رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا با اشاره به ممنوعیت فروش پرنده به صورت دورهگردی در شهرستان شهرضا، گفت: پرنده فروشان دورهگرد در چند شهرستان استان، از مهمترین علل آلودگی به ویروس آنفلوآنزای پرندگان بودهاند.
به گزارش مرور نیوز، حمیدرضا امیری عصر امروز در جمع خبرنگاران شهرستان با اشاره به شیوع آنفلوآنزای پرندگان، اظهارداشت: این بیماری یکی از بیماریهای ویروسی و مشترک بین انسان و پرندگان است که خطر شیوع این بیماری در فصل سرما و با مهاجرت پرندگان آبزی افزایش مییابد و این بیماری به دلیل ایجاد خسارتهای سنگین اقتصادی در صنعت مرغداری و از طرفی قابل سرایت به انسان بوده و بایستی مورد توجه و اهمیت ویژه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه همه تدابیر لازم برای جلوگیری از ورود از ویروس به شهرستان اتخاذ شده است، افزود: تا این لحظه هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در شهرستان شهرضا مشاهده نشده است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا با تأکید بر اهمیت آگاهی بخشی به مردم درباره خطرات آنفلوآنزای پرندگان، گفت: بیماری آنفلوآنزا درصورت شیوع، عواقب بهداشتی و اقتصادی گستردهای به همراه دارد و میتواند به عنوان بیماری مشترک سلامت و بهداشت یک جامعه را تهدید کند.
وی با اشاره به اینکه تعداد 5 کانون مشکوک در شهرستان شناسایی و کنترل شدهاند، بیان کرد: ویروس آنفلوآنزای در هیچ یک از موارد مشکوک شناسایی نشد.
امیری اظهار داشت: کسانی که با پرندگان به نوعی در ارتباط هستند باید بسیار دقت کنند تا با دیدن نخستین نشانههای بیماری در آنها به مسئولان گزارش دهند تا با کنترل به موقع به یک فاجعه تبدیل نشود.
وی بیان کرد: یک اکیپ نظارتی شبکه دامپزشکی در ایستگاه رامشه مستقر هستند تا ورود هرگونه گوشت مرغ و محصولات مربوط به طیور به شهرستان را شناسایی و بررسی کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا گفت: این نوع آنفلوآنزا یکی از بیماریهای به شدت واگیردار و کشنده درپرندگان است که توسط ویروس نوع A که تمایل زیادی به سلولهای مخاطی و دستگاه تنفس و دستگاه گوارش دارد، ایجاد میشود.
وی بیان کرد: متأسفانه این بیماری در برخی از شهرستانهای استان اصفهان نیز شایع شده، اما خوشبختانه با توجه به تدابیر پیشگیرانه انجام شده تاکنون هیچ موردی از این بیماری در شهرضا مشاهده نشده است.
امیری افزود: همه مردم شهرستان همچنان میتوانند با اطمینان گوشت مرغ و تخم مرغ توزیع شده در شهرستان را مصرف کنند زیرا هرگونه توزیع این محصولات تحت نظارت شبکه دامپزشکی و پس از اخذ کد رهگیری از این شبکه انجام میشود.
وی اظهارداشت: با وجود اینکه مورد مشکوکی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این شهرستان مشاهده نشده، ولی نباید از خطرات این بیماری در منطقه غافل شویم.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین اقدامات لازم برای جلوگیری از ایجاد و شیوع بیماریهای مختلف آموزش همگانی است که در این زمینه هم بسیار مهم است، تصریح کرد: با همکاری بخشداری بخش مرکزی و دهیاریهای شهرستان جلسات آموزشی برای جلوگیری از رفتارهای پرخطر روستایان شهرستان برگزار میشود.
وی افزود: تجربیات کسب شده از شیوع این بیماری در سایر نقاط دنیا و کشور در سالهای گذشته نشان میدهد که کوچکترین غفلت از انجام موارد پیشگیرانه، سبب شیوع آن شده و خسارتهای مالی سنگینی متحمل شده است.
امیری بیان کرد: در حال حاضر جوجهریزی مرغ گوشتی در همه استان ممنوع است و شبکه دامپزشکی در تلاش است تا با مهار این ویروس در سراسر استان، صنعت مرغداری را که بعد از صنعت نفت بیشترین گردش سرمایه در کشور را دارد، نجات دهند.
وی با تشریح انواع آنفلوآنزای پرندگان و نوع انسانی آن از منظر علمی و ژنتیکی تصریح کرد: از نظر علمی در صورتی که نوع انسانی و حیوانی ویروس آنفلوآنزای با یکدیگر پیوند بخورد امکان ایجاد نوع جدیدی از آن وجود دارد بنابراین باید در هر شرایطی با رعایت موازین بهداشتی از شیوع هر نوع از این بیماری جلوگیری شود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا با اشاره به ممنوعیت فروش پرنده به صورت دورهگردی در شهرستان شهرضا، افزود: پرنده فروشان دورهگرد در چند شهرستان استان، از مهمترین علل آلودگی به ویروس آنفلوآنزای پرندگان بودهاند.
وی با هشدار به مرغداریهای فاقد بیمه در این شهرستان، افزود: شبکه دامپزشکی شهرستان تاکنون با تمام امکانات مانع آلودگی واحدهای تولیدی به ویروی آنفلوآنزای شده است اما صاحبان این واحدهای تولیدی نیز باید بدانند که در صورتی که تهدیدی در شهرستان ایجاد شده و آنها فاقد بیمه باشند، خسارتهای زیادی متوجه آنان میشود.
امیری بیان کرد: با اقدامات پیشگیرانه در مرغداریها، دامداریها و اماکن نگهداری طیور بومی، باید مردم را از عوارض و خطرات این بیماری با استفاده از وسایل اطلاع رسانی رسمی آگاه کرد.
وی با بیان اینکه هیچگونه نگرانی بابت تأمین میزان گوشت مرغ نیاز در شهرستان وجود ندارد، گفت: همانگونه که اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود ویروس آنفلوآنزای به شهرستان اتخاذ شده، از سوی دیگر 400 هزار قطعه مرغ آماده کشتار نیز در شهرستان وجود دارد که نیاز مردم را تأمین میکند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا با اشاره به اینکه رعایت نکات بهداشتی به ویژه برای کودکان و افراد مسن به طور جدی مورد تاکید قرار گرفته است، چرا که این گروهها بیشتر در معرض مبتلا به این بیماری هستند، گفت: شهرستان شهرضا یکی از بزرگترین قطبهای پرورش طیور و تولید محصولات آن در استان محسوب میشود و از طرف دیگر استقرار این شهرستان در مسیر جاده ترانزیت شما جنوب کشور موقعیت حساسی برای آن ایجاد کرده است.
وی اظهارداشت: تماس با مرغ و پرندگان آلوده یا محیط پرورش مرغ و پرندگان آلوده، پرکنی و ذبح پرندگان اهلی و وحشی آلوده، تماس با فضولات پرندگان اهلی و وحشی آلوده، خوردن گوشت نیم پز پرندگان و تخم مرغ نیم پز آلوده و تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، راههای انتقال بیماری آنفلوانزای پرندگان است.
امیری تصریح کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر نوع لاشه پرندهای باید مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند و صنوفی که با طبخ و توزیع گوشت طیور در ارتباط هستند نیز باید آموزشهای لازم را دیده و همچون گذشته موارد بهداشتی را رعایت کنند.