شهردار زنجان با اشاره به اجرای پروژههای عمرانی، طرحهای ترافیکی و تملک اراضی در سکونتگاههای غیررسمی گفت: برای این اقدامات 9 میلیارد و 166 میلیون تومان هزینه شده است.
به گزارش مرور نیوز، حبیب یگانه امروز در جلسه ستاد فرهنگی و اجتماعی مدیریت و ساماندهی آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: چهار سکونتگاه غیررسمی در زنجان ریشه روستایی دارند که با توسعه وسعت شهر در محدوه شهری قرار گرفتند و در منطقهای مانند اسلامآباد نیز قطعات زمین به شکل غیرقانونی تفکیک شدند.
وی با اشاره به اینکه سکونتگاههای برنامهریزی نشده نام بهتری برای این مناطق است، ابراز کرد: زنجان دارای 511 هکتار بافت فرسوده و 247 هکتار سکونتگاه غیررسمی است که در مجموع به این مناطق بافتهای ناکارآمد شهری اطلاق میشود.
شهردار زنجان با اشاره به اینکه هفت محله به عنوان سکونتگاههای غیررسمی زنجان احصا شده است، بیان کرد: کمبود فضای فرهنگی، تفریحی، و اجتماعی، نداشتن اسناد ملکی و عدم پایداری سازهها از مشکلات این مناطق است.
وی محدوده شهر زنجان را 6 هزار 400 هکتار برشمرد و گفت: 56 هکتار به بافت تاریخی و شیت بازار بزرگ زنجان اختصاص دارد که اقدامات عمرانی ویژهای در این مناطق در دستور کار قرار دارد.
یگانه احداث پل سیدالشهدا(ع)، پروژه سبزهمیدان و بازگشایی خیابان زینبه غربی را از مهمترین پروژهها و اقدامات عمرانی در محدوده بافت فرسوده زنجان عنوان کرد و افزود: در دو سال گذشته بیش از 6 میلیارد و 600 میلیون تومان برای ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی هزینه شده است.
وی مبلغ هزینه شده برای پروژههای ترافیکی هفت سکونتگاه غیررسمی را یک میلیارد و 120 میلیون تومان برشمرد و گفت: در مجموع برای پرژههای عمرانی، طرحهای ترافیکی و تملک اراضی این مناطق 9 میلیارد و 166 میلیون تومان هزینه شده است.
شهردار زنجان با اشاره به اینکه 50 هکتار از اراضی مردم زیر طرح بازگشایی مسیر در بافت فرسوده واقع شده است، تصریح کرد: املاک این محدوده دارای قیمت بالایی هستند و هزینه تملک آنها با بودجههای شهرداری تطابق ندارد و این موضوع بازگشایی مسیر و عملیات عمرانی را به تعویق انداخته است.
وی برگزاری طرح نشاط با تمرکز در سکونتگاههای غیررسمی، برگزاری مراسم 10 شب در 14 مسجد حاشیه شهر، اجرای ورزش صبحگاهی، برگزاری مسابقات فوتسال و جمعآوری معتادان متجاهر با همکاری نیروهای انتظامی را از مهمترین اقدامات برای کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد.