مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی گفت: یکی از 10 پروژه برتر بینالمللی در سطح دنیا پروژه طرح ترسیب کربن خراسان جنوبی است
به گزارش مرور نیوز، «علیرضا نصرآبادی» روز گذشته 14 مرداد جاری در شورای هماهنگی مسئولان روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهارکرد: در حال حاضر موضوع تغییر اقلیم و گرمایش زمین، کمبود منابع آبی و بیابان زایی یکی از مهمترین چالش های سطح جهان است.
وی با اشاره به آثار و پیامدهای این معضلات زیست محیطی، بیان کرد: این مشکلات در سطح ملی سبب مهاجرت از روستاها، حاشیه نشینی و به طبع آن مشکلات اجتماعی و فرهنگی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: در همین راستا سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در سال های احیر حرکت های را در راستای محرومیت زدایی و جلوگیری از مهاجرت مردم روستایی در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه نگاه ما به مشارکت مردم در پروژه های عمرانی تنها ریالی و کارگری بوده است، بیان داشت: علاوه بر این نگاه منسجم به طرح ها و مشکلات روستایی و نظارت جامع نگر برای جلوگیری از موازی کاری وجود نداشته است.
تصویب 5 پروژه طرح ترسیب کربن در سال جاری
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به اجرای طرح ترسیب کربن در استان اشاره کرد و گفت: در این پروژه مشارکت مردم به صورت صفر تا 100 درصد بوده و برای انسجام برون سازی نیز برنامه ریزی هایی انجام شد.
نصرآبادی، رفع بحران محیط زیستی و منابع طبیعی، احیاء و افزایش سطح پوشش گیاهی، افزایش پوشش گیاهی منطقه و ایجاد شغل رای مناطق روستایی را از جمله اهداف این سازمان عنوان کرد و افزود: این اهداف منجر به تعریف پروژه های مشخص و خاص بین المللی شد که در راستای محرومیت زدایی، ایجاد اشتغال و رفع معضلات زیست محیطی انجام می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: در سال جاری علاوه بر تصویب طرح ترسیب کربن در نهبندان چهار پروژه دیگر برای استان به تصویب رسید.
به گفته وی یکی از 10 پروژه برتر بین المللی در سطح دنیا پروژه طرح ترسیب کربن خراسان جنوبی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این سازمان عملکرد بسیار اثرگذاری در حوزه های مختلف داشته که مغفول مانده است، بیان کرد: به عنوان مثال در حوزه آبخیزداری با اقدامات انجام شده بین هشت تا 12 میلیون متر مکعب با اشاره به پروژه های کوچک مهار سیلاب داشته ایم که در شرایط خشکسالی بسیار بااهمیت بوده است.
نصرآبادی با اشاره به وسعت 800 هزار هکتاری عرصه های بیابانی استان، افزود: اگر عملکرد مجموعه استان نبود خیلی زودتر از خوزستان به پدیده گرد و غبار در استان می رسیدیم چراکه با وجود بادهای 120 روزه، 20 سال خشکسالی و کویر خراسان جنوبی دارای شرایط خاص است.