مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: یکی از ملموسترین آثار ورود قطار به کرمانشاه، توسعه گردشگری است.
به گزارش مرور نیوز، جلیل بالایی در جمع خبرنگاران با تبریک ورود نخستین قطار تاریخ به شهر کرمانشاه گفت: قطار و حمل و نقل ریلی یکی از مهمترین الزامات برای توسعه گردشگری است و در واقع قطار یعنی حمل و نقل ایمن و ارزان که هر گردشگری از آن استقبال می کند.
وی خاطرنشان کرد: با راه اندازی راه آهن کرمانشاه، این استان به شبکه ریلی کشور متصل شده و قطعا در آینده ای نچندان دور شاهد اثرات مثبت آن در ورود گردشگر و اعزام کرمانشاهیان به نقاط گردشگری کشور خواهیم بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر در سطح استان کرمانشاه پنج پایگاه میراث فرهنگی شامل چهار پایگاه ملی و یک پایگاه جهانی داریم که معبد آناهیتا، تاقبستان، محور ساسانی قصرشیرین، منظر طبیعی تاریخی اورامانات پایگاههای میراث فرهنگی ملی استان و بیستون پایگاه میراث جهانی استان است.
وی با بیان اینکه از سال گذشته بحث ساماندهی معبد آناهیتا را آغاز کردیم، گفت: شورای راهبردی را در آثار میراث فرهنگی استان راهاندازی کرده ایم، بگونه ای که شورای راهبردی تاق بستان یکی از قویترین شوراهای راهبردی در کشور است .
بالایی تصریح کرد: مجموعه تاریخی فرهنگی تاق بستان همواره پربازدیدترین نقطه توریستی استان بوده است، بگونه ای که بیش از دو برابر مجموعه ثبت جهانی شده بیستون در ایام مختلف سال بازدید کننده دارد و امسال بنا داریم گیت های ورودی این مجموعه را ساماندهی کرده، سالن نمایش سنگ راه اندازی کنیم و نورپردازی را نیز در مجموعه به نحو بهتری داشته باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: از سال قبل پایگاه میراث فرهنگی منظر طبیعی اورامانات را راه اندازی کردیم و به دنبال آن هستیم که همزمان با استان کردستان به دنبال ثبت جهانی آن باشیم که برای رونق اقتصادی منطقه بسیار مفید و موثر خواهد بود.
وی در ادامه در خصوص موزه منطقه ای کرمانشاه گفت: با پیگیری های به عمل آمده از سال گذشته یک انسجام استانی و به دنبال آن یک انسجام ملی برای راه اندازی این موزه منطقه ای ایجاد کرده ایم، به گونه ای که مجمع نمایندگان استان با رییس سازمان برنامه و بودجه کشور ملاقات داشته و قول مساعد ایشان را برای به ثمر رساندن موزه کرمانشاه اخذ کرده اند. از تیر ماه سالجاری اعتباری برای اخذ مشاور جدید و اجرای این طرح دریافت کردیم و کار در حال انجام است.
بالایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از یازده هزار شیء تاریخی با ارزش در استان داریم که جایی برای نگهداری و معرفی آنها به مردم نیست و امیدواریم با راه اندازی این موزه منطقه ای یکی از مطالبات جدی مردم کرمانشاه تحقق یابد.
بالایی در ادامه به کریدور گردشگری بیستون - تاق بستان اشاره کرد و گفت: کریدور گردشگری بیستون-تاق بستان نیز یکی از محورهای کاری اداره کل میراث فرهنگی استان است که طول این مسیر بیشتر از 20 کیلومتر است و تاکنون مطالعات فاز صفر آن به اتمام رسیده و مطالعات فاز یک آن نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به اقداماتی که در بحث کریدور گردشگری تاق بستان - بیستون انجام شده، خاطرنشان کرد: اداره کل راه و شهرسازی در آزادسازی حریم راهها اقدامات خوبی انجام داده است. تقاطع غیر همسطح ورودی مجموعه بیستون در حال انجام است. ساماندهی میدان امام(ره) تا جاده قدیم تهران با اعتبار هفت میلیارد تومان توسط شهرداری در حال انجام است. ساماندهی سه راه هرسین را در دستور کار داریم و مهمترین ترین مسئله این کریدور یعنی تملک زمین و عقبنشینی پادگان های نظامی هم در حال انجام است.
بالایی در ادامه این نشست خبری به حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: ایجاد دو بازارچه دائمی صنایع دستی در کرمانشاه و صحنه، ثبت ملی نشان جغرافیایی گلیم هرسین، ثبت شهر نودشه به عنوان شهر ملی تولید گیوه و اجرای طرح ضربتی ایجاد اشتغال در حوزه صنایع دستی و گردشگری در دو روستای هجیج و فش از اقدامات انجام شده در این حوزه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه به رشد ورود گردشگران به استان نیز اشاره کرد و گفت: در چهار ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته پنج درصد رشد در ورود گردشگر و هم در تعداد بازدیدکنندگان داشته ایم.
بالایی در خصوص توریسم سلامت نیز اظهارکرد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی برنامه های خوبی در راستای جذب توریسم سلامت انجام داده ایم که مهمترین آن ایجاد 40 تخت بیمارستانی مجهز برای جذب توریسم سلامت در استان است.
وی همچنین از ایجاد مرکز تخصصی توریسم سلامت در استان خبرداد و گفت: با همکاری 23 نفر از پزشکان متخصص استان مرکز گردشگری سلامت کرمانشاه در کنار هتل پارسیان در حال راه اندازی است که برای ایجاد این مرکز 80 میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است.