به گزارش مرور نیوز، «مردم روستای ما دوستدار کتاب هستند، چه در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب برگزیده شوند چه نشوند!» این جمله محمدعلی زارعی دهیار روستای امامزاده بزم پس از انتخاب این روستا به عنوان 20 کاندیدای نهایی کسب عنوان روستاهای دوستدار کتاب ایران است. جشنوارهای که سومین دوره خود را دوم اسفندماه تجربه و 10 روستا را شایسته این عنوان اعلام میکند.
مردم روستای امامزاده بزم سالها است با برنامههای فرهنگی و کتاب عجین هستند. وجود بقعه مبارک حضرت شاه میرحمزه(ع)، این روستا را محور فرهنگی و دینی شهرستان بوانات و حتی شمال استان فارس کرده است. روستا، هرسال میزبان همایش چاووش خوانی و تعزیه هست و گردهماییهای چند 10 هزار نفری در مناسبتهای مختلف مذهبی آنجا برگزار میشود.
در این برنامهها کتاب و هنر همیشه نقش محوری داشته و بچههای مسجد حضرت اباالفضل(ع) در ترویج فرهنگ کتابخوانی نقش محوری دارند. امسال کمپین ترویج کتابخوانی در روستاهای استان فارس با محوریت امامزاده بزم با عنوان «روستاییان فرزانه» اعلام موجودیت کرد.
چیزی نگذشت که این کمپین با کمکهای مردمان کتابدوست روستا و حمایت مؤسسه فرهنگی مهر صبا و دهیاری توانست کتابخانه در گردش «نگین فیروزهای» را در بقعه شاه میرحمزه(ع) راهاندازی کند، کتابخانهای که با سیستم جهانی «کتاب در گردش» یا book crossing اداره میشود و مردمان امامزاده بزم و روستاهای همجوار از 2000 کتاب آن بهره میبرند.
بعد از آن شورای اسلامی روستا و دهیاری هم به میدان آمدند. آنها مصوب کردند دو خیابان اصلی روستا به نام «کتاب» و «کتابخوانی» نامگذاری شوند و اِلِمان کتاب در ورودی روستا نصب شود. مسابقه کتابخوانی «خونه به خونه» هم توسط کمپین روستاییان فرزانه و بچههای کانون فرهنگی هنری مسجد ابالفضل(ع) امامزاده بزم اجرا و مسابقهای از کتاب «دیار آشنا» بعد از توزیع خانه به خانه در روستا برگزار شد.
طیبه رضایی عضو فعال کمپین و کتابدار دوست داشتنی کتابخانه عمومی بوانات هم با طرح «سه شنبههای مهربان» مهمان مدرسه حمزه شهید این روستا شد و گاه با همراهی همکارش فاطمه باقری از آنجا به مدارس روستاهای همسایه امامزاده بزم هم سر میزند، برای بچهها کتاب میخواند، قصه میگوید، کتاب هدیه میدهد و روزی به یاد ماندنی را در کنار یار مهربان برای بچههای محروم روستاها رقم میزند.
کمپین «روستاییان فرزانه» طرحهایی در دست اجرا دارد که به گفته محمد علی زارعی، دهیار روستا، انتخاب نشدن روستا در جمع 10 روستای برگزیده خللی در اجرای آنها به وجود نمیآورد. وی البته این را هم میگوید که مردم امامزاده بزم مشتاق برگزیدهشدن هستند و این اتفاق انگیزه آنها را برای ماندن در روستا و ترویج کتابخوانی مضاعف میکند.
این دهیار جوان که نمیتواند ذوق و شادی خود را از شنیدن خبر انتخاب روستای امامزاده بزم پنهان کند میگوید: روستای ما شاید عنوان هدف گردشگری را یدک بکشد اما خشکسالی و مهاجرت، آسیب جدی به آن زده است. با این حال کسب این عنوان برای روستایی که از کمترین امکانات فرهنگی و حتی کتابخانه محروم است، مایه مباهات و انگیزه است.
زارعی گفت: «اگر این عنوان به دست آید با جوایز آن، خانه نوساز خودم را برای تبدیل شدن به کتابخانهای عمومی اختصاص میدهم تا نام امامزاده بزم بیش از اینها بلند شود».
این روزها در روستای امامزاده بزم عطر کتاب بیش از گذشته پیچیده؛ روستایی که محرومیت را روسیاه کرده و پیرمردهایش حالا تکیه به دیوارهای قلعه قدیمی میزنند و کتاب میخوانند. جوانهای روستا هم چشم به آیندهای روشن دارند آیندهای که گرچه خشکسالی گریبان آن را گرفته اما "یار مهربان" امید را در دل مردمان فرزانه این روستا زنده نگه داشته است.