۵ درصد مرگها را شامل میشود و در مجموع باید این مرگها کاهش یابد.
حریرچی با بیان اینکه هیچ نظام بهداشتی نمیتواند از مرگ جلوگیری کند، ولی باید مرگ زودرس را جلوگیری کند، گفت: روزانه به طور میانگین بیش از ۱۰۰۰ نفر فوت میکنند که غالب مرگ در ایران در بیمارستان رخ میدهد و این مطالبه به وجود میآید که برای هر مرگ به صورت جزئی به آن پرداخته شود و مرگ در بیمارستان یک فرهنگ شده است.
حریرچی با بیان اینکه ٤٦درصد مرگها در ایران در سال ۹۴ به دلیل بیماری قلبی و عروقی بوده است، گفت: دومین علت مرگ مربوط به بیماریهای سرطانی با ۱۳ درصد، عامل سوم تصادفات با ۹ درصد، بیماریهای تنفسی با چهار درصد، دیابت سه درصد و ۱۸ درصد مرگها نیز به دلیل دیگر بیماریها است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در مقایسه بار بیماری ها در سال ٢٠١٠نسبت به سال٢٠٣٠ HIVاز رتبه سه به یک و حوادث رانندگی از رتبه 8 به 4 و خشونت از رتبه 15 به 13 و اختلالات افسردگی از رتبه 4 به 2 تغییر کند، اما در کشورهای توسعه یافته افسردگی رتبه یک و کشورهای در حال توسعه بعد از ایدز افسردگی دومین رتبه بار بیماری ها را در سال٢٠٣٠ تشکیل میدهند و حوادث رانندگی در جاده ها از رتبه ۸ به رتبه ۴ و خشونت از رتبه ۱۵ به رتبه ۱۳ تغییر می کند.