وزیر بهداشت با بیان اینکه هنرمند آیینه تمام نمای زمان خودش است، افزود: هنرمند میتواند پژواک درون آرام یا ناآرام خود را با ابزار هنر به نسلهای آینده منتقل کند.
به گزارش مرور نیوز، سعید نمکی در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی عکس سلامت در زنجان اظهار داشت: تعاریف زیادی از هنر وجود دارد، برخی معتقدند که هنر، زبان زیبای گفتمان احساس است، اما من همیشه اعتقاد دارم که هنر، زبان زیبای گفتمان عشق و عاشقی است و عشق زبان بین المللی است و هنر حد و مرز و جغرافیایی نمیشناسد.
وی گفت: در بین همه هنرها در کنار شعر و شاعری و موسیقی، به عکاسی علاقه وافری دارم و معتقدم که عکاسی، هنر جاودانه و مانا کردن لحظات میرا و گذرا است که میتوان این لحظات را در قابی برای همیشه نگه داشت.
وی تصریح کرد: هنر همواره آرام کننده روان یک جامعه نیست، بلکه بیانگر درون پریشان یا آرام یک جامعه است و عدهای میپرسند که چرا موسیقی ایران اینقدر گوشههای غم انگیز دارد. به عنوان نمونه، آواز دشتی غم انگیز است، چون این سرزمین همواره مورد هجوم، پر از غم و اندوه و هجمه و گاهی اوقات شادی و نشاط بوده است و اینکه فکر کنیم هنر که آیینه تمام نمای احساسات یک جامعه و روح لطیف هنرمندان یک کشور است و همواره بخواهد شادی را منتقل کند، اندیشه عبثی است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هنرمند آیینه تمام نمای زمان خودش است، افزود: هنرمند میتواند پژواک درون آرام یا ناآرام خود را با ابزار هنر به نسلهای آینده منتقل کند.
نمکی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: اولین رکن رسیدگی به نظام سلامت به ویژه در کشورهایی مانند ایران، رسیدگی به بهداشت روان است و اگرچه اقتصاد یک جامعه میتواند بر بهداشت روان تاثیر گذارد، اما همه تاثیرگذاری با شرایط اقتصادی یک کشور نیست، چون انسانهای پولدار غمگین یا بیپول شاد، کم نیستند.
وی افزود: برخی افراد معتقدند که اگر یک تکنولوژی جدید وارد کشور شد، میتوانیم شاد و با نشاط باشیم، برای مثال مشاهده میشود که گوشی همراه و تلفن که زمانی ابزار شادمانی و گفتمان بودند، امروز به ابزار گسست جامعه ما تبدیل شدهاند؛ به طوری که در میان جمع هستیم، اما حواسمان جای دیگر است و این ابزار که موجب پیوست اجتماعی بود، به ابزار گسست اجتماعی تبدیل شده است. تئوریسینها در کشورهای مختلف هم، نباید دچار این تصور اشتباه شوند که اگر اتفاقی در معیشت و تسهیل در ارتباطات رخ داد، وضعیت بهداشت روان هم بهبود پیدا میکند.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اینکه توسعه زیرساختهای زندگی، در برخی موارد انسانها را از همدیگر دور میکند، گفت: امروز با خصوصی سازی محیط زندگی حتی از وضعیت همسایههای خودمان نیز اطلاعی نداریم و برگشت به شیوههای قدیمی زندگی و زندگی با هم، بسیار ضروری است.
نمکی از افسردگی به عنوان یکی از عارضههای مهم جامعه یاد کرد و افزود: روانهای افسرده برای انحراف، اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، آمادگی دارند. چرا آمار مسمومیت با الکل دست ساز در کشور رو به افزایش است؟ چرا این واقعیت را نمیپذیریم که روحهای افسرده به سوی مواد مخدر گرایش دارند؟ چرا روان پریشیها را جدی نمیگیریم و برنامهها را شاد نمیکنیم؟ مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند که به جامعه یاس و ناامیدی منتقل نکنید و بذر ناامیدی در دل مردم نپاشید.
وی تاکید کرد: بارها از دوستانم در سازمان صدا و سیما خواهش کردهام که تولیدات خود را با پیامهای شادمان کننده به جامعه عرضه کنید. اینکه آخر یک سریال از سازمان پزشکی قانونی، سازمان بهشت زهرا، مبارزه با مواد مخدر و فلان بیمارستان تشکر کنیم، اشتباه است و اینکه برای مثال از اخبار جهان، فستیوالهای شادی را که در جهان برگزار میشود را کمتر به مردم نشان دهیم و در عوض تمام غم ها، غصه ها، انفجار و خونریزی را به ذهن خسته مردم منتقل کنیم، اشتباه است.
وزیر بهداشت با اشاره به لزوم تقویت فضای شاد در جامعه، گفت: در عالم تشیع، ۱۴ تولد و ۱۳ وفات داریم؛ یعنی یک شادی اضافه برای مردم داریم، اما همه روزها را تبدیل به نوحه خوانی و روضه خوانی کردن، اشتباه است. بنده از کودکی با عشق اباعبدالله الحسین (ع) بزرگ شدم، اما میدانم که مردمان افسرده نیازمند فضای شادمانتر هستند.
سعید نمکی یادآور شد: حدود ۳۰ سال پیش، پروژه شهر سالم را نوشتیم و در قالب آن، نرده پارکها را جمع کردیم که شهروندان، فضای پارکها را فضای خانه خود بدانند و به روح نوازی رنگ در فضاهای مختلف، توجه و تمرکز کردیم و الگوی روح نوازی رنگ، توانست مشکلات بهداشت روان کشور را به طور قابل توجهی کاهش دهد.