سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد: برای کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ضوابط قرنطینه ای در استان تهران و سراسر کشور تشدید می شود.
به گزارش مرور نیوز، پیرو اطلاعیه های قبلی درباره بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان تهران، بر اساس پایش های انجام شده 2کانون مرغ تخمگذار دیگر در شهرستان و در مجاورت واحد های آلوده قبلی مورد شناسایی و تایید آزمایشگاهی قرار گرفتند که عملیات معدوم سازی، پاکسازی و ضدعفونی گله آلوده و اعمال تشدید ضوابط قرنطینه ای در منطقه و در کمترین زمان ممکن انجام شد.
در اطلاعیه سازمان دامپزشکی آمده است: «کارشناسان این سازمان با اعمال تدابیر مراقبتی ویژه، عملیات گسترده ای را در همه مرغداری های استان و سایر واحدهای پرورش طیور کشور تدارک دیدند بنابراین اقدامات لازم برای مدیریت واحدهای پرورش طیور صنعتی با تشدید ضوابط امنیت زیستی در خصوص جلوگیری از ورود آلودگی به مزارع پرورشی دیگر انجام شده است.»
«پرندگان مهاجر به عنوان مهمترین عامل ورود آلودگی به کشورها محسوب می شوند و می توانند طیور روستایی را آلوده کنند، بنابراین با توجه به اهمیت موضوع ضروری است تولید کنندگان و مردم در صورتی که با هرگونه تلفات غیرعادی پرندگان مواجه شدند، مراتب را به ادرات کل دامپزشکی استان ها اطلاع دهند.»
در ادامه این اطلاعیه آمده است: شهروندان از خرید طیور روستایی از بازارچه ها و قبل از اطمینان از سلامتی محصول به طور جدی خودداری کنند؛ بدیهی است سازمان دامپزشکی کشور به صورت شبانه روزی نظارت کامل خود را بر روند تولید گوشت مرغ و تخم مرغ اعمال می کند و شهروندان می توانند با تهیه این اقلام از مراکز معتبر و تحت نظارت این سازمان از سلامت آن اطمینان داشته باشند.
به گزارش ایرنا، سازمان دامپزشکی کشور طی اطلاعیه ای بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در دو واحد پرورش طیور یکی از شهرستان های استان تهران اعلام کرده بود.
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N1 ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است.
در آغاز ماه ژوییه سال ۲۰۰۵ میلادی گزارش های رسمی از مسئولین دولتی چندین کشور در مورد همه گیری ویروس H5N1 در مرز برخی کشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE ) داده شد، در پایان همان ماه روسیه و قزاقستان هم گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود گزارش کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N1 است.
از زمان نخستین گزارش های شیوع این ویروس در طیور موجود در روسیه که دامنه شیوع آن تنها بصورت محدود در سیبری بود، این ویروس شروع به گسترش به سمت غرب کرد به طوری که در قزاقستان چندین روستای مجاور مناطق آبی نخستین مناطقی بودند که شیوع این ویروس را تجربه کردند.
انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه های پرندگان کشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.
آنفلوانزای پرندگان علیرغم اینکه شیوع آن به شدت شیوع آنفلونزای انسانی در بین انسان ها نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل می شود، اما در صورت انتقال، درصد تلفات و کشندگی آن بالا است و به همین دلیل، مجامع بین المللی روی کنترل این بیماری خیلی تاکید دارند.
در سال های اخیر، برای کنترل این ویروس خطرناک توافق هایی میان سه سازمان خواربار کشاورزی ملل متحد (FAO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) صورت گرفته است.
چندی پیش در گزارش رسانه های خارجی اعلام شد، در یکی از مزارع پروش طیور آلمان در مکلنبورگ با بروز بیماری آنفلوانزای مرغی مواجه شدند به همین منظور بلافاصله ستاد بحران تشکیل شد، این درحالیست همزمان این بیماری در چند کشور دیگر نیز مشاهده شد.
پیش از این نیز مقام های فرانسه، اقدام به ممنوعیت سه ماهه تولید 'فوا گرا'، به دلیل امکان گسترش آنفولانزای مرغی در جنوب غرب این کشور کرده بودند.
به گفته برخی کارشناسان در سال 2014 -2015 صنعت طیور آمریکا بابت بیماری آنفلوانزا 2.3 میلیارد دلار خسارت دید و اگر برای هر کشور دیگری چنین شرایطی پیش بیاید، از نظر اقتصادی و از منظر سلامت، دچار زیان های فراوانی خواهد شد.