عضو شورای ترویج علم مرکز سیاست‌های علمی با تاکید بر اینکه تنها با ترویج علم است که می‌توانیم آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را درمان کنیم، گفت: بر این اساس اولین گردهمایی ترویج علم را با حضور نهادهای فعال برگزار کردیم.

به گزارش مرور نیوز، دکتر مصطفی معین امروز، سه‌شنبه، 25 مهرماه در گردهمایی سازمان‌ها و نهادهای فعال در حوزه ترویج علم با اشاره به برگزاری روز جهانی شغل و علم در 10 نوامبر ( 19 آبان) افزود: این برنامه جهانی با شعار «علم در خدمت درک جهانی» برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: افزایش آگاهی و  اندیشه،  ترمیم شکاف‌های علمی، تقویت عقلانیت و مدنیت و تحمل مدارا از جمله اهداف برگزاری این برنامه است.

معین با اشاره به برگزاری برنامه‌های جهانی در حوزه ترویج علم، عنوان کرد: این برنامه با هدف کاهش شکاف فزاینده میان نهادها و افراد تولیدکننده دانش عموم شهروندان، آگاهی عموم از فرایندهای علم و فناوری، تجهیز شهروندان به شیوه‌های تفکر علمی و انتقادی و خردگرایی و خرافه‌زدایی، سمتدهی به افکار عمومی، افزایش اعتماد و حمایت عمومی از علم برای عبور از چالش‌ها، برگزار می‌شود.

وی با انتقاد از توجه نداشتن کشور به توسعه علمی، گفت: در حال حاضر 5 برنامه توسعه ملی تدوین شده است که در آن از 0.5 تا 4 درصد تعهد شده است که از درآمد تولید ناخالص ملی به توسعه علمی اختصاص یابد، ولی ما همچنان در حد 0.5 درصد باقی مانده‌ایم.

عضو شورای ترویج علم مرکز سیاست‌های علمی با تاکید بر ضرورت ایجاد شبکه‌ای از نهادها و فعالان حوزه ترویج در این زمینه، افزود: بر این اساس اولین روز جهانی ترویج علم در ایران از سال 91 به همت انجمن ترویج علم برگزار شد.

معین در ادامه گفت:‌ در ادامه آن، اولین گردهمایی فعالان و سازمان‌های فعال برگزار خواهد شد تا بتوانیم به درک مشترک و آینده بهتر بیندیشیم.

عضو شورای ترویج علم مرکز سیاست‌های علمی، برگزاری این رویداد را به همت مرکز ترویج سیاست‌های علمی کشور دانست و تاکید کرد:‌ در این گردهمایی سه نشست آموزش و پژوهش، رسانه و فرهنگ و سیاست‌گذاری علم و فرهنگ برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: 5 طرح برگزیده در حوزه ترویج علم معرفی می‌شود.

عضو شورای ترویج علم مرکز سیاست‌های علمی کشور با بیان اینکه در حال حاضر سیاست مدونی برای ترویج علم نداریم، گفت: ما در حال حاضر در شرایطی هستیم که از نظر اقتصادی و اجتماعی در حالت بحران قرار داریم، به گونه‌ای که جامعه دچار عوام‌زدگی و عوام‌فریبی‌،‌ توهم، خشونت، سوء مدیریت و افت اعتماد است و ما تنها از  راه ترویج علم است که می‌توانیم به صورت ریشه‌ای با این موارد برخورد کنیم.