سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اظهار کرد:بانک اطلاعاتی شناسایی افراد فاقد شناسنامه با همکاری نیروی انتظامی تشکیل شده است و با توجه به قانون و مقررات این افراد شناسایی و تعیین تکلیف می شوند.
به گزارش مرور نیوز، سیف اله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در رابطه با علت اینکه برخی افراد فاقد شناسنامه هستند، گفت: شاید به دلایل مختلف در گذشته احساس نیازی به دریافت مدارک هویتی در بسیاری از هموطنان وجود نداشته است، بطوری که در مناطق دور افتاده امور جاری زندگی نظیر معاملات اقتصادی به صورت کاملا سنتی انجام می گرفت.
ابوترابی افزود: در مجموع دریافت این اسناد بر اساس اظهار و درخواست متقاضی صورت می گیرد و چنانچه کسی در پی برخورداری از مزایای این اسناد نبوده است، ممکن است در گذشته مراجعه ای هم به مبادی ذیربط نکرده باشد، اما امروزه پایش های دقیق و لزوم برخورداری از مدارک هویتی در بسیاری از تعاملات اجتماعی، نداشتن این مدارک را تقریبا غیر ممکن کرده است.
وی با اشاره به اینکه در برخی از استانها شمار افراد فاقد شناسنامه بیشتر است، گفت: در این استان ها بانک اطلاعات شناسایی اینگونه افراد با همکاری نیروی انتظامی تشکیل شده است که با توجه به قانون و مقررات جاری، این افراد شناسایی و به تدریج تعیین تکلیف می شوند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای صدور شناسنامه این افراد در نظر گرفته شده است گفت: هدف سازمان ثبت احوال صیانت دقیق از مرزهای هویتی ایرانیان و در عین حال تسهیل دسترسی صاحبان حق تابعیت در برخورداری از حقوق کامل تابعیتی است. ظرفیت های قانونی خوبی برای این موضوع در کشور وجود دارد و چنانچه کسی واقعا از چنین حقی برخوردار باشد حتما ادا خواهد شد.
ابوترابی تصریح کرد: ایرانیانی که به هر دلیل فاقد شناسنامه هستند برابر قانون و مقررات جاری می توانند به ادارات ثبت احوال مراجعه و نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنند که البته تعداد اینگونه افراد بسیار کم است اما افرادی که مدعی ایرانی بودن هستند و شناسنامه ندارند،مطابق با ماده 45 قانون ثبت احوال و همینطور مفاد ماده 976 قانون مدنی با آنها رفتار خواهد شد و پس از انجام تشریفات قانونی برای این افراد نیز شناسنامه صادر خواهد شد.