مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان گفت: طرح دانشآموزی نجات آب (داناب) با مشارکت بیش از 71 هزار دانش آموز استان اجرا میشود.
به گزارش مرور نیوز، علی نظری ظهر امروز در مراسم آغاز طرح دانش آموزی نجات آب اظهار داشت: امروز بحث آب تنها در یک دستگاه خلاصه نمیشود و شورای عالی آب و شورای امنیت ملی نیز پای کار هستند.
وی افزود: امروز با توجه به ازدیاد جمعیت، مصرف و تقاضا نیز بیشتر شده است و تنها تعریف الگوی مصرف جوابگوی این حجم تقاضا نیست و تخصیص ها در بخشی مانند کشاورزی حدود 5 سال است اضافه نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان تصریح کرد: آب تجدیدپذیر استان 2 هزار و 485 میلیون مترمکعب در شرایط نرمال است و اگر به همین منوال مصرف ادامه یابد در سال 1420 حدود 7 میلیارد مترمکعب آب نیاز است که 3 برابر پتانسیل موجود منابع آبی فعلی استان است.
نظری با بیان این که فرهنگسازی و آگاهیبخشی میتواند در بالا بردن حساسیت نسبت به موضوع آب و مصرف بهینه آن موثرتر باشد، گفت: امروز با اجرای طرح های آگاهی بخشی نظیر داناب حساسیت بین دانشآموزان و خانوادههای آنها ایجاد شده است که میتواند یاری رسان ما در بخش کاهش مصرف باشد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان با بیان این که آلایندگیهای منابع آبی با صنعتی شدن جوامع افزایش می یابد، گفت: حداقل امروز 4 شهر استان به سیستم فاضلاب مجهز است که دانش آموزان میتوانند با بازدید از این سیستمها در جریان تصفیه آب آلوده و تبدیل آن به آب پاک قرار گیرند.
نظری تصریح کرد: شرکت آب منطقهای برای اجرای هر چه بهتر طرحهای اطلاعرسانی و آگاهیبخشی نیازمند یاری عموم مردم است و مردم باید پای کار باشند تا بتوانیم از منابع آب حفظ و حراست کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان افزود: دانشآموزان می توانند با ابتکار و نوآوری در زمینههای اجرای الگوی صحیح مصرف، به صورت موثر در کاهش مصرف به ما یاری برسانند.
وی افزود: در طرح داناب امسال در استان گلستان 71 هزار و 525 دانش آموز از 635 مدرسه آموزشهای لازم را در زمینه آب فرا میگیرند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان هم در این جلسه گفت: امیدوار هستیم با اجرای طرح داناب و طرحهایی مانند آن آموزش و پرورش بتواند نقش خود که فرهنگسازی و آمادهسازی کودکان و نوجوانان برای بهرهوری بیشتر و بهتر از نعمتهای الهی است را به خوبی ایفا کند.
محمدرضا وطنی بیان کرد: درست است که ما برای ادامه حیات به آب نیاز داریم اما آب نیز برای حفظ نیازمند توجه ما انسان هاست و پیشنهاد می کنیم دانش آموزان در اجرای طرح داناب امسال از پروژه های شرکت مانند سدسازی،تکنولوژی های جدید مرتبط با آب و غیره بازدید داشته باشند.
وی افزود: بازدید از نزدیک می تواند هم به آشنایی دانش آموزان با مشاغل مرتبط با آب کمک نماید و هم در تغییر رفتار دانش آموزان نسبت به مصرف آب موثر است.
وطنی با بیان این که نوآوری در انتقال دانش بسیار مهم است، گفت: تکرار فعالیت های آگاهی رسانی، استفاده از دبیران متخصص در زمینههای آب و زمینشناسی در این طرح و تهیه سی دیهای آموزشی در رابطه با مصرف صحیح آب و مشکلات این حوزه و استفاده از اقلام آموزشی مرتبط و موثر می تواند در اجرای هر چه بهتر این طرح کمک کند.