اولین جلسه رسیدگی به پرونده حمید مظلومین معروف به سلطان سکه امروز به ریاست حجت الاسلام و المسلمین سید احمد زرگر برگزار شد.
به گزارش مرور نیوز، اولین جلسه رسیدگی به پرونده حمید مظلومین معروف به سلطان سکه امروز در شعبه دوم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی در دادگاه انقلاب تهران به ریاست حجت الاسلام و المسلمین سید احمد زرگر برگزار شد.
قاضی زرگر با شروع جلسه اظهار کرد: امروز دادگاه اخلالگران و مفسدان اقتصادی برای رسیدگی به پرونده ۱۹ نفر از متهمان در ارتباط با شبکه اخلال در بازار ارز و سکه تشکیل شد.
وی افزود: چنانچه بانک مرکزی به وظیفه ذاتی خود که دستور العمل آن نیز به تصویب رسیده است، در بازار سکه و ارز نظارت میکرد، امروز شاهد تشکیل این پرونده نبودیم.
بازار سکه و ارز و صرافیها رها شده است
قاضی گفت: چنانچه بانک مرکزی به تعهدات خود عمل میکرد، هیچ کدام این پروندهها تشکیل نمیشد، اما امروز میتوانیم بگوییم به تعبیری بازار سکه و ارز و صرافیها رها شده است.
وی افزود: بانک مرکزی باید کارهایی که قانونی و غیر قانونی بودند را به صرافیها آموزش میداد، زیرا برای اینکه شاهد پروندههای اقتصادی نباشیم، باید این آموزشها داده شود.
قرائت کیفر خواست از سوی نماینده دادستان
در ادامه دادگاه، قاضی از تورک نماینده دادستان خواست تا کیفرخواست را قرائت کند.
تورک نماینده دادستان با قرار گرفتن در جایگاه اظهار کرد: مقام معظم رهبری در رابطه با موضوع سکه و ارز در تاریخ 97/05/22 فرمودند: دشمن بعد از شکست در حوزه سیاسی و فرهنگی، روی مسئله اقتصادی تمرکز کرده است، اما در این حوزه نیز شکست میخورد.
وی افزود: رئیس دادگاه بر اساس ماده ۲۶۸ و ۲۷۹ قانون آیین دادرسی کیفرخواست پرونده موسوم به شبکه وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی قرائت میشود.
تورک ادامه داد: برخی از اشخاص خواسته یا ناخواسته با انجام برخی از کارها و با کمک سوءمدیریت، احتکار و گرانفروشی آب به آسیاب دشمن میریزند، یکی از این موارد همین پرونده وحید مظلومین است. این افراد عامدانه و با آگاهی در این مسیر قدم برمیدارند و با سیری ناپذیری از سفره بیتالمال سودهای زیادی میبرند، اما برخی از اشخاص با تنبیه و تذکر از راه خود باز میگردند، در مقابل افرادی حتی با تذکر، به چپاول از سفره بیتالمال ادامه میدهند که برخی از اشخاص در این پرونده جزء آنها هستند.
نماینده دادستان بیان کرد: متهمان این پرونده بیش از ۴ هزار میلیارد تومان ارز و سکه خریداری کردهاند که این فعالیتها نه تنها در دوره اخیر بلکه به سالهای دهه ۷۰ و ۸۰ نیز باز میگردد، متهمان این پرونده به دنبال صید ماهی از آب گل آلود دشمن بودند و با دریافت اطلاعات از منابع آگاه باعث اخلال در نظام اقتصادی کشور شدند.
وی گفت: خلاصهای از زندگی متهم ردیف اول وحید مظلومین را قرائت میکنم.
نماینده دادستان بیان کرد: وحید مظلومین فرزند حبیبالله متولد سال ۱۳۴۱ سالها در بازار سکه و ارز فعالیت داشته و در سال ۷۱ بازداشت شده است.
وی گفت: در دهه ۷۰ با افزایش چند برابری قیمت ارز وحید مظلومین به عنوان اخلالگر در نظام اقتصادی دستگیر اما با قید وثیقه آزاد شد.
تورک ادامه داد: در سالهای ۹۰ و ۹۱ نیز با التهاب بازار ارز وحید مظلومین به عنوان یکی از ارکان اخلال در نظام اقتصادی دستگیر و بعد از ۷ ماه با قرار وثیقه آزاد شد، این فرد در تاریخ 91/07/21 در حال خروج غیرقانونی از مرز مریوان به وسیله نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شد، همان زمان فرد دیگری به عنوان خانم ندا بهرامی فرزند غلامرضا در حین خروج از کشور در فرودگاه امام(ره) بازداشت شد.
تورک گفت: ندا بهرامی اقرار کرده صرافی خود را به وحید مظلومین داده و این فرد روزانه یک تا دو میلیون دلار به کشور وارد و به فروش میرساند. وحید مظلومین یکی از عوامل باند روز چنگ بود، در حال حاضر عوامل این باند در حال طی دوران محکومیت خود هستند.
نماینده دادستان گفت: ندا بهرامی ۶ فقره حساب بانکی خود را در اختیار وحید مظلومین قرار داده و گردش مالی این ۶ حساب در سال یک هزار میلیارد تومان بوده که ندا بهرامی در قبال این خوش خدمتی ۲ میلیارد تومان دریافت کرده است.
نماینده دادستان گفت: همچنین محمد اسماعیل قاسمی و محمدرضا مظلومین در سالهای 90 و 91 بازداشت شدند که با وساطت بانک مرکزی و معرفی آنها به عنوان عامل بانک مرکزی آزاد میشوند و تمام تلاشهای دادسرای تهران بینتیجه میماند.
نماینده دادستان گفت: جالب است که در این پرونده یکی از مدیران ارشد بانک مرکزی بعد از بازنشستگی از بانک مرکزی صرافی دایر میکند و فعالیت آن را در اختیار وحید مظلومین قرار میدهد که در حال حاضر این فرد متواری است.
وی گفت: وحید مظلومین اشراف کاملی بر فعالیتهای خود دارد و از تمام قوانین و خلأهای قانونی قضایی_ انتظامی و جرم بودن اعمال اطلاع دارد.
تورک بیان کرد: در پاییز و زمستان سال گذشته با افزایش قیمت سکه و ارز، بانک مرکزی لیست اسامی اخلالگران بازار ارز را اعلام میکند که در آن اسامی وحید مظلومین و محمداسماعیل قاسمی وجود داشت.
در همین راستا در تاریخ 24 بهمن 96 ساعت 18:30 محل اختفاء محمدرضا مظلومین شناسایی و دستگیر میشود. از وی اوراق فروش سکه کشف شد. این فرد برای بازجویی در اختیار مأموران وزارت اطلاعات قرار میگیرد و خود را فروشنده سکه معرفی میکند و میگوید اگر مدارک هرگونه فعالیت ارزی ارائه دهید، تمام اتهامات را قبول میکنم.
نماینده دادستان گفت: اطلاعات دریافتی حاکی از این بود که این افراد در شبکه سازمان یافته قاچاق ارز فعالیت دارند و با کمک حساب فردی به نام شاهین سیمرغ، به قاچاق ارز اقدام میکردند.
وی گفت: در آن زمان مشخص میشود محمدرضا مظلومین در زمان افتتاح حساب برای شاهین سیمرغ شماره تلفن خود را میدهد و تمام تراکنشهای حساب شاهین سیمرغ برای محمدرضا مظلومین ارسال میشود.
تورک ادامه داد: این فرد برای پنهان کردن فعالیتهای ارزی خود از دو راهکار استفاده میکرد، اول اینکه فعالیت در بازار سکه را به عنوان پوششی برای فعالیت ارزی خود قرار داده بود و دوم با استفاده از حساب بانکی اقوام و آشنایان اقدام به خرید و فروش ارز میکرد. به عنوان مثال در یک مورد با استفاده از حساب عمه همسر خود به نام اقدس مهرافزا که زنی 70 ساله است و نوه این زن شاهین سیمرغ اقدام به خرید و فروش ارز میکرد.
نماینده دادستان بیان کرد: تنها از طریق 4 حساب اقدس مهرافزا مبلغ 82 هزار و 100 میلیارد ریال تراکنش مالی انجام شده است.
وی گفت: محمدرضا مظلومین فرزند وحید مظلومین که در تاریخ 24 بهمن 96 بازداشت شده، بعد از مدتی با قید وثیقه آزاد میشود و در حال حاضر متواری است. در تاریخ 14 بهمن 96 محمداسماعیل قاسمی و وحید مظلومین بازداشت میشوند. این افراد اقرار میکنند که روزانه 500 سکه به مبلغ یک میلیارد تومان را در بازار به فروش میرساندند.
وی گفت: محمداسماعیل قاسمی معروف به محمد سالم از اعضای اصلی باند است که به فعالیت با وحید مظلومین اقرار کرده است.