رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: در شرایط کنونی حدود ۸۷ میلیون بشکه نفت در دنیا مبادله می شود و طبق برآوردها اگر واکسن کرونا عمل کند و این بیماری در سطح دنیا کاهش پیدا کند و میزان تقاضا برای نفت به بیش از ۱۰۵ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا می یابد.
به گزارش مرور نیوز، در یکسال گذشته با شیوع ویروس کرونا میزان تقاضا برای نفت در دنیا کاهش یافت و همین مساله قیمت نفت را به پایین ترین سطحش رساند، با این حال کشف واکسن کرونا چشم انداز مثبتی ایجاد کرده و به گفته کارشناسان در شرایط کنونی حدود ۸۷ میلیون بشکه نفت در دنیا مبادله می شود و طبق برآوردها اگر واکسن کرونا عمل کند و این بیماری در سطح دنیا کاهش پیدا کند میزان تقاضا برای نفت به بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا می کند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران درباه اینکه آیا درآمد پیش بینی شده از محل فروش نفت در بودجه ۱۴۰۰ محقق می شود، گفت: در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا در جهان و اینکه میزان تقاضای جهانی نفت کاهش یافته و از طرف دیگر هنوز سایه تحریم ها بر روی روابط خارجی ایران وجود دارد نمی توان درباره آینده صادرات نفت ایران صحبت کرد، اما به طور کلی ایران برای فروش نفت در سال ۱۴۰۰ برنامه ریزی کرده و در راستای دستیابی به این هدف گام بر می دارد.
رضا پدیدار با نگاهی به عواملی که می تواند تحقق درآمدهای نفتی سال ۱۴۰۰ را بیشتر کند، افزود: در شرایط کنونی مذاکراتی بر سر اجرای برجام وجود دارد در صورتی که توافق هایی در چهارچوب برجام انجام شود و به حذف تحریم ها بی انجامد محدودیت های صادرات نفت ایران برطرف می شود و میزان درآمدی که دولت در بودجه ۱۴۰۰ برای صادرات نفت پیش بینی کرده محقق می شود.
او افزود: در شرایط کنونی میزان تقاضای جهانی برای نفت هم کاهش پیدا کرده، به همین دلیل موضوع افزایش صادرات نفت منوط به رفع بیماری کویید ۱۹ هم هست.
ایران می تواند به اهداف صادراتی خود دست یابد
پدیدار در پاسخ به این سوال که با توجه به سال هایی که صادرات نفت ایران کاهش پیدا کرده بود برخی مشتریان ایران نفت خود را از محل دیگری تامین کرده اند و آیا احتمال اینکه دوباره از ایران نفت بخرند وجود دارد، تصریح کرد: این مساله چالش برانگیز نیست و اگر تحریم ها برطرف شود و تقاضا برای نفت در بازار وجود داشته باشد ایران می تواند به اهداف صادراتی خود دست یابد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه احتمال دارد در آینده نه چندان دور بار دیگر میزان تقاضای نفت در بازار جهانی افزایش یابد، گفت: در حال حاضر بازار جهانی به اثرگذاری واکسن کرونا خوشبین هستند، بنابراین اگر بحران کرونا کاهش پیدا کند شرایط جدیدی در اقتصاد دنیا به وجود می آید و به واسطه رونق صنایع و فعالیت شرکت های حمل و نقلی بار دیگر میزان تقاضا برای سوخت های هیدروکربونی افزایش می یابد.
او درباره راهکار افزایش درآمدهای ارزی گفت: در حال حاضر می تواند در بازار داخلی یک میلیون بشکه را به جای فروش نفت خام به فرآورده تبدیل کرد و آن را به بازار کشورهای منطقه صادر کرد.
انتشار اوراق سلف نفتی
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران درباره اینکه آیا انتشار اوراق سلف نفتی می تواند راهکار مناسبی برای افزایش درآمدهای حاصل از فروش نفت باشد، گفت: دولت در سال آینده می تواند اوراق سلف نفتی منتشر کند و این موضوع در همه دنیا اتفاق می افتد، در واقع مردم نفت را یک یا دو ساله از دولت می خرند و مانند سهام یک شرکت نگهداری می کنند و از آنجایی که در حال حاضر قیمت نفت پایین است و عمدتا پیش بینی می شود قیمت نفت در آینده بالا برود این مساله می تواند برای مردم هم سودآور باشد، زیرا قرار است این اوراق با قیمت نفتی ۴۰ دلار انجام شود و در آینده این نرخ بیشتر می شود.
او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی حدود ۸۷ میلیون بشکه نفت در دنیا مبادله می شود، تصریح کرد: طبق برآوردها اگر واکسن کرونا عمل کند و این بیماری در سطح دنیا کاهش پیدا کند میزان تقاضا برای نفت به بیش از ۱۰۵ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا می کند.
پدیدار درباره بازه نوسان قیمت نفت در شش ماهه پیش رو در بازار جهانی گفت: به طور قطع در شش ماه آینده قیمت نفت در دامنه ۴۵ تا ۵۰ دلار باقی می ماند و احتمال اینکه در تابستان میزان تقاضای نفت در نیم کره شمالی بالا برود وجود دارد و در صورتی که این اتفاق بیفتد قیمت نفت به ۵۵ دلار هم خواهد رسید.
او درباره ظرفیت های صادراتی فرآورده های نفتی در ایران گفت: در حال حاضر ایران ظرفیت صادرات ۴۵ میلیون لیتر بنزین، ۵۵ میلیون لیتر گازوئیل و ۶۰ میلیون لیتر نفت کوره را دارد.