خوردن مارچوبه دید چشم را تقویت می کند، ضعف مثانه را برطرف می کند و به دلیل ویتامین های مفیدی که دارد برای تقویت حافظه نیز سودمند است.
به گزارش مرور نیوز، مارچوبه که گیاهی گران قیمت است، در رنگ های سفید، سبز و بنفش موجود است و منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین های ضروری است.
مارچوبه گیاهی است که بیشتر در مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا رشد می کند.
این گیاه به عنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام یا پخته استفاده می شود.
مارچوبه سرشار از اینولین، پورین، ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، روی، منیزیم، سلنیوم، آسپاراژین، آسپاراژیناز، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین، اسیدفولیک، کولین و ... است.
خواص مارچوبه
خوردن مارچوبه اگرچه باعث ایجاد بو در ادرار میشود اما زمانی که وارد بدن گردد مزایای زیادی برای آن خواهد داشت. این گیاه سبز حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلفی همچون ویتامین A ، C ، E ، K و B6 و نیز فولات، آهن، مس ، کلسیم، پروتئین و فیبر است.
به خاطر وجود این مواد، مارچوبه مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد که باید آن را مصرف کنید. شما میتوانید این گیاه را به صورت گریل، پخته شده و آب پز در کنار غذاهای دیگر مصرف کنید.
خوردن مارچوبه دید چشم را تقویت می کند.
ضعف مثانه را برطرف می کند.
تب بُر است.
مارچوبه به دلیل ویتامین های مفیدی که دارد برای تقویت حافظه نیز سودمند است.
مارچوبه دارای اثرات ضد ویروسی بوده و از این گیاه در سرما خوردگی میتوان استفاده کرد.
اثر ضد باکتریایی و بنابراین در عفونتهای سینوسها، و عفونتهای ادراری و عفونتهای زنان میتواند از این گیاه دارویی استفاده نمود.
ضد پیری (بعلت کمک به ترمیم هسته های آسیب دیده سلولی از رادیکالهای آزاد که عامل اصلی پیری هستند).
ضد سرطان (به این علت که علت بروز سرطان در واقع جهشهای ژنی در DNA مؤثر است و این عمل را از طریق ویتامین B9 یا فولات انجام میدهد).
مقوی سیستم ایمنی بدن.
مسکن.
کاهش وزن با مارچوبه
این گیاه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است و همین امر آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است.
از آنجایی که بدن فیبر را آهستهتر از سایر مواد هضم میکند، زمانی که مواد حاوی فیبر مصرف میکنید حس سیری بیشتری خواهید داشت و خیلی دیر گرسنه میشوید.
فیبر به شما کمک میکند حس سیری داشته باشید و همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است. همچنین فیبر موجود در مارچوبه برای یبوست نیز عالی است و باعث پایین آوردن کلسترول خون میشود.
حال خوب روحی با مارچوبه
این گیاه سرشار از فولات است. فولات یک ویتامین B است که میتواند حال روحی شما را بهبود ببخشد. محققان ارتباطی بین سطح پایین فولات و افرادی که از افسردگی رنج میبرند پیدا کرده اند. مارچوبه حاوی سطح بالایی از تریپتوفان (یک آمینو اسید) است که میتواند حس و حال افراد را بهتر کند.
عوارض مارچوبه
مارچوبه فواید بسیاری دارد، اما چند عارضه جانبی هم دارد که در این بخش به آنها اشاره کردهایم:
تولید گاز در بدن: مارچوبه حاوی نوعی کربوهیدرات به نام پرالترین است. بدن برای هضم این قند پیچیده، باید عمل تخمیر انجام دهد. طی فرآیند تجزیه کربوهیدرات، گاز بهشکل نفخ، تولید میشود.
بارداری و تولید شیر: این گیاه با تغییر تعادل هورمونی، بهطور سنتی، برای پیشگیری از بارداری استفاده شده است. البته این گیاه هنگام بارداری و تولید شیر، مشکلی برای زنان باردار ایجاد نمیکند. اما بدون توصیه پزشک نباید از آن استفاده کرد.
واکنشهای حساسیتی: مارچوبه میتواند در افرادی که نسبت به پیاز، تره فرنگی و دیگر گیاهان خانواده سوسن حساس هستند، موجب واکنشهای حساسیتی شود.
سنگ کلیه: مارچوبه حاوی پورین است. پورین پس از تجزیه به اسید اوره تبدیل میشود و اگر مقدار زیادی پورین در بدن وجود داشته باشد، اسید اوره زیادی در بدن انباشته میشود. این موضوع برای افرادی که به سنگ کلیه یا نقرس مبتلا هستند، اصلا خوب نیست. این افراد باید از خوراکیهای حاوی پورین فراوان مانند مارچوبه دوری کنند.
چگونه در غذا از مارچوبه استفاده کنیم؟
مارچوبه را بهراحتی میتوان وارد رژیم غذایی کرد. آن را میتوان بخارپز، آبپز، گریل و سرخ کرد و در کره تفت داد. مارچوبه در خوراکیهای مختلفی مانند سالادها، املت و پاستاها استفاده میشود و طعم لذیذی به آنها میدهد. هنگام خرید مارچوبه دقت کنید که ساقههایش سفت و محکم باشند.