رئیس دانشگاه آزاد گفت: باید برای ایمنی حوادث در دانشگاه برنامه داشته باشیم که ما به سهم خود در دانشگاه و شما (نمایندگان) به سهم خود در تقنین می‌توانید کمک کنید تا خود را در این زمینه به کشورهای پیشرفته نزدیک کنیم.

به گزارش مرور نیوز، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون آموزش در خصوص حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد، اظهار کرد: علی رغم اینکه تلفات حوادث رانندگی از ۴۰ نفر در ۱۰۰ هزار به ۲۰ نفر در ۱۰۰ هزار کاهش یافته ولی همچنان این تلفات بالاست ضمن اینکه در کشورهای پیشرفته میزان تلفات زیر پنج در ۱۰۰ هزار است.

وی با اشاره به تردد زیاد خودرو در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد یادآور شد: در روز ۱۰ هزار نفر تردد دانشجو و مراجعه کننده در این واحد وجود دارد که اگر ۲۰۰ روز کاری را در نظر بگیریم این واحد دو میلیون نفر جابجایی مسافر دارد که ملاحظات این میزان تردد، دقت دانشگاه در مراقبت را نشان می‌دهد.

طهرانچی ادامه داد: در حادثه اخیر بعد از استقرار مدیریت جدید دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات در مهر ماه پیمانکاری که فروردین ماه انتخاب شده بود علی رغم اینکه قراردادش تا چهار ماه بعد هم ادامه داشت اما مدیریت دانشگاه ۲۸ آبان تصمیم به لغو قرارداد گرفت و در ۶ آذر کمیسیون معاملات به آن رأی داد و قرار شد مناقصه برگزار شود. متأسفانه این حادثه مجال نداد وگرنه تنها دو روز بعد از حادثه یعنی ۶ دی ماه قرار بود مناقصه انتخاب جدید پیمانکار انجام شود.

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه هر ۱۰ سال یکبار یک حادثه دانشجویی رخ داده، اضافه کرد: در سال ۷۶ حادثه دانشجویان نخبه ریاضی دانشگاه شریف، در سال ۸۶ حادثه دانشجویان سفر راهیان نور با ۲۴ کشته و در سال ۹۷ این حادثه دلخراش را در دانشگاه علوم و تحقیقات شاهد بودیم.

وی تاکید کرد: پیش از این حادثه به محض استقرار مدیریت جدید ایشان گفت که باید پیمانکار عوض شود و همه مراحل هم انجام شد اما متأسفانه این حادثه رخ داد و ۲۵ دانشجو دچار حادثه شدند. ما در آن زمان همه امکانات پزشکی کشور را بسیج کردیم. خوشبختانه حتی عزیزی که ضریب هوشی ۳.۵ داشت شب عید شفا پیدا کرد و سایر مصدومین هم بعد از ترخیص تحت مراقبت‌های لازم قرار گرفتند.

رئیس دانشگاه آزاد همچنین ادامه داد: رئیس هیأت امنا پس از این حادثه نامه‌ای را به بنیاد شهید نوشت که دانشجویانی که در این حادثه کشته شدند بتوانند "شهید علم" خطاب شوند و این کار با تقبل هزینه دانشگاه انجام شد. بعد از حادثه هم ما باید نسبت به تأمین امنیت جاده اقدام می‌کردیم که در این باره بحث جدی صورت گرفت. ما از یکی از مشاوران مسلط حوزه حمل و نقل و طراحی ایمنی و نظر کارشناسی پلیس راهور استفاده کردیم و طرحی به نتیجه رسید که قرار است با هزینه ۲۰ میلیارد تومان به عنوان تأمین مسائل ایمنی جاده به کار گرفته شود و در گذشته از آن غفلت شده بود.

طهرانچی با بیان اینکه باید از این حوادث درس بیاموزیم، ادامه داد: این پرونده در دادگاه است و در همه موارد دانشگاه کمتر از یک سوم مقصر اعلام شده است اما به هر حال باید برای ایمنی حوادث در دانشگاه برنامه داشته باشیم که ما به سهم خود در دانشگاه و شما (نمایندگان) به سهم خود در تقنین می‌توانید کمک کنید تا خود را در این زمینه به کشورهای پیشرفته نزدیک کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه در این گزارش باید توصیه‌هایی برای سازندگان خودرو و محدودیت قانونی برای رعایت استاندارد دیده می‌شد، اضافه کرد: ما ۵۲۶ نقطه، واحد، مرکز یا آموزشکده داریم که خیلی از آنها در ارتفاع است و استانداردهای ایمنی را رعایت می‌کنیم و متاسفیم از اینکه این حادثه رخ داد و محدودیت‌های قانونی اجازه نداد پیمانکار جدید انتخاب شود.

رئیس دانشگاه آزاد در پایان گفت که این دانشگاه برای ایمنی و امنیت دانشجو همچون علم و شخصیت آنها اهمیت قائل است.

علی لاریجانی رئیس مجلس پس از صحبت‌های طهرانچی از وی درباره ارتباط با خانواده‌های دانشجویان و دلجویی از آنان سوال کرد که او پاسخ داد این کار انجام شده است.