مدیرعامل بانک سپه آثار مثبت ملی اجرای طرح پالایشگاه گاز بید بلند در توسعه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، اشتغالزایی در مناطق محروم و درآمدزایی ارزی برای کشور را تشریح کرد.
به گزارش مرور نیوز، محمدکاظم چقازردی مدیرعامل بانک سپه ضمن اشاره به امضای بزرگترین سندیکایی نظام بانکی کشور با عاملیت این بانک در اواسط آذرماه سال 1394، آثار مثبت ملی اجرای طرح پالایشگاه گاز بید بلند در توسعه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، اشتغالزایی در مناطق محروم و درآمدزایی ارزی برای کشور را تشریح کرد.
محمدکاظم چقازردی افزود: بزرگترین مشارکت نامه اعطای تسهیلات سندیکایی نظام بانکی کشور در دولت یازدهم برای اجرای طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 2 در استان خوزستان بین 5 بانک مطرح کشور؛ شامل بانکهای ملت، تجارت، صنعت و معدن، پارسیان و با عاملیت بانک سپه در قالب کنسرسیوم و شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس امضا شد.
چقازردی ضمن قدردانی از مساعدت رئیس و اعضای هیئتامنای صندوق توسعه ملی یادآور شد: ارزش این قرارداد 2 میلیارد و 200 میلیون دلار بود که مقرر شد 800 میلیون دلار منابع این قرارداد توسط بانک سپه بهعنوان عامل و بقیه آن توسط 4 بانک عضو هرکدام 350 میلیون دلار از محل منابع صندوق توسعه ملی تأمینشده و به طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 2 اختصاص یابد.
وی افزود: در فاز دوم طرح پالایشگاه گاز بیدبلند یکی از بانکهای کشور در کنسرسیوم مشارکت نکرد و بانک سپه برای جلوگیری از احتمال توقف دوباره طرح، نسبت به پذیرش سهم این بانک در کنسرسیوم اقدام کرد.
* راهاندازی بیدبلند پس از چندین سال توقف
وی بابیان اینکه بانک سپه در این نوع همکاریها باهدف کمک به تحقق اهداف و سیاستهای کلان توسعهای کشور مشارکت میکند، خاطرنشان کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید زمینه راهاندازی طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 2 از طرحهای بزرگ حوزه نفت و گاز کشور پس از چندین سال توقف فراهم و تأمین مواد اولیه 5 واحد پتروشیمی گچساران، دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن یکی از دغدغههای وزارت نفت برطرف شد.
مدیرعامل بانک سپه تصریح کرد: بانکهای امضاکننده مشارکت نامه تسهیلات سندیکایی با بررسی و کارشناسیهای دقیق طرح و با آگاهی از اهمیت بالای آن در کمک به توسعه صنعت نفت و گاز، مشارکت در راهاندازی طرح پالایشگاه گاز بید بلند را پذیرفتند.
* حمایت بانک سپه از طرحهای مستقر در مناطق کمتر توسعهیافته
مدیرعامل بانک سپه در مورد مزایای اجرای طرح پالایشگاه گاز بیدبلند گفت: راهاندازی این طرح علاوه بر کمک به اشتغالزایی در مناطق کمتر توسعهیافته، از هدر رفتن گازهای غنی چاهها جلوگیری کرده و موجب جذب فناوری روز در صنعت نفت و گاز کشور شده است.
وی ضمن اشاره به پیگیریهای مسئولان ارشد دولت مبنی بر راهاندازی سریع این طرح، خاطرنشان کرد؛ با شروع به کار پالایشگاه گاز بید بلند، 5 پروژه دیگر هم از بلاتکلیفی خارجشدهاند.
مدیرعامل بانک سپه ضمن قدردانی از زحمات شبانهروزی مدیران و متصدیان طرح پالایشگاه گاز بیدبلند گفت: علیرغم فراز و نشیبهای فراوان این طرح در مدتزمان مقرر و حدود 3 سال به بهرهبرداری میرسد.
* بانک سپه 22 روزه برای بیدبلند «ال سی» باز کرد
مدیرعامل بانک سپه شرکت پالایش گاز بیدبلند را موفقترین شرکت استفادهکننده از شرایط پسابرجام خواند و افزود: بنا به اظهار مدیران پالایشگاه بیدبلند خلیجفارس اصلیترین تجهیزات این پالایشگاه در دوره پسابرجام خریداری و نصب شد و مشکلی در دوره تحریمها ندارند، البته 58 درصد تجهیزات مورداستفاده در این پروژه از بخش داخلی تهیهشده است.
وی با اشاره به روند تسریع کار طرح پالایشگاه گاز بیدبلند طی 2 سال گذشته، گفت: بانک سپه برای مساعدت و همراهی بیشتر طی ۲۲ روز کاری اعتبارات اسنادی به ارزش یک میلیارد دلار برای این پروژه گشایش کرد و ۱۵ روز بعد ۲۵ میلیون یورو از آن برداشت شد.
مدیرعامل بانک سپه خاطرنشان کرد: بانک سپه سعی کرد در چارچوب مقررات و اوضاع فعلی با تغییر رویکرد و اصلاح برخی امور به تسریع و تسهیل پشتیبانی از پروژههای ملی مثل طرح پالایشگاه گاز بیدبلند کمک کند.
چقازردی بیان کرد: بنا اظهارات مدیران طرح پالایشگاه گاز بیدبلند 3 میلیارد و 500 میلیون دلار برای راهاندازی این پروژه هزینه شده است و توقف آن به هردلیلی به صلاح کشور و اقتصاد منطقه نیست. به همین دلیل بانک سپه پس از راهاندازی کامل طرح پالایشگاه گاز بیدبلند و آغاز بازپرداخت اقساط تسهیلات، همچنان درکنار فعالان شرکت پالایش گاز بیدبلند خواهد بود.
* ایجاد 1200 شغل و سالانه 700 میلیون دلار درآمد در بیدبلند
وی افزود: 15 هزار نیروی انسانی در ساخت پروژه بید بلند مشغول کار بودند و بعد از راهاندازی این طرح برای هزار یک هزار 200 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
وی گفت: شرکت پالایشگاه گاز بیدبلند باهدف استفاده حداکثری از ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور و افزایش ارزشافزوده، تکمیل شد و این پالایشگاه ظرفیت 56 میلیون مترمکعب پالایش را دارد و سالانه 700 میلیون دلار درآمد نصیب کشور خواهد کرد.
شایانذکر است پروژه پالایشگاه بیدبلند در سال 79 تعریف و به مناقصه رفت که پنج شرکت کاستین انگلستان با 10 درصد، دراگوس اسپانیا 30 درصد، سازه 30 درصد و جهان پارس 30 درصد شروع به کار کرد و کاستین انگلیس نیز بهعنوان لیدر انتخاب شد. در آن زمان پیشنهاد وزارت نفت رعایت 47 درصد ساخت داخل بود. این پالایشگاه طی 15 سال از زمان تعریف به دلیل محدودیتهای بینالمللی و مالی 18 درصد پیشرفت داشته است و سال 94 از سوی وزارت نفت تصمیم گرفته شد که صنایع بالادست و پاییندست تحت یک مدیریت واحد باشند. در حال حاضر 98 درصد طرح پالایشگاه بیدبلند اجرا شده است.