وزیر علوم گفت : دانشگاههای کشور میتوانند نقش ویژهای برای خنثی سازی این فشار ها به عهده بگیرند زیرا بازه زمانی فعلی یک موقعیت استثنایی دارند.
به گزارش مرور نیوز، نشست روسای دانشگاهها و موسسات آموزشی ، پژوهشی و فناوری سراسر کشور با موضوع هماندیشی دانشگاه و دولت در شرایط تحریم با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و معاونان وزارت علوم به میزبانی وزارت علوم و دانشگاه الزهرا برگزار شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست بیان کرد: بعد از پیروی انقلاب اسلامی دانشگاهها وظایف مهم و گستردهای به عهده داشتند و در هر مرحله توانستند، ایدهها و راهکارهایی را مطرح کنند، اما بدنه نیروی انسانی نیاز به مهارت فنی و دانشی داشت به همین خاطر ما با شیب نسبتا تندی سعی بر افزایش این مهارتها داشتیم و تربیت نیروی انسانی را در سطح ملی و منطقه ای گسترش دادیم به طوری که در دهه ۷۰ بخشهای مختلف اجرایی و کارشناسایی به لحاظ جذب نیروی انسانی دانشگاهی به مرز اشباع رسید و در دهه ۸۰ دانشگاهیان می بایست اثرگذاری بیشتری ارائه میکردند.
وی ادامه داد: دانشگاهها به خوبی با پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی به سمت انجام تحقیقات حرکت کردند. دانشگاهها و مراکز پژوهشی ما توانستند به خوبی خود را نشان دهند و در منطقه جایگاه اول و در غرب آسیا جایگاه اول و دوم را به دست آورند و این مطلبی است که میتوان به عنوان دستاورد دانشگاهها از آن یادکرد. توجه به مسائل اجتماعی، حل مسائل اقتصادی، اشتغال و تولید به تدریج مورد توجه قرار گرفت. از این رو ما در دهه ۹۰ با رشد پارکهای علم و فناوری و مرکزهای فناوری به سمت توسعه همه جانبه کشور رفتیم، با توجه به بازه زمانی و دوره ده ساله این اقدام قابل توجه است.
منصور غلامی بیان کرد: در سالهای اخیر با رویکرد خصمانه استکباری جهان و به خصوص تحریمهایی که در این سالها به کشور تحمیل شده موجب ایجاد مشکلاتی شده اما رفتارهای غیرانسانی که از تعهدات بین المللی سرباز زدند بحث های حقوقی و اجتماعی و انسانی خودش را دارد. در عین حال دانشگاههای کشور میتوانند نقش ویژهای برای خنثی سازی این فشار ها به عهده بگیرند زیرا بازه زمانی فعلی یک موقعیت استثنایی دارند.
او تاکید کرد: دانشگاههای ما در حل مسائل کشور سابقه طولانی دارند و اساتید ما در بخش های مختلف در دوران دفاع مقدس خودشان را نشان دادند. توسعه فناوری دانشگاهها درتقویت بنیه دفاعی کشور تاثیر داشت و امروز هم با عنوان برگ برنده در دست نظام جمهوری اسلام است بنابراین بدون همکاری دانشمندان و محققان این موفقیت و پیروزی به دست نمیآمد. قطعا آنچه که هست دانش بومی و حاصل فکر و اندیشه محققان و دانشمندان داخل است. در شرایط فعلی دانشگاهها تلاش میکنند بیش از گذشته حضور خود را توسعه دهند، لازمه آن این است که در دانشگاهها برنامهای ویژه برای این امر منظور کنیم. ما در دو سه سال گذشته در بحث اشتغال دورههای مهارت آموزی و مهارت افزایی به عنوان فوق برنامه با روندی تکاملی را در دست اجرا داشتیم.
غلامی بیان کرد: از بتدای ۱۳۹۸ اعزای هیات علمی که استخدام میشوند باید به مدت شش ماه در صنعت دوره بگذارند و بعد درخواست خود را مطرح کنند. ما همچنین بازنگری در آیین نامه ارتقا را مطرح کردیم که به دانشگاهها ابلاغ شده است. بخش امتیازدهی در فعالیتهای علمی به پروژههای کاربردی نیز نقش موثری میتواند ایفا کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه ها گفت: در نشست های این چنینی عملا به سمت یک کار کارشناسی و اجرایی کردن جمع بندیهای به دست آمده حرکت میکنیم. این روزها انتظار از مجامع علمی برای حل مسائل کشور زیاد است و با یاری خداوند میتوانیم در این شرایط خاص نقش دانشگاهها را به عنوان یک وظیفه ملی، انقلابی و اسلامی نشان دهیم. در ادامه گزارشی از این هم اندیشی ارائه خواهیم داد.