رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز جهانی آب گفت: مردم به ویژه کشاورزان باید بدانند که چگونه با کم آبی زندگی کنند.

به گزارش مرور نیوز، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پیامی ویدئویی به مناسبت روز جهانی آب اظهار کرد: «وفور و کمبود آب در گوشه و کنار جهان تحت تاثیر تغییر اقلیم قرار گرفته است. متاسفانه کشور ما به دلیل موقعیت جغرافیایی خود تحت تاثیر خشکسالی‌های تغییر اقلیم قرار گرفته و سال گذشته یکی از بدترین سال‌های آبی 50 سال گذشته در کشور را داشتیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تمدن، اقتصاد و محیط زیست کشور ما تحت تاثیر آب است، تصریح کرد: آب می‌تواند سبب بروز مسائل اجتماعی در کشور شود. امیدواریم با مدیریتی که در بخش‌های آبی کشور صورت گرفته است و با توجه به کارگروهی که دولت تشکیل داده بتوانیم با کم آبی سازگار شویم و مشکلات آبی کشور را بهبود بخشیم، همچینین عادت به زندگی با کم آبی کنیم.

کلانتری ادامه داد: کشور ما ذاتا کشور کم آبی است و متوسط بارش‌های ما به 200 میلی‌متر رسیده است. این در حالی است که متوسط بارش جهانی حدود 750 تا 800 میلی‌متر است. با این وجود هنوز عادت نکرده‌ایم که چگونه با کم‌ آبی زندگی کنیم و چگونه در مصرف آب در همه بخش‌ها از جمله شرب، بهداشت، صنعت و کشاورزی صرفه‌جویی کنیم.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه محیط زیست به شدت تحت تاثیر کم آبی است، گفت: ریزگردهایی که در شهرهای مختلف کشور از جمله جنوب وجود دارد به دلیل مسائل آبی است. همچنین ریزگردهای خارجی نیز به دلیل کمبود آب در طول شش ماهه اول سال مردم به ویژه غرب کشور را اذیت می‌کند. ما باید آماده شویم تا بتوانیم شرایط زندگی خود را با کمبود آب سازگار کنیم.

دوران پر آبی کشور به انتها رسیده است

کلانتری با تاکید بر اینکه باید رفتارهای زندگی گذشته خود را تغییر دهیم، اظهار کرد: دوران پر آبی کشور به انتها رسیده است. جمعیت ما در حال حاضر به 81 میلیون نفر رسیده و بارش‌ها بیش از 20 درصد کاهش یافته است، همچنین به علت گرمایشی که در زمین ایجاد شده تبخیر بالقوه افزایش یافته است. از این رو همه مردم به ویژه کشاورزان باید بدانند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه فرسایش موارد ژنتیکی، فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تصریح کرد: امیدواریم با همت مردم و با آموزش‌های عمومی و تلاش کارشناسان بتوانیم در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و محیط زیست دانش مردم را در مورد کم آبی افزایش داده و چگونه زیستن با کم آبی را جز برنامه‌ها و اولویت‌های خودمان قرار دهیم.

معاون رئیس‌جمهور افزود: اگرچه آب کم است ولی به اندازه کافی برای مصرف شرب و بهداشت در کشور آب وجود دارد، بنابراین مردم از این نظر نگران نباشند. آب برای بخش کشاورزی، محیط زیست، حق آبه تالاب‌ها و حق آبه محیط زیست کم است.

کلانتری در ادامه تاکید کرد: خواهش من از هموطنان این است که هرکسی در گوشه و کنار کشور حتی اگر می‌تواند یک لیتر آب صرفه جویی کند تا به حفظ تمدن کشور کمک کنیم.

وی در پایان با اشاره به اینکه امیدوارم در سال جدید که تقریبا مصادف با روز جهانی آب است مردم طوری رفتار کنند که کمبود آب حداقل خسارت‌ها را در کشور داشته باشد، گفت: امیدوارم خداوند نعمات خود را بر مردم ارزانی بدارد و ملت را از این رنج بزرگ نجات دهد.