رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج با بیان اینکه دولت در انجام فعالیت‌های اقتصادی درمانده و ناتوان است، گفت: در کردستان توجه چندانی به سرمایه‌گذاری و کارآفرینی نمی‌‌شود.

به گزارش مرور نیوز، سیدکمال حسینی ظهر امروز در نشست خبری با رسانه‌های گروهی استان کردستان اظهار داشت: وظیفه اتاق بازرگانی اجرایی نیست بلکه مهم‌ترین وظیفه آن این است که در حد تصمیم‌سازی هم‌اندیشی کند.

وی در مورد جذب سرمایه‌گذار توسط بخش خصوصی در استان کردستان گفت: هم‌اکنون سرمایه‌گذارانی در شهرستان بانه و سقز وجود دارند اما آن چیزی که بتواند این خلاء را نجات دهد در استان وجود ندارد!

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج با تاکید بر حمایت همه جانبه از سرمایه‌گذاران در استان تصریح کرد: استان کردستان ضعیف‌ترین بخش خصوصی را دارد چراکه فعالان اقتصادی زیادی در استان نداریم و باید کاری کنیم افرادی که دلگرم به استان هستند را جذب کنیم.

وی گفت: همه ما چه بخش خصوصی و چه بخش دولتی وظیفه داریم که نشست‌های گوناگون با هیئت‌های عراقی برای جذب سرمایه‌گذار در استان کردستان برگزار کنیم و در محافل مختلف از آنها دفاع کنیم.

دولت در انجام فعالیت‌های اقتصادی درمانده و ناتوان است

حسینی با تاکید بر اینکه باید توجه ویژه و بستر عملیاتی به تولید و اشتغال شود، افزود: خود دولت در انجام فعالیت‌های اقتصادی درمانده و ناتوان است و نخستین گام برای رسیدن به جایگاه خصوصی‌سازی این است که [بخش اقتصادی] توسط مردم و فعالان ایجاد شود.

وی اظهار کرد: تولید و اشتغال باید به دست مردم باشد و قوانین و مقرراتی که در تولید و اقتصاد داریم متأسفانه دست و پا گیر هستند و باید تلاش کنیم قوانین سهل و آسان برای تولید اتخاذ شود که این امر نیاز به همت مسئولان و دولتمردان دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج گفت: یکی از وظایف اتاق‌های بازرگانی پذیرش هیئت‌های تجاری و اعزام تجار به بازارهای هدف بوده یعنی هیئت‌های تجاری را به کردستان دعوت و هیئت‌های تجاری داخلی را به کشورهای دیگر و بازارهای هدف اعزام کند که

وی گفت: اخیراً هیئت تجاری اربیل عراق به کردستان آمدند و از ما نیز دعوت کردند تا به هولیر برویم و تعاملات به خوبی انجام شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج با اشاره به خروجی نشست‌های انجام شده با هیئت تجاری و سرمایه‌گذاران خاطر نشان کرد: تا معامله‌ای انجام و کسب و کاری ایجاد نشود، شاید در نخستین نشست نتیجه دور از انتظار باشد اما تا این گونه نشست‌ها برگزار و فضای موجود کشور شناسانده نشود منجر به کسب و کار نمی‌شود.

وی گفت: متأسفانه بازار عراق که می‌توانست متعلق به ایران و استان کردستان باشد ما از دست داده‌ایم چراکه مسائل اقتصادی را از طرف دولت و بخش خصوصی پیگیری نکرده‌ایم و در زمینه محصولاتی همچون گوشت، مرغ و تخم‌مرغ که می‌تواند صادرات و بازار خوبی برای خارج کشور و عراق داشته باشد نتوانستیم خوب عمل کنیم.

حسینی با اشاره به اینکه ما از صنعت تک محصولی نفت ضربه خوردیم و نتوانستیم هوشمندانه حرکت کنیم، افزود: امیدواریم در این چهار سال آینده تیم‌هایی برای بازاریابی بازار هدف تشکیل شود.

وی اظهار کرد: هیچ‌کس به اندازه بخش خصوصی جنس خودش را نمی‌شناسد و سرمایه‌گذار در جوار ما قرار دارند و باید برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فضای موجود را فراهم کنیم.

وقتی شرایط سرمایه‌گذار داخلی در کردستان وجود ندارد چگونه می‌توانیم سرمایه‌گذار خارجی جذب کنیم!

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج گفت: سوأل اینجاست وقتی تاکنون شرایط لازم برای سرمایه‌گذار داخلی که از آن رضایت داشته باشد فراهم نشده چگونه می‌توانیم با چنین شرایط سختی سرمایه‌گذار خارجی جذب کنیم؟!

وی تاکید کرد: ما باید با یک قدم به جلو و دو قدم به عقب و با حفظ وضعیت موجود و ایجاد کردن شرایط، فضای کسب و کار را فراهم کنیم و بنده معتقد هستم سرمایه‌گذاری که وارد استان کردستان می‌شود باید تیم تخصصی و افراد مجرب در خدمت آن فرد باشد و از وی حمایت شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج خاطر نشان کرد: برخی مدیران کردستانی برای جذب سرمایه‌گذار مانع تراشی می‌کنند و تا زمانیکه شاخصی برای بهبود فضای کسب و کار فراهم نکنیم نمی‌توانیم به نتیجه خوب و مطلوبی برسیم.

وی گفت: نیت خیری که دستگاه‌های قضایی و اجرایی دارند باید در جامعه نهادینه شود تا کارشناسی بتواند در خدمت مردم و تولید باشد اما متأسفانه در بسیاری از موارد لایه سخت قوانین را در نظر می‌گیرند و همین امر سبب شده تا گره‌کوری در بخش سرمایه‌گذاری استان ایجاد شود.

حسینی با اشاره به اینکه دو هزار و 500 نفر عضو فعال اقتصادی هستند، افزود: از این تعداد فقط 435 نفر فعالین اقتصادی دارای کارت فعال هستند و برای اینکه تحرک اساسی ایجاد کنیم نیاز است که اتاق بازرگانی را به مردم بشناسانیم چرا که اتاق بازرگانی به عنوان یک پارلمان خصوصی در سطح دنیا شناخته شده و هر چه تعداد اعضای آن بیشتر باشد قدرت چانه‌زنی آن بیشتر خواهد شد.

برای ساخت "نمایشگاه بین‌المللی" در سنندج یک ریال از اعتبارات دولت هزینه نشده است

وی اظهار کرد: قرار است در آینده در شهر سنندج "نمایشگاه بین‌المللی" در شأن مردم این شهر ساخته شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج گفت: برای ساخت نمایشگاه بین‌المللی زمینی را در متراژ 154 هزار مترمربع با 13 میلیارد تومان از جهاد کشاورزی استان خریداری کردیم و برای خرید آن یک ریال از محل اعتبارات استان و دولت هزینه نشده و هزینه خرید این زمین را فعالین اقتصادی استان‌های دیگر کشور از جمله اصفهان تقبل کرده‌اند

وی با اشاره به اینکه بحث اقتصادی مهم‌ترین مقوله استان و در واقع زیربنای تمامی بخش‌های دیگر است، گفت: اگر در استان کردستان بخش اقتصادی جدی گرفته نشود، فرهنگ هم رو به ضعف خواهد رفت.

در کردستان توجه چندانی به سرمایه‌گذاری و کارآفرینی نمی‌‌شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج خاطر نشان کرد: متأسفانه در جامعه ما به بحث سرمایه‌گذاری و کارآفرینی توجه چندانی نمی‌‌شود و مباحثی همچون افزایش نابسامانی‌‌های اجتماعی، طلاق، افسردگی و دیگر آسیب‌‌های اجتماعی ناشی از ضعف اقتصادی و نبود اشتغال است.

وی با بیان اینکه در دولت حرکت‌‌هایی طی چند سال گذشته انجام شده اما کافی نبوده است، تصریح کرد: اگر دولت در استان به تولید کمک نکند، کاری صورت نمی‌‌گیرد.

حسینی با اشاره به اینکه کردستان استانی مرزی بوده و بازار اقلیم کردستان عراق در جوار این استان قرار دارد، افزود: متأسفانه ما از شرایط خوب استفاده نکرده‌ایم و این بازار را از دست داده‌‌ایم.

وی دلیل از دست دادن این بازار را حرفه‌ای و اقتصادی عمل نکردن بخش دولتی و بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: هزینه‌‌های تولید کالا در کشور ما بالاست و تولیدکنندگان با تسهیلات و وام‌‌های بالای 18 درصد مشغول به فعالیت هستند که در این شرایط، تولید رونق و توسعه پیدا نمی‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج ضمن انتقاد از نظام و ساختار بانکی کشور، تصریح کرد: متأسفانه ساختار بانک‌‌ها برای حمایت از تولید طراحی نشده و نتوانسته پاسخگوی بخش تولید باشند؛ در گذشته 23 درصد بیمه به تولیدکنندگان کمک می‌‌شد که اکنون قطع شده و این خطر بزرگی برای تولیدکنندگان است.

وی گفت: اخذ مالیات‌های سنگین از فعالان اقتصادی یکی دیگر از موانع تولید در کشور بوده و متأسفانه اقتصاد کشور ما دولتی و بر پایه نفت بنا شده و به‌دلیل شرایط بد اقتصادی و تحریم‌ها، فشارهای زیادی به بخش خصوصی وارد شده و برخی دیگر در حال فرار مالیاتی هستند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی شهرستان سنندج خاطر نشان کرد: استان کردستان از لحاظ اقتصادی با دیگر استان‌های کشور، دارای شکاف بزرگی بوده که آن هم ناشی از یک عقب‌ماندگی تاریخی زیرساختی و اقتصادی است.

وی اصلی‌ترین زیربنای رونق اقتصادی را بحث تولید دانست و گفت: متأسفانه در گذشته رونق اساسی در بحث تولید صورت نگرفته و امیدواریم در این دولت بیشتر توجه شود.