رئیس شورای شهر تهران گفت: هم اکنون در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب در شرایطی هستیم که مسئولیت هایمان دو چندان است.
به گزارش مرور نیوز، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در مراسم تجدید میثاق کارکنان شهرداری تهران و اعضای شورای شهر تهران با آرمانهای حضرت امام خمینی (ره) اظهار کرد: حضور در این مکان برای تجدید میثاق با امام خمینی (ره)، آرمانهای ایشان و شهدای انقلاب برای بنده و بسیاری از حاضران این جلسه بار عاطفی سنگینی دارد. به یاد دارم زمانی که حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی حکم تنفیذ ریاست جمهوری خود را از رهبر معظم انقلاب و یادگار امام (ره) دریافت کردند، گفتند «به مخیله من نمیآمد که این حکم را در نبود حضرت امام خمینی (ره) بگیرم» و امروز هم به مخیله من نمیآمد که در غیاب آیت الله هاشمی رفسنجانی در اینجا صحبت کنم.
وی افزود: خوب میدانیم که امام (ره) در بدو پیروزی انقلاب، حکومت اسلامی را به جمهوری اسلامی تغییر دادند و جمله معروف که «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» را بر زبان آوردند. ایشان با این کار ثابت کردند که میخواهند جلوی استبداد و استعمار بایستند و انقلاب اسلامی با این دو مخالف است. آیت الله هاشمی رفسنجانی هم اولین کتابی که ترجمه کردند کتاب «سرگذشت فلسطین» یا «کارنامه سیاه استعمار» بود و با انتشار این کتاب مشخص کردند که هدف انقلاب مبارزه با استعمار است و با انتشار کتاب بعدی به نام «امیرکبیر» هدف دیگر انقلاب که مبارزه با استبداد و توسعه کشور بود را بیان کردند.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه گفت: هم اکنون در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب در شرایطی هستیم که مسئولیت هایمان دو چندان است. شاید در ابتدای انقلاب مشکلات بیشتر بود، اما اعتماد مردم به مسئولین زیاد بود. در حال حاضر شاید وضعیت بهتر باشد، اما متأسفانه اطمینان مردم به مسئولین کم شده است و بر همین مبنا مسئولان باید کارآیی را بالا ببرند تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم و اطمینان مردم را به دست بیاوریم.
محسن هاشمی افزود: در آستانه کاهش تحمل مردم هستیم و ضرورت دارد که با فعالیت مضاعف و بالا بردن کارآیی هایمان برای رفع مشکلات مردم حرکت کنیم و مرجعیتهای اجتماعی را هم حفظ کنیم. تنها راه عبور از مشکلات این است که کارنامه انقلاب را ببینیم و به عملکرد حضرت امام خمینی (ره) تأسی کنیم و بدانیم که پاسخگوی نیازهای امروزمان است.
وی با بیا اینکه حضرت امام خمینی (ره) همواره به مردم اهمیت ویژه ای میدادند، گفت: امام (ره) در مواجهه با مردم رفتاری متفاوت داشت و از آنها تنها پیروی نمیخواست و در ساختار جمهوری اسلامی برای مردم جایگاه مهمی در نظر گرفته بود. به همین دلیل انتخابات در جمهوری اسلامی همواره با شور و هیجان بالایی برگزار میشود؛ همچنان که دیدید در انتخابات اخیر شورای اسلامی شهر هم مردم با شور و هیجان بالایی شرکت کردند و رأی خود را به صندوقها انداختند. ما نیز همان طور که مردم در این انتخابات حضور فعالانه داشتند، باید به نتیجه انتخابات و نظر مردم توجه کنیم.
هاشمی، شوراهای اسلامی شهر را یکی از مظاهر حضور مردم در حاکمیت دانست و تصریح کرد: با تلاشهای آیت الله طالقانی در قانون اساسی، چندین اصل به شوراهای شهر اختصاص یافت. با این وجود شوراهای شهر حدود ۲۰ سال بعد از پیروزی انقلاب با انتخابات تشکیل شد، البته هنوز وظایف قانونی مدنظر در قانون اساسی به شوراها داده نشده که امیدواریم این وظایف واگذار شود.