رئیس بخش بیوتکنولوژی انستیتو پاستور ایران گفت: اقتصاد کشور باید از اتکا به منابع نفتی به منظور اجرای اقتصاد مقاومتی رهایی یابد.
به گزارش مرور نیوز، پروفسور عظیم اکبرزاده ظهر امروز در نخستین همایش منطقهای اقتصاد مقاومتی و گیاهان دارویی که در سالن همایشهای فرمانداری این شهرستان برگزار شد با تشریح روشهای اجرای علمی اقتصاد مقاومتی در کشور اظهار داشت: ساخت ایرانی آباد و آزاد با قطع وابستگی به خارج و تکیهبر امکانات داخلی از کارکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی است که برای نخستین بار توسط مقام معظم رهبری در جهان مطرح شد.
وی بابیان اینکه تاریخ نشان میدهد ملتی که به خود تکیه نکند نابود میشود، افزود: اقتصاد مقاومتی یکی از عرصههای تقابل دشمنان ایران است و باید در این زمینه الگوسازی و نظریهپردازی شده تا به خود متکی باشیم چرا که هر کشوری که عَلَم مقاومت و استکبارستیزی برپا کند نیازمند چنین الگویی است.
رئیس بخش بیوتکنولوژی انستیتو پاستور بیان کرد: بهمنظور تداوم این نوع اقتصاد باید هرچه بیشتر به سمت محدود کردن استفاده از منابع نفتی و رهایی اتکا اقتصاد کشور به این منبع حرکت کرد. دنیا از نفت 85 هزار قلم مواد مختلف تولید میکند اما در ایران چنین تولیداتی وجود ندارد بر این اساس اقتصاد مقاومتی در شرایطی معنا پیدا میکند که جنگی وجود داشته باشد و امروز در برابر جنگ نرم دشمنان پیادهسازی این اقتصاد ضرورت دارد.
وی بابیان اینکه اقتصاد مقاومتی مفهومی است که در پی مقاومسازی و بحران پیاده میشود، تصریح کرد: کاهش وابستگیها و تأکید بر مزیتهای تولید داخلی و تلاش برای خوداتکایی مفهوم کلی اقتصاد مقاومتی است که در استان لرستان با وجود ظرفیتهای فراوان اقتصادی پویا و محرک ایجاد کرد.
پروفسور اکبرزاده با تأکید بر ضرورت فنی سازی دانش بومی اضافه کرد: اساتید دانشگاهی درزمینهٔ فنی سازی دانش کار چندانی انجام ندادهاند و در سایه نداشتن دانش فنی روزبهروز واردات کالا و خدمات از کشورهای دیگر به ایران افزایش یافت و روزبهروز محتاجتر شدیم و دشمنان نیز فشار بیشتری وارد کردند چرا که دنیا تولیدات ایران را بهخوبی رصد میکند و سیاست خرید و رام کردن حکومتهای ایران از ابتدای سلسله قاجار و قبل از آن توسط استعمارگران در ایران اجرا میشد.
وی جاسوسی سیاسی را مهمترین خطری دانست که کشور را تهدید میکند و افزود: میتوان با انجام پایاننامههای دانشگاهی و تولید در اشکال آزمایشگاهی نیمهصنعتی و صنعتی 487 محصول وارداتی کشاورزی را تولید کرده و نیاز به واردات آنها را رفع کرد.
رئیس بخش بیوتکنولوژی انستیتو پاستور خام فروشی محصولات را عمدهترین مشکل محصولات کشور دانست و گفت: در این راستا دولت یکطرف قضیه است و ملت است که باید برنامهریزیهای دولت را اجرا کند بنابراین تشکیل شرکتهای دانشبنیان مردمی و دانشجویی برای جمعآوری دانش فنی و تولید ارقام وارداتی و نیز شرکتهای تعاونی فارغالتحصیلان و دانشبنیان برای جمعآوری دانش بومی ضروری است.
وی به راهحلهای مشکلات واردات محصولات کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: تشکیل شورای عملی - علمی واردات و صادرات به صورت مردمی، دانشجویی، جهادی، بسیجی و سپاهی از اساتید صادرات و واردکنندگان دارو و محدود کردن واردات محصولات از جمله راهکارهای این بخش است.
پروفسور اکبرزاده بیان کرد: در طول 9 سال با 2600 تعرفه 450 شرکت در زمینهٔ واردات دارو در کشور فعالیت میکنند که به دلیل اینکه منفعت واردات دارو از صادرات آن بیشتر است تعداد این شرکتها رو به افزایش است و مصرف دارو در کشور را برای همه ما به یک فرهنگ نادرست تبدیل کردهاند درحالیکه داروهای گیاهی را در کشورهای خود ترویج میدهند.
وی زمان لازم برای اجرای اقتصاد مقاومتی را پنج سال ذکر کرد و گفت: ازجمله سیاستهای مناسب از ناحیه دولت در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی تثبیت نرخ ارز، اشتغالزایی، ثبات قیمتها و اصلاح ساختار دولتی است همچنین مردم نیز در این زمینه دو نقش مهم مدیرت مصرف و قناعت و ساده زیستی و دوری از تجملات را بر عهده دارند.