قم - ایرنا - مدیرکل راه آهن قم با تاکید بر نقش مهم توسعه حمل و نقل ریلی در کاهش ترددهای جاده ای گفت: در سال گذشته، 10 میلیون و 586 هزار و 329 تن کالا از طریق راه آهن قم به سایر استان های کشور منتقل شد.
به گزارش مرور نیوز، محسن اعتماد روز یکشنبه در همایش «نقش راه آهن در توسعه پایدار قم» در سالن اجتماعات اداره کل استاندارد این استان، اظهار داشت: این میزان کالا توسط 30 رام قطار با ظرفیت حجمی روزانه 29 هزار تن از راه آهن قم جا به جا شده است.
وی همچنین انتقال این حجم از کالا از طریق ریل را موجب حذف تردد روزانه یک هزار و 318 دستگاه تریلر از جاده های کشور عنوان کرد.
اعتماد همچنین با اشاره به حرکت چهار رام قطار از قم به طرف تهران افزود: در حالی که هزینه جا به جایی هر مسافر تنها 40 هزار ریال است، ضریب اشغال این قطارها تنها 70 درصد است، ولی باید به صد درصد افزایش پیدا کند.
وی تعداد مسافرانی که از طریق راه آهن قم به تهران عزیمت می کنند را روزانه پنج هزار و 248 تن برشمرد و گفت: این اقدام منجربه حذف تردد 132 دستگاه اتوبوس و همچنین یک هزار و 312 دستگاه سواری از آزاد راه قم - تهران می شود.
مدیرکل راه آهن قم همچنین با اشاره به تلاش های در حال انجام به منظور اضافه کردن حداقل یک رام قطار دیگر به قطارهای مسیر قم - تهران، افزود: در حال حاضر روزانه سه رام قطار نیز از قم به سمت مشهد مقدس اقدام به نقل و انتقال مسافران می کند که متوسط ضریب اشغال آن نیز 89 درصد است.
اعتماد گفت: با رایزنی های صورت گرفته با ستاد مرکزی راه آهن کشور و همچنین مذاکره با سازمان حج و زیارت به زودی شاهد راه اندازی قطار قم - کربلا خواهیم بود.
دراین همایش راهکارهای افزایش فعالیت های راه آهن قم به عنوان یکی از راه های توسعه پایدار استان مورد بررسی قرار گرفت و مسئولان امر دیدگاه های خود را دراین زمینه بیان کردند.
قم در محور مواصلاتی 17 استان کشور قرار دارد و سالانه حدود 20 میلیون زائر وارد قم می شوند.