نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار تولید جوجه ۱۰ درصد کاهش یافته که امیدوار هستیم با افزایش سن کشتار این کسری جبران شود.
به گزارش مرور نیوز، حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی از کاهش 10 درصدی تولید جوجه خبر داد و گفت: اگر از پتانسیل تولید جوجه بدرستی استفاده کنیم، نه تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه همیشه صادرات تخم مرغ نطفه دار داریم که در برخی مواقع مدیریت ناصحیح باعث شده مزیت صادرات از بین رود.
اسداله نژاد با بیان اینکه نیازی به واردات تخم مرغ نطفه دار و جوجه یک روزه نیست، گفت: با توجه به ممنوعیت صادرات جوجه باید مشخص شود که جوجه هایی که بدون مجوز از واحد مرغ مادر خارج شدند، کجا رفته اند؟ چرا که با احتمال پدیده قاچاق، عرضه جوجه کاهش یافته است.
این مقام مسئول نرخ مصوب هر قطعه جوجه یکروزه را 4 هزار و 200 تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون هر قطعه جوجه با نرخ 6 تا 7 هزار تومان در بازار عرضه می شود.
وی از کمبود شدید جوجه خبر داد و گفت: علی رغم اختلاف 2 هزار تومانی قیمت مصوب با نرخ بازار، اما در برخی مواقع امکان تامین با این نرخ هم وجود ندارد که این موضوع تولیدکنندگان را دچار چالش کرده است.
اسداله نژاد ادامه داد: بنابر آخرین آمار تا 24 فروردین حدود 80 میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت گرفت که با میزان 125 میلیون جوجه ریزی ستاد تنظیم بازار اختلاف دارد که بدین ترتیب انحراف در آمار وجود دارد و حدود 10 میلیون قطعه جوجه انحراف بوجود آمده که رغم کمی نیست.
اسدالله زاده با بیان اینکه ماهانه 125 تا 127 میلیون قطعه جوجه ریزی شده است، اظهار کرد: با توجه به نیاز مرغ کشور، این میزان جوجه ریزی جوابگوی نیاز داخل است.
وی با اشاره به تاثیر قاچاق جوجه یکروزه بر بازار مرغ افزود: قاچاق جوجه یکروزه به عنوان موجود زنده همانند قاچاق آهن آلات و دیگر کالاها نیست که به سهولت در بازار اثر بگذارد.
وی در پایان گفت: توزیع نهاد های دامی از دیگر مشکلات است که نرخ مشخص و مصوب از سوی دولت ندارد و دیگر مشکلات افزایش قیمت مرغ ناشی از عدم تناسب بین تولید جوجه و مصرف جوجه است .چون جوجه باید در یک پروسه مشخص تبدیل به مرغ مادر شود وشاهد این هستیم که تولید جوجه از مصرف آن عقب تر افتاده است که بدین ترتیب احتمال چالش و التهاب مجدد بازار در هفته های آتی دور از انتظار نیست.