عدم نظارت کافی از سوی معاونت درمان جندی شاپور اهواز موجب شده است تا مراکز درمانی و بیمارستان های خصوصی، خارج از تعرفه قانونی در اعمال جراحی و خدمات تشخیصی- درمانی، مبالغ کلانی از بیماران کشورهای خارجی خصوصا کشور عراق اخذ کنند.
به گزارش مرور نیوز از خوزستان، استان خوزستان که با چند استان عراق و کشور کویت مرز مشترک دارد، بعد از سقوط نظام سابق عراق و تسهیل تردد به ایران و خصوصا خوزستان این امکان وجود داشت تا با بهره گیری از این فرصت با استفاده از مراکز درمانی پیشرفته و ارائه خدمات تخصصی درمانی به عنوان مقصد اصلی بیماران کشورهای همسایه زمینه توسعه توریسم پزشکی را با حداقل سرمایه انجام داد.
استفاده از ظرفیتهای مرزی و توجه به وجود مراکز درمانی پیشرفته در زمینه های تخصصی در کنار کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در کشورعراق اهمیت توسعه توریسم درمانی استان خوزستان را بیش از پیش افزایش می دهد.
از سالیان گذشته دلالان و واسطه ها سود اصلی از توریسم درمانی را در استان خوزستان به جیب می زنند، که برای ساماندهی این بخش و ایجاد اعتماد سازی در بین اتباع خارجی برای سفر به استان و استفاده از امکانات پزشکی ایجاد شده، به نظر می رسد دانشگاه علوم پزشکی اهواز که متولی نظام پزشکی استان است در این زمینه ورود کافی و مقتدرانه نداشته است.
توانمندی های پزشکی خوزستان مغفول مانده اند
عدم انجام تبلیغات مناسب برای شناسایی توانمندی های پزشکی و نبود سیستم یکپارچه برای هدایت و جذب گردشگر سلامت از جمله دلایلی است که منجر شده سهم درآمدهای ارزی از طریق ارائه خدمات پزشکی به گردشگران در اقتصاد استان ناچیز باشد.
در همین خصوص رییس اتاق بازرگانی اهواز در گفتگو با خبرنگار مرور نیوز اظهار کرد:اخیرا طی سفر رسمی به استان بصره عراق که شش نفر از پزشکان استان من را همراهی کردند، طی بررسی هایی که انجام دادیم، شهروندان عراقی بعد از کشورهای هند و لبنان به بیمارستان ها و مراکز ایران مراجعه می کنند.
شهلا عموری گفت: صرف ارزان بودن خدمات پزشکی، همیشه دلیل کافی برای جذب بیماران کشورهای مبدا نیست و سایر معیارهای کیفی و وجود زیرساختهای مناسب نیز در این امر دخیل هستند.
او ادامه داد: باید اعتراف کنیم که در مقوله توریسم درمانی و هتلینگ که از جمله راهکارهای توسعه صنعت توریسم درمانی هستند چندان موفق نبوده ایم.
عموری اضافه کرد:تسهیل در پذیرش بیماران با حذف مراحل زائد اداری، بهکارگیری نیروی انسانی زبده در ارائه خدمات و تدابیر ویژه جهت پذیرش بیماران خارجی و ساماندهی اقامت خانواده آنها از دیگر راهکارهای گردشگری سلامت در استان خوزستان هستند.
به گزارش مرورنیوز،عدم نظارت کافی از سوی معاونت درمان جندی شاپور اهواز موجب شده است تا برخی مراکز درمانی و بیمارستانهای خصوصی، خارج از تعرفه قانونی در اعمال جراحی و خدمات تشخیصی- درمانی،مبالغ کلانی از بیماران کشورهای خارجی خصوصا از کشور عراق اخذ کنند.
عدم اتخاذ راهکارهای قانونی جهت تسهیل در فرآیند ورود نظامند گردشگران درمانی، معرفی توانمندیهای پزشکی مدرن و سنتی نظام سلامت استان و اتخاذ راهبردهای مناسب بازاریابی از کشورهای هدف منجر شده تا قابلیتهای توریسم درمانی و گردشگری سلامت در خوزستان به فراموشی سپرده شود.