رئیس جهاددانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای تکمیل و تجهیز مرکز گیاهان دارویی این واحد نیازمند دو میلیارد و 500میلیون تومان اعتبار هستیم.
به گزارش مرور نیوز، محمد سبحانی که به مناسبت 16مردادماه، سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی در نشست خبری با خبرنگاران سخن می گفت، افزود: این نهاد از سال 1380 در استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد و راه اندازی شده که در حال حاضر یکی از جوان ترین واحدهای جهاددانشگاهی در سطح کشور است.
وی بیان کرد: سعی کردیم در استان به توانمندی افراد جهادگر این نهاد با توجه به پایبندی آنها به اصول انقلاب اسلامی و اهتمام آنها در پیشرفت کشور فارغ از سایر مسائل توجه داشته باشیم.
رئیس جهاددانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه 1150 دانشجو در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی استان مشغول به تحصیل هستند، خاطرنشان کرد: این واحد دو مرکز آموزش تخصصی کوتاه مدت در شهرهای یاسوج و دهدشت دارد که به آموزش فراگیران دولتی و آزاد می پردازد و پس از پایان دوره گواهینامه معتبر به آنها اعطاء می کند.
سبحانی با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه کشور پنج پروژه را در این واحد در دستور کار داریم، تصریح کرد: تا کنون از این تعداد دو پروژه عملیاتی و اجرایی شده و سه پروژه دیگر در صورت تامین اعتبار و کمک و حمایت از سوی استان عملیاتی خواهند شد.
وی ادامه داد: مجوزهای لازم درمانگاه عمومی و سلامتکده طب سنتی اخذ شده که هم اکنون در حال جایابی فیزیکی برای راه اندازی آنها هستیم، به محض کامل شدن ساختمان برای شروع و کار قراردادهای لازم را با دانشگاه علوم پزشکی استان منعقد خواهیم کرد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: از سال 96 مرکز گیاهان دارویی این نهاد عملیاتی شده، مرکز صنایع دستی نیز در حال انجام فعالیت است، مجتمع آموزشی-پژوهشی گچساران با محوریت پالایش نفت و گاز تا پایان سال جاری راه اندازی خواهد شد که مرکز آموزش این مجتمع شهریور ماه و مرکز پژوهش آن تا پایان سال ایجاد و راه اندازی می شود.
سبحانی عنوان کرد: با توجه به گردشگرپذیر بودن استان کهگیلویه و بویراحمد، تا پایان امسال مرکز گردشگری این نهاد برای تحقیقات گردشگری، اسکان و راهنمایی گردشگران در استان ایجاد و راه اندازی خواهد شد که هم اکنون مهمانسرای آن ایجاد و راه اندازی شده و آماده پذیرش مسافران، گردشگران و مهمانان است.
وی گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت و مساحت کشور را دارد اما از لحاظ منابع خدادادی و طبیعی بیش از 25درصد منابع خدادادی کشور را دارد بنابراین این استان محروم نیست بلکه از لحاظ برنامه ریزی با محرومیت مواجه است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد افزود: جهاددانشگاهی یک نهاد خودگردان است، به این معنا که 80درصد بودجه خود را باید از محل فعالیتهایش تامین کند. سعی کردیم تاکنون هزینه های جاری این واحد با درآمدهایش همخوانی داشته باشند اما با این وجود برخی فعالیت های این واحد از جمله دو خبرگزاری ایکنا و ایسنا هزینه بر هستند که از مسئولان استان تقاضای همکاری، تعامل و کمک ویژه داریم.
سبحانی تاکید کرد: امکان و زمینه های لازم برای ایجاد و راه اندازی شرکتهای دانش بنیان در این استان ضعیف است که در تلاش هستیم دوره های آموزشی لازم را در این زمینه برگزار کنیم. برای تکمیل و تجهیز مرکز گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان که از سال 94 مجوز آن صادر شده نیازمند دو میلیارد و 500میلیون تومان هستیم.
رئیس جهاددانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بر اساس این مجوز قرار بود که 50درصد این میزان اعتبار از سوی استانداری تامین شود که تا کنون این امر محقق نشده است. با تکمیل و راه اندازی این مرکز برای 12 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد می شود.
سبحانی ادامه داد: سرمایه گذاری برای کشت و توسعه صادرات گیاهان دارویی یکی از محورهای مهم رونق اشتغال استان کهگیلویه و بویراحمد است و این استان بیش از 40 درصد گونه های گیاهی کشور را دارد.
وی بیان کرد: جهاددانشگاهی یکی از نهادهای مولود انقلاب اسلامی است که در 16 مرداد 1359 به فرمان حضرت امام(ره) با الهام گرفتن از روحیه جهادی و استفاده از نیروهای متعهد و کارآمد در دانشگاهها تشکیل شد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: هم اکنون این نهاد انقلابی با 11 سازمان، 35 واحد استانی، سه پژوهشگاه، 27 پژوهشکده، سه خبرگزاری، هفت مرکز، هشت موسسه آموزش عالی، 19 شرکت دانش بنیان، دو دانشگاه، یک مجتمع تحقیقاتی، دو پارک علم و فناوری و 43مرکز علمی کاربردی در سطح کشور فعالیت دارد که 99 هزار و 813دانشجو در مراکز علمی کاربردی و دانشگاههای این نهاد مشغول به تحصیل هستند. همچنین در حوزه های پژوهشی این نهاد در سطح کشور 138گروه پژوهشی و 317 مرکز خدمات تخصصی مشغول فعالیت است.