معاون دادستان کل کشور گفت: با همکاری بانک مرکزی سامانه کاشف را به منظور جلوگیری از گسترش جرائم مالی در فضای مجازی تشکیل دادیم.
به گزارش مرور نیوز، عبدالصمد خرم آبادی معاون دادستان کل کشور در همایش مقابله با جرائم مالی در فضای مجازی که امروز برگزار شد، گفت: در هر شهرستان یک شعبه ویژه رسیدگی به جرائم فضای مجازی تشکیل شده است و در مراکز استان ها بیش از یک شعبه ویژه وجود دارد که دادستان های مراکز استان ها به آنها نظارت دارند.
وی افزود: با همکاری بانک مرکزی سامانه کاشف را تشکیل دادیم که هزینههای تهیه این سامانه برعهده بانک مرکزی بوده است.
خرم آبادی گفت: با راه اندازی سامانه کاشف، قضات رسیدگی کننده به جرائم مالی می توانند از طریق بانک مرکزی درگاه های مالی را مسدود و وجوه مالی را توقیف کند و اگر وجوه به حساب های دیکر توسط مجرم واریز شود، قاضی می تواند جلوی آن را بگیرد.
وی ادامه داد: در این سامانه 10 فرم وجود دارد که اولین آن مسدود کردن حساب است. این سامانه در اختیار معاونین دادستان ها قرار می گیرد و در هر پرونده ای نیاز به مسدود کردن حسابی باشد، باید به معاونین دادستان در استان ها مراجعه کرد.
معاون دادستان کل کشور گفت: اگر نیازی به مسدود کردن حساب در خارج از ساعت اداری و ایام تعطیل وجود داشته باشد امکاناتی فراهم شده که این نرم افزار بر روی گوشی های موبایل و به صورت آفلاین کار می کند و در نظر داریم این سامانه در اختیار ظابطان قضایی مانند پلیس فتا قرار گیرد.
وی گفت: زمانی که به صورت آفلاین درخواست مسدود شدن حسابی داده می شود، ظرف مدت 20 دقیقه بانک مرکزی حساب مربوطه را مسدود می کند.
خرم آبادی با بیان اینکه دومین جرم در فضای مجازی کلاهبرداری است، گفت: در ایام جام جهانی شرط بندی و قمار افزایش پیدا کرد و 1200 مورد را دادستانی کشف کرد.
وی در پایان گفت: در استان گیلان ظرف مدت یک سال 300 مورد کلاهبرداری از طریق تلفن انجام شده است.