کشف بیش از ۱۰سنگ آسیاب دستی در لایه های عصر آهن و مفرغ جدید در تپه شیره تل نشان داد معیشت اهالی این منطقه در این بازه زمانی بیشتر بر مبنای کشاورزی بوده است .
به گزارش مرور نیوز به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، رضا عسگری سرپرست کاوش اضطراری و گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم تپه شیره تل قزوین با اعلام این خبر افزود:بررسی های باستان شناختی تپه شیره تل با کاوش ۴ کارگاه (ترانشه) جدید و تداوم کاوش در ترانشه شماه یک و ۴ انجام گرفت .
وی هدف از ایجاد کارگاه یاد شده را علاوه بر مطالعه داده های دوره مفرغ قدیم و نوسنگی و آهن ،شناسایی دوره مفرغ جدید در این محوطه بیان کرد که در فصل نخست شناسایی نشده بود.
به گفته این باستان شناس ، جمعا ۴ فاز معماری از عصر آهن، ۲ فاز معماری از عصر مفرغ جدید، ۲ فاز معماری از عصر مفرغ قدیم و ۳ فاز از عصر نوسنگی جدید حاصل کاوش این محوطه بود.
عسگری ، سنگ های آسیاب دستی را در زمره فراوان ترین اشیاء حاصل از کاوش لایه های عصر آهن و مفرغ جدید (۱۲۰۰ -۱۸۰۰ قبل از میلاد ) اعلام کرد که بیش از ۱۰ نمونه از آنها در این فصل بدست آمد که نشان می دهد معیشت ساکنین این محوطه در این بازه زمانی بیشتر بر مبنای کشاورزی بوده است.
سرپرست کاوش اضطراری و گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم تپه شیره تل قزوین تصریح کرد : لایه های باستانی این محوطه جمعا ۸.۴۰ سانتی متری بود و کاوش در این عمق به خاک بکر منتهی شد.
عسکری افزود :این محوطه در سال ۱۳۷۹ توسط کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان قزوین شناسایی شده بود.
این باستان شناس اظهار داشت : بخش غربی در دهه ۴۰ هجری شمسی و همزمان با ساخت شهر صنعتی البرز خاکبرداری و تخریب شده بود.
وی گفت : کاوش اضطراری این محوطه در پاییز سال ۹۴ بدنبال ساخت باند کندرو که خود معلول ترافیک سنگین در ساعات پیک کاری شرکت های موجود در شهر صنعتی الوند است و همچنین کشته و زخمی شدن تعدادی از ساکنین این شهر آغاز و با یک وقفه کوتاه در شهریور ماه سال ۹۵ ادامه یافت.
کاوش اضطراری و گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم تپه شیره تل قزوین با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد