در حال حاضر ارزش سهام بسیاری از نمادها به قیمت ابتدای سال و دلار ۱۸ هزار تومانی رسیده و از طرف دیگر سازمان بورس اعلام کرده که حذف سفارش خرید یا فروش قبل از زمان معاملات تخلف محسوب می شود و این نشانه چراغ سبز دولت به بورس برای بازگشت به روند مثبت است.
به گزارش مرور نیوز، با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا بازار سرمایه روند نزولی اش را که از خیلی قبل آغاز کرده ادامه داده تا در نهایت تکلیف سیاست خارجی ایران و قیمت دلار مشخص شود، هر چند به نوعی ریزش خودش را پیشخور کرده است و نمی توان انتظار داشت که انتخاب هر کدام از کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا افت بیشتری برای بازار سرمایه به همراه خواهد داشت. بنابراین پیش بینی می شود در روزهای اخیر شاهد استارت دوباره بورس باشیم، البته حجم معاملات یکی از محدودیت های سرعت بازگشت شاخص است و بسیاری از کسانی که تا امروز نفروخته اند تمایلی به فروش بعد از انتخابات نخواهند داشت زیرا قیمت ها به کف کانال رسیده اند، از طرف دیگر حقوقی ها هم که سهم ها را از کف قیمت جمع کرده اند منتظر فروش آن با قیمت های بسیار بالا هستند.
یکی از سیاست های که احتمال آغاز روند رو به رشد بورس بعد از انتخابات آمریکا نشان می دهد این است که سازمان بورس اعلام کرده که حذف سفارش خرید یا فروش قبل از زمان معاملات تخلف محسوب می شود و کد معاملاتی افراد حقیقی و حقوقی مسدود خواهد شد. این اتفاق پس از آن رخ داد که کمیسیون اقتصادی مجلس در گزارشی اعلام کرد که وزارت اقتصاد، سازمان بورس و حقوقیها ۳ متهم ردیف اول وقایع اخیر در بورس هستند زیرا حقیقیها در سه ماه اول امسال ۵۰هزار میلیارد تومان سرمایه وارد بورس کردند، اما ارزش دارایی بورس هم اکنون به ۳۵۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است. در واقع بسیاری از حقوقی ها با گذاشتن سفارش های سنگین فروش، سهامداران خرد را دچار ترس و فشار روانی می کردند و از این طریق آنها را به صف های فروش می کشاندن. از طرف دیگر با تبلیغات گسترده در کانال های تلگرامی و ... اعلام می کردند که فلان سهم حد ضرر خود را رد کرده و هجوم سهامداران خرد را به صف های فروش تشدید می کردند.
حال سوال اینجاست که منافع وزارت اقتصاد و امور دارایی از کاهش شاخص بورس چیست؟ به طور قطع یکی از وظایف این وزارتخانه اجرای سیاست های در زمینه کنترل تورم و نقدینگی است و از آنجایی که در یکسال گذشته قیمت ها در ایران چندبرابر شده اند و وزارت اقتصاد هم نتوانسته سیاست مناسبی برای هدایت نقدینگی ها بکار بگیرد تنها راه مقابله با این سیاست را سوزاندن دارایی های مردم در بورس می دانسته، به همین دلیل شاخص بورس به شدت کاهش یافته و این موضوع در قیمت نماد وپست که وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی سهامدار عمده آن هستند بیشتر نمایان است، چراکه این نماد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد بیشتر سودسازی کرده و در مجموع هفت ماه اخیر از زیان خارج شده اما در همین مدت ارزش سهام آن به نصف رسیده، حال سوال این است که آیا ممکن است درآمد شرکتی ۵۰ درصد افزایش یابد و قیمت آن نصف شود؟
به طور قطع روند نزولی بورس در ایران دستوری بوده و بسیاری از سیاست های دولت در چند وقت اخیر غیرقابل قبول و حتی تخلف بوده، برای نمونه سهام پالایشی یکم را با وجود اینکه با ۳۰ درصد تخفیف به مردم عرضه کرده با زیان ۲۰ درصدی مواجه شده است. اما به طور کلی این اتفاقات از ادامه رشد بورس بعد از انتخابات آمریکا حکایت دارد.