به گزارش مرور نیوز، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای روز شنبه در نشست معارفه رئیس کل جدید دادگستری گیلان در رشت با بیان این مطلب افزود: با کسانی که امنیت و آرامش مردم را به هر عنوانی به هم بزنند ، برخورد قاطع میشود.
وی با تبریک ایام عید غدیر، به نحوه قضاوت و دادرسی حضرت علی (ع) اشاره و بیان کرد: امیرالمومنان (ع) در خصوص امر قضا تاکید داشت که قضاوت باید بی طرفانه و بدون تبعیض باشد؛ از این رو کسی که در مقام دادرسی قرار گرفت نیز باید با تاسی از آن حضرت بی طرفانه، قاطعانه، سریع و بدون تبعیض به موضوعها رسیدگی کند.
او اضافه کرد: پس از احراز آنچه که با رعایت ضوابط الهی به دست آوردید بایستی بدون واهمهه، نگرانی و ترس حکم دهید و امروز همه اینها جزء ضروریات زمان ماست.
حجت الاسلام محسنی اژه ای اظهار کرد: نیاز است به کسانی که به بیت المال دست اندازی میکنند، هنجارشکنان و افرادی که میخواهند فساد را ترویج کنند و مردم را به بیمبالاتی برگردانند، اجازه انجام این گونه کارها داده نشود.
وی ادامه داد: همچنین اجازه ندهیم کسانی بعد از ۴۰ سال که از پیروزی انقلاب میگذرد؛ با سوء استفاده از موقعیت، مقام و زد و بند چنگ بر منابع مردم و بیت المال بیندازند و ثروت نامشروع انباشته کنند.
او با یادآوری اینکه تمام حقوقی که یک کارمند در طول دوران خدمتش دریافت کند ، به اندازه سودی که برخی افراد در یک معامله کسب می کنند نیست، تصریح کرد: این افراد می خواهند با ثروت به قدرت نفوذ و تلاش می کنند هر کسی اعم از افراد مذهبی و غیر مذهبی را به نوعی تحت تاثیر قرار دهند.
حجت الاسلام محسنی اژه ای خاطر نشان کرد: قوه قضائیه نسبت به این نوع افراد نمی تواند بی تفاوت باشد؛ امروز به طور مثال بعضی سارقان و هنجار شکنان ارامش جامعه را بر هم می زنند و ما نمی توانیم بی تفاوت باشیم ضمن اینکه سپاه ، ارتش، بسیج ، قوه قضائیه و مردم از دهه اول انقلاب قویترند و دشمن ضعیف تر است .
وی به برخی از مشکلات گیلان که دستگاه قضایی با آنها روبروست ، اشاره و بیان کرد: بر اساس آمار ، میزان پرونده های ورودی این استان از میانگین کشوری بالاتر اما ماندگاری پرونده ها نسبت به میانگین کشوری پایین تر است که این نشاندهنده آن است همکاران ما تلاش خود را در رابطه با وظایف شان انجام می دهند.
حجت الاسلام محسنی اژه ای با بیان اینکه باید فکر اساسی برای تعداد ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی در استان شود، اظهار داشت: برای کاهش ورودی پرونده ها بایستی از صلح و سازش بین طرف های درگیر و شورای حل اختلاف بهره جست.
وی افزود: سرقت ، توهین ، ضرب و جرح عمدی و غیر عمدی و تهدید یکی از جنبه های کیفریست که فراوانی این جرایم در کشور و گیلان نسبت به جرایم دیگر بیشتر است و بیشترین پرونده های کیفری ما را تشکیل می دهند که بایستی برای کاهش اینچنین پرونده هایی، صلح و سازش واقعی تقویت شود.
حجت الاسلام محسنی اژه ای تصریح کرد: بعضی افراد از دستگاه های دولتی و یا نهادهای دولتی از برخی اشخاص شکایت می کنند که بایستی با دخالت دادن مسئولان ، این موضوعات به پرونده قضایی منجر نشود .
وی با تاکید بر اینکه بخش هایی همچون بازرسی و دادستان ها باید در مسائلی همچون تغییر کاربری اراضی در استان جدی تر ورود کنند، اظهار داشت: از ابتدا بایستی تلاش شود تا خلافی صورت نگیرد؛ اگر شهردار ، دهیار و یا اعضای شورای شهر و یا دستگاهی، به خلاف مجوز تغییر کاربری دادند بایستی جلوی آن گرفته شود نه اینکه زمانی که ساختمانی بنا شد، آن را تخریب کرد.
وی ورود بخشی از پرونده های دستگاه قضایی در استان را مربوط به بانک ها دانست و بیان کرد: برخی بانک ها در زمان پرداخت تسهیلات ، ضمانت درستی نمی گیرند و زمان وصول وام دچار مشکل می شوند ضمن اینکه این سوال مطرح است بانک ها به کسی که بدهی معوقه دارد چرا دوباره تسهیلات پرداخت می کنند؟ فردی که هزاران سکه می خرد، پول آن را از بانکی برای منظور دیگری تسهیلات گرفته لذا باید جلوی ریشه ها گرفته شود.