معاون اوی قوه قضائیه گفت: اگرچه بازداشت متهمان آثار بازدارندگی دارد اما طولانی شدن این روند آثار منفی برجای می گذارد، از سویی دیگر پس از صدور حکم هم باید این رای سریع اجرا شود در غیر این صورت زحمات صورت گرفته توسط قضات کم فایده جلوه می کند.
به گزارش مرور نیوز، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای در آیین تکریم و معارفه رییس کل دادگستری استان خوزستان در سرسرای همایش گیت بوستان اهواز بیان کرد: فضای مسموم در برخی موارد، کمبود نیروی انسانی و همچنین تجهیزات بخشی از مشکلات موجود دستگاه قضا است و اگر قضات بخواهند در این میدان عادلانه حکم صادر کنند باید به خداوند متعال، قرآن کریم و ائمه اطهار (ع)پناه ببرند.
وی با اشاره به اینکه قضاوت امر خطیری است ادامه داد: قضات دادگاه ها هر کدام پرونده های بسیاری را دیده و مورد قضاوت قرار داده اند اما باید برای یکبار هم پرونده اعمال خود را بررسی کنند؛ اگر قضات عمل به عدالت را در خود نهادینه نکنند نمی تواند آن را در جامعه اجرا کنند.
حجت الاسلام محسنی اژهای گفت: از بزرگان طوایف مختلف خوزستان و آحاد مردم درخواست می شود اختلافات قابل مصالحه و سازش را به دستگاه قضایی ارجاع ندهند و تا حد ممکن با بخشش و صلح برخورد کنند زیرا از یکسو در امر بخشش برکات بسیاری وجود دارد و از سوی دیگر به دلیل روشن نبودن زوایای گوناگون مساله مورد اختلاف، ممکن است آرای صادره در دادگاه ها درخصوص این پرونده ها مورد رضایت هیچ کدام از ۲ طرف نباشد.
وی ادامه داد: در سال ۹۷ تعداد ۴۲ هزار و ۲۷۷ فقره پرونده حقوقی از حدود پنج عنوان دادخواست مثل حضانت در دادگاه های خوزستان تشکیل شده که عمده آنها مسایل خانوادگی و اقتصادی ریز و درشت است؛ همچنین از پنج عنوان کیفری تعزیر، ضرب و جرح عمد و غیر عمد، سرقت قابل تعزیر، توهین و تهدید حدود ۱۸۱ هزار پرونده تشکیل شده که اگر بسیاری از آنها به صورت سازشی حل شوند دستگاه قضا فرصت رسیدگی به پرونده های مهم و اصلی را خواهد داشت.
معاون قوه قضاییه خطاب به رییس کل جدید دادگستری خوزستان گفت: شورای حل اختلاف فعلی به نوعی جریان دولتی به خود گرفته و باید از شیوه های دیگر گسترش پیدا کند؛ لازم است از ظرفیت جاهایی مثل مساجد، پایگاه های بسیج و شوراها برای کاهش دادخواست ها در موارد غیر ضروری استفاده شود.
وی ادامه داد: تمام ملت ایران مستحق خدمت خالصانه مسئولان هستند اما مردم خوزستان به دلیل صدمات فراوان هشت سال جنگ تحمیلی، مشکلات زیست محیطی و برخورداری از مواهب بسیار همچون نفت بیشتر به این خدمات نیاز دارند و باید تمام مسئولان در این راستا تلاش کنند.
حجت الاسلام محسنی اژهای در ادامه به بالا بودن مدت زمان بازداشت های موقت در خوزستان اشاره کرد و افزود: ممکن است قضات دلیلی برای طولانی شدن زمان بازداشت ها داشته باشند اما مشاهده شده که زمان بازداشت موقت در این استان حتی به بیش از چهار ماه نیز رسیده که باید رییس دادگستری و دادستان با بکارگیری برخی ابتکار عمل های فوق العاده این زمان را کاهش دهند.
وی ادامه داد: اگرچه بازداشت متهمان آثار بازدارندگی دارد اما طولانی شدن این روند آثار منفی برجای می گذارد، از سویی دیگر پس از صدور حکم هم باید این رای سریع اجرا شود در غیر این صورت زحمات صورت گرفته توسط قضات کم فایده جلوه می کند و در روحیه مردم نیز اثرات منفی دارد.
معاون قوه قضاییه درخصوص کمبود تعداد قضات در خوزستان یادآور شد: تعداد زیادی از قضات خوزستان غیر بومی هستند که زمان خدمت آنها در این استان به پایان رسیده اما به دلیل کمبود قاضی، رییس دادگستری به حق با انتقالی آنها مخالفت می کند؛ این قضات غیربومی به دلایل مختلف از جمله مشکلات ایجاد شده ناشی از دوری خانواده زیرفشار هستند و ممکن است قادر به قضاوت خوب نباشند از این رو رییس جدید دادگستری خوزستان باید برای جبران کمبود نیروی قاضی چارهای بیندیشد.